Adana -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (18.6.2014 14:57:16)
|
I ja se slažem, kao što ti je Lady26 rekla ako su nogice hladne ne stavljaj obloge. Trebaš ih prvo izmasirati da temperatura 'siđe' i nonare pa tek onda... Ja sam svoju djevojčicu tuširala, nekada bih je ostavila par minuta da se brčka u vodi. Zatim bih je laganije oblačila. I stavljala obloge od stajaće vode na prsa i stomačić. Pokvasim mali peškirić i stavim joj, kada s eugrije promijenim. To je pomagalo. Drži se upustava za doziranje sirupa. I Dalsy je mnogo bolji u svakom slučaju. Čepiće ni ja ne bih tokom dana stavljala, radije po noći ako temperatura bude previsoka. I ja lično ne skidam temperaturu, tj. ne dajem sirup, dok temperatura nije preko 38.5°C, posebno tokom dana. I kao što rekoše već što više tečnosti. Hrana, da tako kažem, nije toliko ni bitna koliko je bitno da je dijete hidrirano. I neka laganija hrana u svakom slučaju ako ima apetit. Nadam se da će već sutra biti bolje. I da, ako temp. potraje više od 3 dana, ili ako je jako visoka i ne možeš je skinuti, ili primjetiš još neke simptome odmah otiđi doktoru. Sretno! [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|