Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
nije mi bas hitno,al nisam znala gdje da pitam.Imam djecaka koji skori ima 9g.ko beba je imao tjemenjace ali vrlo malo.prije nekoliko dana ucinilo mi se da ima perut i promjenim sampon.medjutm jutros vidim po glavi ko tjemenjace,s tim da ispod se nadzire ko ranica i malo ga boli.dali je neko imao iskustvo ? jesu li to tjemenjace ili ? ja koliko se sjecam tjemenjace su zute i lahko se skidaju i ne boli kad se skida.HVALA
ovo se desilo mojoj sestricnoj koja ima 19 godina... bila je kod dermatologa i ova je ustanovila da je od sampona... eh sad koji sampon i kako to skontati, pitala moja sestricna, a dr. joj rekla da isproba sve koje je koristila po 7 dana, pa da vidi od kojeg se pojavljuje... ustanovila je na zalost da je u pitanju Jonsons sampon... od kako je njega prestala koristiti nema problema
da dodam ne mora da znaci da je tjemenjaca moze biti i nesto sto se treba brzo ukloniti ...tjemenjaca se obicno treba izgubiti do prve godine... ako je seboreični dermatitis onda se treba adekvatno liječiti...
da puma najčešće agresivni šamponi dovode do tog problema ... zato treba uvjek za djecu uzimati senzitiv šampone...i ne stavljati pola litre šampona na gavu nego mrvicu
Bas ste me prepale,evo idemo kod doka,pa javnem sta je bilo.a sampon,koristimo neki spider-man.ne znam dok ne doktorica ne kaze sta je u stvari.HVALA jos jednom.pozdravljam vas !
johnson "za djecu" skida i lak s noktiju...pa vi vidite...ja johnnsonove proizvode zaobilazim u sirokom luku...a i ti sapmoni tj.kozmetika s slicicama i kojekakvim da kazem glupostima sto privlace djecu su najcesce, smece...jako agresivni...tj. haman za odrasle (a nije ni za nas) samo upakovano za djecu...ne kupujte nista sto nije dermatoloski testirano...a ti samponi ki kozmetika najcesce ne mirisu...ili jako slabo mirisu (s razlogom) i nimalo nisu privlacnih pakovanja...opet kazem...najcesce ...idi te na sigurno...hipp, bubchen, nivea ili one bas blage sto ih samo u apotekama ima
nije mi bas hitno,al nisam znala gdje da pitam.Imam djecaka koji skori ima 9g.ko beba je imao tjemenjace ali vrlo malo.prije nekoliko dana ucinilo mi se da ima perut i promjenim sampon.medjutm jutros vidim po glavi ko tjemenjace,s tim da ispod se nadzire ko ranica i malo ga boli.dali je neko imao iskustvo ? jesu li to tjemenjace ili ? ja koliko se sjecam tjemenjace su zute i lahko se skidaju i ne boli kad se skida.HVALA
ja bih ga odvela dermatologu...ipak je on jos mali da ima perut..a i ne bih koristila nikakve sampone dok ne vidim sta je...mozda malo s kamilicom isprati glavu da se smiri upala
i po meni ti je ovo najpametnije, mozda dijete ima seboroicni dermatitis i za to imaju posebni samponi kojima se pere glavica zato je najbolje otici dermatologu jer je preveliki za tjemenjacu.
johnson "za djecu" skida i lak s noktiju...pa vi vidite...ja johnnsonove proizvode zaobilazim u sirokom luku...a i ti sapmoni tj.kozmetika s slicicama i kojekakvim da kazem glupostima sto privlace djecu su najcesce, smece...jako agresivni...tj. haman za odrasle (a nije ni za nas) samo upakovano za djecu...ne kupujte nista sto nije dermatoloski testirano...a ti samponi ki kozmetika najcesce ne mirisu...ili jako slabo mirisu (s razlogom) i nimalo nisu privlacnih pakovanja...opet kazem...najcesce ...idi te na sigurno...hipp, bubchen, nivea ili one bas blage sto ih samo u apotekama ima
znači da probam sa njim skidat fleke inače ih i ja zaobilazim u širokom luku, malena od brata mm ima još uvijek(4 god) ožiljak na nažici od Jonsonovo gela za kupanje za laku noć. A uz to je navukla i sve žive alergije.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
I ja zaobilazim ove sa sličicama šampone i jonson... ono što znam da moja djeca ne mirišu nešto posebno nakon kupanja ali meni se nivea senzitiv šampon za djecu najbolje pokazao i njega koristimo.
Mislim da je tjeme izritirano šamponom....biće to lako rješivo bez brige
Mozda je sampon prejak, a mozda je i do promjene sampona. Moja curica je od Nivee sensitiv dobila ospi koji smo jedav izlijecili. Koristila sam joj od rodjenja chicco i onda nakon 2 god kupim Nivea i belaj. Nije do kupke bilo, nego koza navikla na taj jedan. I sada joj isti koristim, Chicco 2u1 kupka i sampon za prva kupanja. A ima 5,5 god
od rođenja pa do danas koristimo becutan,šampon,kupku,puder hvala Bogu nikakvih problema nije bilo .a sto neko rece zaista stavim samo malo,cisto da zapjeni na kosi ,malo istrljam i to je to.mislim da nema potreba puno trljati i koristiti dosta sampona,pa ne radi mi u rudniku!!!!
uvijek treba na sebi prvo probati šampon, na većini piše da su nježni za oči i onda ja fino uzmem umijem se njime, nasapunam i otvorim oči i hoću da umrem kad me počnu peći. Isto je i sa sapunima, ako nježni su, a ja s eumjem sa njim (nivea, becutan, kosili, te sam dosad probala) i lice mis e grozno zategne tako da skontam da jako isušuju kožu i nisu uopše nježni, nježniji mi je resimo dove sapun
ja sam lanu kad je bila manja samo jednom oprala kosu johnsonovim samponom i odmah je dobila tjemenjacu!!!a do tada joj prala dm babylove sapunom i nije bilo problema, poslijemustele za tjemenjacu smo presli na sampon babylove dm-ov i sve je super ni ja vise nista johnson ne kupujem od tada
licno johnson nisam ni probala na A...dovoljno mi je bilo da sam ga sebi jedno ljeto kupila...kao ono...sunce, more i jos kosu sapirem svaki dan...pa nek bude kao neki blagi sampon...e kad mi je lak skinuo...ostala sam ...a i nakon toga se sjecam da je s njihovim produktima dosta sra bilo...Andrej je od rodjenja bio iskljucivo na hippu...kako kozmetici, tako i hrani...i zaista nikad nista...e sad sam promijenila na niveu nebil se malo navikao i na druge stvari...ono...kao...da postane otporan ...medjutim, opet ja ne mijesam kozmetiku...sad mu je sve niveino...i nivea mi se cini ok...znam da je i onaj bubchen dobar...ma vbitno je samo da ima onaj certifikat
Strogo vodim racuna cim se kupa,sta oblaci i cim se maze,jer je ko beba imao neurodermitis.Sampon je provjeren i dermatoloski testan,bar tako pise.Doktorica kaze da je seboreja,medjutim nista adekvatno nije propisala izuzev da pola sata prije kupanja tjeme namazemo smjesom od maslinovog ulja,zumanca i nekoliko kapi limuna.pa vidjet cemo.al kad je otvorio usta doktorica se zaprepastila kakvi su mu krajnici :( evo ga od sinoc pod temperaturom pije eritromicin pa kad ozdravi specijalisti i rijesiti krajnike.
RE: Molim vas hitno za savjet.. 23.2.2011 20:50:30
samedi
Htjela sam da postavim anketu ali nesto ne moze,izbacuje mi neku gresku,evo mog pitanja:
Mojoj bebi (10 mjeseci) se pojavio neki cudan osip na nogama,desnom dlanu i po stomaku par tackica,crvene boje,bez plikova,samo se crveni. Danas sam primijetila na lijevoj nozi i desnom dlanu,a sada dok sam je presvlacila primijetila sam da su se dvije crvene mrljice sa lijeve noge povukle,tj.nema ih vise a pojavile su se na desnoj nozi i stomaku po 3,nepravilne velicine i oblika.Da li se to nekoj od vas vec desilo i sta bi to moglo biti? Molim komentar.
alergija? bakterija/gljivice? znak neke druge bolesti? nesto drugo?
Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25 Prohodala 6.6.2011.<3 Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45
RE: Molim vas hitno za savjet.. 23.2.2011 22:18:01
martajay
samedi, moj bebi se isto to sto si ti opisala pojavilo u istom periodu (kad je imao oko 10 mj) i ispostavilo se da je alergijska reakcija na grejpfrut. 7-8 dana je imao te tackice po stomaku i ledjima, i nestale su.
naravno, moze da bude milion stvari: reakcija na pretpoljavanje, mozda na prasak kojim peres njegove stvari, suh vazduh..... razni oblici dermatitisa..... prati situaciju.... je l jeo nesto novo? da li ga ne svrbi?
RE: Molim vas hitno za savjet.. 23.2.2011 22:24:36
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: martajay
samedi, moj bebi se isto to sto si ti opisala pojavilo u istom periodu (kad je imao oko 10 mj) i ispostavilo se da je alergijska reakcija na grejpfrut. 7-8 dana je imao te tackice po stomaku i ledjima, i nestale su.
naravno, moze da bude milion stvari: reakcija na pretpoljavanje, mozda na prasak kojim peres njegove stvari, suh vazduh..... razni oblici dermatitisa..... prati situaciju.... je l jeo nesto novo? da li ga ne svrbi?
Potpisujem. Vjerovatno se radi o alergiji, a ti za svaki slucaj ako te brine otidi lijecniku....
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 24.2.2011 8:39:36
samedi
Jutros su joj se pojavile tri sasvim male tackice na licu a onda su nakon pola sata nestale,jos ima na nogama i stomaku po 5-+-6 tackica,primijetila sam i na nadlaktici jednu,na ledjima nema nista. Moze biti da je alergija,dala sam joj prekjuce jogurta mozda je od toga,osim jogurta nista novo nije jela...Moze biti i od deterdzenta,dosad sam koristila Tide a sad sam kupila Ariel,ne primjecujem da je svrbi,nije nesto nervozna,ako se do sutra ne popravi stanje idem doktoru,ali i to me je trah,kod nas je snijeg dosta napadao,kako cu je odvesti,onda valja i alergene raditi,uhh molim Boga da joj to prodje. Okupacu je danas i malo saprati hipermanganom valjda pomogne
< Poruku je uredio maja78 RR -- 25.2.2011 7:15:50 >
Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25 Prohodala 6.6.2011.<3 Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 24.2.2011 16:04:08
Visnja RR
TROMBOCITI u u trudnoci povišeni... orije nego potražim na RR i na netu da li neko zna nesto o ovome ...jedna trudnica je u velikoj panici ...molim brz odgovor
< Poruku je uredio maja78 RR -- 25.2.2011 7:15:31 >
Plavi telefon, savjetodavna, anonimna i besplatna linija za
Anketa
Dilema - kratko putovanje Ilhana RR
Imam jaku dilemu, u subotu idemo na kratko putovanje... sad muz bi da to bude romanticni vikend samo nas dvoje... a ja bi ipak da i mala ide sa nama... sta bi vi?
Romanticni vikend sa muzem (80%)
Porodicni vikend sa djetetom/djecom (20%)
Broj svih glasova: 197
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!