Hanady RR
|
IZVORNA PORUKA: Full Moon IZVORNA PORUKA: animagical vidi, tokom kontrakcija si u sobi, nije jedan krevet, znaci vrlo vjerovatno imas ili jos neku zenu u kontrakcijama, ili tek porodjenu zenu s bebom...tvoj muz bi njima smetao, kao sto bi i tebi smetao neciji muz u sred tvojih kontrakcija,jel....a vjeruj, nece ti muz naumpasti za vrijeme kontrakcija, meni je sve smetalo, svjetlost, mob ako bi zazvonio, posebno pitanje kako sam, bas mi ej trebao mir da se koncentrisem....ja sam svog muza povela zbog njega, da i on nesto dozivi i prezivi... a i lijepo je da slika bebu i da vidi svoje dijete odmah... doduse moj nije bio u prilici da vidi sina kad se rodio,jer su ga kako vec rekoh zamolili da izadje ranije, zbog komplikacija... bili su ok, pa su ga ponovo uveli kad je beba bila zbrinuta... Ja se ne bih slozila sa ovim, meni je naprotiv jako krivo sto muz ne moze biti upravo kad su bolovi i da me masira i slicno, morala sam moliti zenu koju prvi put vidim da mi masira kicmu, mislim imala sam srecu pa je bila divna osoba i vec se spremala da je otpuste iz bolnice, a sta da je i ona imala bolove, i ne prenemazem se, uopce, samo mislim da mi na samom cinu poroda nije bilo vise vazno ko je tu, jer sam se dotad dovoljno namucila, porod je sasa, ali sta je tu je Ja bih potpisala full moon... istina uzimam u obzir da nije ni svaki muž hrabar kao žena koja rađa... no meni na mom prvom porodu koji je bio prirodni prisustvovao je muž... ja sam došla od kuće dosta spreman na porod nisma ranila no njemu je bilo dozvoljeno i u sobu da uđe dok ja ležim na boku i čekam da odem u sali... za vrijeme kontrakcija bio mi je podrška , masirao donji dio kičme...spižvicom vlažnom mi usne vlažio jer su mi s eusta užasno sušila... pričao mi...meni godilo... bio je i u sali... i nismo fotografisali dijete koje je rođeno odmah... to nam nije ni palo na pamet niti nam je bio cilj iskreno...sad nešto kontam što nismo... al bio je moja najveća podrška... i na našu žalost sa drugim porodm nismo imali to iskustvo jer je bio carski...da je bio prirodni opet bi suprug bio uz mene... ne jer sma ja to samo željala nego jer je on to želio...želio je i prvi put...i svaki naredni inače emocija toga trenutka je nešto što ja ne znam rječima vama opisati... porod i on i ja u sali...on iznad mene drži me za ruku, i kada sam je rodila kako smo je smao pogledali...u njegovim očima ja stavno nikada od tada ni prije više emocije nisam vijdjela...i sa mog apekta želim svakome da doživi isto ako je moguće