malena sharena -> RE: Mobing na poslu (2.6.2010 0:23:44)
|
Meni je na poslu jedno vrijeme bilo super, dok se nije pojavila samo jedna nova radnica koja nije nikakav faktor u firmi, ali je svejedno uspjela napraviti takvu atmosferu da je postalo nepodnosljivo. Nepismena, lijena i bezobrazna, a ima stav kao da je svu pamet svijeta pokupila. Ona je "gradska raja", druzi se s bitnim facama u gradu, ima love, ne radi sto mora nego eto tako, da radi, trosi pare bez mjere, putuje po svijetu, sve navedeno, a ne rad i sposobnost su joj osigurali mjesto u firmi, nevjerovatno koliko su neki ljudi fascinirani time. Odmah se sjaranila sa sefovima, to je jedino sto joj se mora priznati - ima visoku socijalnu inteligenciju. Ubjedljivo najnesposobnija radnica, traca kolege, tuzaka ih sefovima, falsifikuje radove (al na to niko ne smije ukazati jer je ona svima, pa i sefovima zbog svojih para i polozaja - pojam), pravi velike greske kojima nanosi stetu firmi - i ima najvecu platu od svih radnika na tom polozaju. Kolege, do tad u normalnim odnosima, odjednom se okrecu jedni protiv drugih, podmecu, petljaju, rade posao sami za sebe bez dogovora s drugima ( a takav je posao da se moras dogovarati), naizmjenicno se ulizuju njoj i sefovima. Uh, po hiljadu puta sam zahvalila Bogu sto mi nisu produzili ugovor kad sam otisla na trudnicko. Kasnije sam saznala da je dobila otkaz. I neka je! Nicija nije do zore sjala.
|
|
|
|