Zumbulak -> RE: izrazene vene u trudnoci?? (29.10.2009 9:42:02)
|
draga bubana, i ja sam jedna koja nasljedno ima problema sa venama, meni je npr. na desnoj nozi ona glavna vena posebno izrazena u butini i samo me je strah da sad u trundoci ne ode bas bas....prije nekih 5 godina sam isla na Kliniku i primala neke injekcije koje ti razbijaju te ugruske i uopce nije boljelo, i vena se smiri nekih mozda godinu, i kad sam pitala doktora tad pa zasto ja to ne skinem operativnim putem rekao mi samo jer se takva vena onda uvijek iznova vraca i to u vecem obimu, i ja sam odustala....i prestala sam ici na te injekcije (iskreno, jer mi je bilo mrsko-sad mi je krivo al eto). bas neki dan, kad sam bila kod doktora koji mi vodi trudnocu pitam ga ja sta cu sa venom ako se sad krene siriti, on kaze, ako ti je posao vezan za stolicu (a moj jeste) onda ne smijes stavljati carape jer usporavaju protok krvi, a kreme sad ne smijem ni pod razno...kazem pa sta cu, ako krene on mi rece da mu se javim, pa ce mi on onda nesto PREPORUCITI STO JE UCINKOVITO al vjerujes da mi nije rekao sta :( a ja se zbunila, pa zaboravila pitat. i da, rekao je sad ti vrijeme ide na ruku jer se vena manje siri u hladnoci....tako da ja svaki dan pregledam situaciju, kako mi stvari sa venom stoje (i da, to je neka vena safena-ako ti sta znaci, kazu da je to glavna). i meni isto znaju i kapilari puci, kad se malo ustinem ostane mi modrica, uglavnom uvijek ima nesto PLAVo na nogama, a mene tek sad ceka pravi period trudnoce (jer sam 21 sedmica). ma najbolje ti je vidjeti sa doktorom, al znam da na Klinici radi stari jedan dr. koji je mene tad za veve vodio i ono svi su ga hvalili (imao neko cudno prezime). a mozda se od tad, i nesto novo u operativnim zahvatima pojavilo (mada ja mislim da je to sve isto sranje).
|
|
|
|