Blue rose RR -> RE: ucenik pretukao profesoricu na casu (21.6.2009 22:11:40)
|
Kao prvo nije do nje, niti do njega, nego do onih dvoje kući/na poslu, koji lagano ispijaju kahvu, odmaraju poslije posla, i uput dopuštaju svom djetetu, a kasnije i mladiću/djevojci da rade od svog vreman šta im duša poželi, i šta im volja - samo dok im nisu na očima da "ometaju njihov poslijepodnevni odmora" . FUJ. Sramim se takvih sebičnih roditelja, koji prave djecu zarad svog ćejfa, i onda bi da ih odgajaju i nana, i dedo, i daidža i amidža i ulica, i komšija, samo da oni imaju lagodan i odmoran život. Uh ljuta sam. I lulu kako možeš tvrditi da 4 šamara nisu dovoljni za pretući nekoga? Izvini ali ono što je za nekoga lakša, za nekoga je teža tjelesna i psihička povreda. Kao što neko reče, hajde da se zamislimo kako bi nama bilo da se stavimo u njenu poziciju. Lahko je truniti miljama daleko, i sa nikakvom mogućnošću doživljavanja njenog stanja straha u datim momentima, ja bih ovo, i ono. Suma sumare, dijete se ne odgaja u školi, već u roditeljskom domu. Neka je nauka svima nama, kroz šta smo mi i naši roditelji prolazili u školama, šta se sada dešava, pa da napravimo neki kompromis i normalnu situaciju, u kojoj će naše dijete smjeti otići mirne duše u školu, a mi ih kao roditelji poslati.
|
|
|
|