RE: sjednica vj.ministara 91 to usvojili (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodično zakonodavstvo

Poruka

taze_mlada -> RE: sjednica vj.ministara 91 to usvojili (5.8.2009 22:30:23)

IZVORNA PORUKA: tempo

Nazalost, imam prilicno sigurnu informaciju iz MFiT BiH. Kako su meni rekli, sve ostaje po starom, jedino je promjena za rodilje koje žive u županijama koje ne plaćaju nikakvu naknadu, tada će im institucija BiH u kojoj rade isplatiti minimalac od oko 350-370KM (zaboravila sam tocnu cifru) i na to osiguranje. Navodno, nema ništa više [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

i moj pravnik je ovako nesto rekao... ali mene kopka to sto u odluci stoji da se "Obracun i isplata naknade za porodiljsko odsustvo za zaposlene u institucijama Bosne i Hercegovine vrsi se uz mjesecni obracun i isplatu placa i naknada zaposlenih u institucijama Bosne i Hercegovine na temelju Izvjestaja, iz clana 3. stav (1) ove Odluke i rjesenja o porodiljskom odsustvu izdatog od strane rukovodioca institucije." i to je samo jedan clan, dakle nema podclanova da se odnosi samo na kantone gdje ne uplacuju nadoknadu...uh kud nisam pravnik jer imam osjecaj kad bi se neko dobro zadao u ovo da bi se dalo svasta izmajmunisati..jer se u prethodnom clanu ove odluke pozivaju da se primjenjuju entitetski zakoni a koliko znam u zakonu FBih stoji da poslodavac ukoliko zeli moze uplatiti razliku...

RICI -> RE: sjednica vj.ministara 91 to usvojili (2.9.2009 16:13:38)

IZVORNA PORUKA: tempo

Nazalost, imam prilicno sigurnu informaciju iz MFiT BiH. Kako su meni rekli, sve ostaje po starom, jedino je promjena za rodilje koje žive u županijama koje ne plaćaju nikakvu naknadu, tada će im institucija BiH u kojoj rade isplatiti minimalac od oko 350-370KM (zaboravila sam tocnu cifru) i na to osiguranje. Navodno, nema ništa više [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Upravo tako, ništa nema za porodilje iz Federacije izuzev za one koje od svojih kantona ništa ne primaju....... Ma žalosno je sve to skupa,, radim u institucijama BiH borili smo se slali na parlament peticije al ništa od svega toga, gosp Živković oborio prijedlog izmjene i dopune Zakona o platama koji se ticao porodiljskih naknada.

taze_mlada -> RE: sjednica vj.ministara 91 to usvojili (7.9.2009 21:59:26)

naravno ne bi nista od ovog.... a neki dan izasao clanak u oslobodjenju kako se zene zalile ombdusmenu i kako su njihove zalbe prihvatili kao osnovane pa dali tako reci nalog meni se domu parlamenta BiH te primjedbe a ovi opet nalog vijecu ministara da u roku 30 dana rijesi pravno ovo pitanje ni taj nalog se negdje u medjuvremenu i medjuprostoru izgubio, da papir nije ni stigao do pisarnice VM... uh..mrzim ih!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]