DindaDinda -> RE: sjednica vj.ministara 91 to usvojili (5.8.2009 14:48:19)
|
IZVORNA PORUKA: taze_mlada IZVORNA PORUKA: DindaDinda IZVORNA PORUKA: luna77 IZVORNA PORUKA: mišur Ja radim u UIO i bila je priča da ćemo dobiti regres i to 580 KM... Zadnjih dana je nova priča aktuelna... Ne zna se kako će se obračunati plata, po novoj ili staroj osnovici, jer nije bilo zadnje sjednice Parlamentarne skupštine, i upitan je regres... Ma mene više nervira što svaki dan čujem novu priču[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] izaslo je u sl.listu da je osnovica 498.10 a zakon je prosao na sjednici parlamenta tako da nevidim sta je upitno. a ima i za ostale stvari jubilarne nagrade,porodiljno,bolovanje općenito u broju 58 /09 pa ispade da je bolje primati naknadu od kantona nego onu crkavicu od firme [sm=smiley13.gif] mene danas zvali s posla, kazu da podnesem zahtjev za placeno porodiljsko odsustvo, ja se bila obradovala...vec u glavi trosila platu [sm=smiley13.gif] zahtjev za placeno porodiljsko odsustvo?? jel u pitanju drzavna institucija? Jeste, ali ne kontam sto da podnosim zahtjev, da li ipak firma treba da isplati iznos najnize cijene rada u FBiH? Da li to ide uz ovo sto kanton isplacuje, ili gubis pravo na tu naknadu? Ili nista ne isplacuju jer primam naknadu od kantona? nista mi vise nije jasno [sm=smiley29.gif]
|
|
|
|