malena sharena -> RE: Anksioznost?? (22.5.2011 15:05:42)
|
E, legendice moje drage, nekad se nasmijem tim vasim strahovima, ali samo zato sto me trenutno ne drze, a ista sam [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. blur, duso, nisam bolovala od depresije, hvala Bogu. Ja sam imala depresivne faze koje nisu dugo trajale, a obicno su dolazile nakon izrazene anksioznosti. Kod mene su dominirala dva osjecaja: osjecaj beznadja i uzasna, uzasna napetost i nervoza. Doslovno ti sekunda fali da bez ikakvog povoda ( znaci sve ti je OK, pravis rucak, muz i dijete se igraju, smiju) puknes, da pocnes histerisati, plakati, vikati, sve to bez ikakvog povoda, razloga, samo zbog prevelike psihicke boli. Ja sam jedva izdrzala te nalete i to samo zbog djeteta. Ne znam koliko sam dobro opisala, sad kad citam ne izgleda to toliko strasno, ali je jako, jako tesko za dozivjeti i nek je dragi Bog na pomoci svima koji ti prozivljavaju iz dana u dan. Pet godina deveram s anksioznoscu, a ovo mi se prvi put javilo zimus. Depresivne faze su takodje simptom anksioznosti i ne smiju se zanemariti jer su cesto nagovjestaj prave depresije. Kod depresivnih faza imas simptome depresije u kracem trajanju, dok klinicka depresija postoji kad ih imas u kontinuitetu, svaki dan, cijeli dan, najmanje petnaest dana. Tako sam barem ja razumjela ove tekstove o depresiji.
|
|
|
|