|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
4.3.2011 17:17:35   
sreća35
Pooozz za sve ženice.....Možda je i u mene pred mengu pa sam onako nikakva ali se nedamo i idemo naprijed ako izgubimo poneku bitku neznači da smo izgubile rat.....ha ha ha ......Ovako ja pijem flusetin ujutro i xanax uveče več 7 mjeseci prije toga sam se godinama borila bez AD ali interesantna kada sam riješila večinu problema u životu i kada sam trebala biti najsretnija ja sam pala na dno i morala početi sa AD i meni su baš pomogle pa sad se bojim ako prestanu djelovati šta onda ......bezbroj bespotrebnih pitanja ali sam takva...little skvo nemam takve probleme ali biče ti bolje ništa se ne sikiriki znaš da uvjek bude bolje aBd....mene iscrpiše ove odvratne misli i taj osječaj nestvarnosti ali to smo mi osjetljive dušice vjerovatno i prosjetljive pa nam se ovako vrača svakome bi pomogle ali sebi neznamo...naučićemo....ali se ja raspisah...velika pusssaaa za sve.....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu little_skvo)
Neposredna veza do poruke: 1976
4.3.2011 23:19:07   
sanchez
Drage moje zene sta ima kako ste mi sta se radi .Ima li zime .Ja sam bogu hvala ok zadovoljna .Mogle bi bit i bolje ali hvala bogu i za ovo .Joos sam na 1 zolloftu do prvog dana proljeca .Pa cu opet kontaktirat dr i vidjecu hocu li po pola pit.Nego htjela sam vas pitat dali iko od vas pije mozda tablete na svoju ruku nap.omega 3 je dobra kod psih.oporavka to jest za bolje pamcene protiv stresa ili mozda neke druge lijekove pa da mi javi .Ja sam sa ovom kuckom vjencana vec 2.5 god i jos nilkad na svojuu odgovornost nisam popila ni jednu jedinu tabletu.Apaurin nikad u zivotu xanax ni njeg .Pitam vas jer mi nekad stvarno dopizdi nervoza ,muka ,srce kao da ga neko cijedi ,itd pa da popijem ali da ne postanem ovisnik .Nedaj boze  pa kad ne popijem da se tresem ko prut.Inace ja sam super naravi imam zivce ko konj.Ali ipak me ovo snade .Isto Sreca rece kad sam sve skoro poslagala na svoje mjesto e nelezi vraze .Inace ima jedna izreka za muslimane .Kazu da je ALLAH zabranio da smo rahat.To jes da musliman nikad nemoze poravnit.Uvjek mora imat kamen u cipeli.Ali sta bi da nije ovog mozda bih bilo nesto dr.Ovako hvala bogu na sve,mu .TOLIKO LJUBIM VAS OD SRCA
VASA SANCHEZ.

(odgovor članu sreća35)
Neposredna veza do poruke: 1977
4.3.2011 23:53:27   
BlackMagicWoman
IZVORNA PORUKA: sanchez

Ja sam sa ovom kuckom vjencana

Ovo mi je bilo prejako ! Svaka cas_t !

]

< Poruku je uredio BlackMagicWoman -- 4.3.2011 23:55:32 >

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

(odgovor članu sanchez)
Neposredna veza do poruke: 1978
6.3.2011 1:51:53   
taraG
Ej zene kako ste mi? Evo ja onako! Gledala sada ovaj psiholoski triler (a znam da nisam trebala) Black swan, pa se jos vise utripala! I dalje me izludjuju crne misli i derealizacija najvise! Otisla sam bila na vikend na put i nisam bila nimalo anks., cak ni tablete nisam pila, ali cim sam trebala nazad paf eti ti nje! Moj psih. kaze da ja sama sebe kaznjavam ovim i da sama prizivam strahove, pa eto to je dio ansk., neke cure su to navele u posotovima ranije! Jao ja kod psih. nisam bila oko 3 mj. joooj! Eto drma me, lelujam se, ne znam gdje sam, ali sta cu guram nekako! Pusa svima!

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 1979
7.3.2011 1:35:50   
jana mk
Pusa cureeeeeee kako ste mi ,kako kolektivna terapija hahahahaha ,ja isto ko i vi na momente spopadaju me neki crnjacu upm user posted image user posted image ali guram sta cu heehe ,nego moj ciklus opet zakasni e sad se vec uistinu bojim da mozda nije od cistu il anksioznosti jer me preskace drugi mjesec po redu pa sam u planu da u utorak odem dr i konacno vidim sta je problem samo se puno bojim da nije trudnoca u pitanju ma da neverujem 80% mislim da nije trudnoca ali ipak me plasi onaj 20% user posted image user posted image nikad nisam radila ab...a sad se plasim da ako je trudnoca u pitanju morat cu i to osetit na svoju kozu user posted image user posted image ...molim se da nije to ali abd u utorku cu znat sta je s mojim ciklusom pa cu vam napisat ,inace neosecam ma totalno nikaki znak skojim bi posumnjala da mozda jest trudnoca ista sam ja user posted image user posted image sve vas ljubim i grlim ovih 2 dana me posebno muce crnjaci nesto sam bas jako anksiozna user posted image user posted image user posted image

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 1980
7.3.2011 10:03:30   
little_skvo
Pozdrav cure!
Ja sam ovih dana uzasna user posted image Vrijeme je nekako cudno , a i pred mengu mi je :( Nikako da se opustim, a prije par dana sam bila savreno...ja sam povremeno uzimala valerijanine kapi i stvarno fino djeluju, a inace sam citala da se koriste za odvikavanje od ad ;) Nadam se da ce nam se svima razbistriti kad nastupi proljece, jer i ovo vrijeem ubija :((
Veliki pozdrav svimaaaaaaa user posted image user posted image

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 1981
7.3.2011 18:42:53   
dalmatinka5
pozdav curke, nisam ni ja najbolje, osjećam se kao poluživa, odsutno, ne znam jel tako vama?
šetam okolo, uvijek negdje idem, ali anks. mi je stalno u glavi. Kako da to više izbacim??
tako mi se to urizalo u mozak, da ne znam više oću li se uspit toga otarasit :((
nije lako nimalo

(odgovor članu little_skvo)
Neposredna veza do poruke: 1982
7.3.2011 19:12:26   
taraG
Draga dalmatinka ja ti se identicno osjecam, tako da je to sve od ovoga, ali je grozno, kao sto kazes kao poluziva! Pusaaa cure!

(odgovor članu dalmatinka5)
Neposredna veza do poruke: 1983
7.3.2011 21:07:25   
sreća35
Veliki pozdrav za sve moje hrabre curice......Znam naiđu užasno teški periodi ali sve znamo da če aBd i proči...SAMO MISLIMO NA ONE LIJEPE TRENUTKE KADA BAR MALO ZABORAVIMO NA ANK.kako je tada sve lijepo ali tih trenutaka je nažalost malo...Često mislim kako bi bilo lijepo da se probudim jednog jutra a ank. nestala to su samo pusti snovi ovo je naš teret i mi ga valjda moramo nositi....I ja se osjećam zbog ovih crnjaka ka da ja nisam ja fuj fuj to je najgore ali.........Bojim se ako AD prestane djelovati pa bude još gre...Sretan vam sutrašnji praznik 8 mart budite mi čile mile i vesele dušice moje tako bih vas voljela upoznati možda nekad PUSSSSAAAAAuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 1984
7.3.2011 22:43:38   
blur 77
Ja zaista ne zelim da vjerujem da ce ovo dugo trajati, zelim da nestane!!! Jer ovo je zivot bez zivota. I zato moramo naci snage u sebi da prevazidjemo ovo cudno stanje, pa s tabletama ili bez njih, ali je vazno da izadjemo iz zacaranog kruga u kome se vrtimo. Sreco, nemoj da se oslanjas previse na tablete, nemoj da mislis da ne mozes bez njih, neces ih piti cijeli zivot, mozes ti i te kako bez tableta i moci ces. Jace smo mi od ovog sranja, koliko smo to puta samo dokazale.
user posted image user posted image user posted image

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu sreća35)
Neposredna veza do poruke: 1985
8.3.2011 9:33:40   
leki28
Helloooooo drage mojeuser posted image samo da se javnem da sam ziva,nemam puno vremena...nazalost idem na kemo-terapije,ne znam vise ni sama anks jos me vise drma ...javim vam se,NEDAM SE JA TAKO LAKOuser posted image Mislim na vas pozz

(odgovor članu sreća35)
Neposredna veza do poruke: 1986
8.3.2011 12:17:40   
blur 77
Leki. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu leki28)
Neposredna veza do poruke: 1987
8.3.2011 12:22:44   
taraG
Leki nedaj se! Zene sretan 8. mart!

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 1988
8.3.2011 14:18:51   
jana mk
Pusa cureeeee,SRETAN 8 MART mojim curama kako ste mi ja na periode ko i obicno ,briga me ovaj ciklus nikako da se pojavi a mene strah otic kod dr, sutra moram drzite mi srecu user posted image user posted image nisam vam napisala da sam bila na koncert Olivera Dragojevica i provela sam se neverojatno dobro zaboravila sam na anksioznost bar tih 4 sata user posted image user posted image sve vas ljubim i grlim imajte ljep dan .......user posted image user posted image user posted image Leki mila nedaj se i to ce proci sve sta dodje moramo progutat i progurat s jakom borbom a mi ovde najbolje znamo kako da se nosimo s tom borbom i kako da polako ali sigurno pobedimo sve prepreke koje nam zivot donosi .......budi jaka ljubim te i saljem ti puno puno zagrljaja od jedne makedonke....user posted image user posted image

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 1989
8.3.2011 18:43:49   
dalmatinka5
pozdrav cure!
Ovo stanje mi je stvarno više priko glave.
Meni se nekako promijenio pogled na život i na sebe zbog ovoga, ima li ko slično iskustvo??
ne mogu virovati da ti se život može činiti toliko opasan kad si u ovom stanju. Blago svima koji nisu ovo iskusili..

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 1990
9.3.2011 12:28:30   
sreća35
Leki moja draga leki nedaj se ti nama i ne sikiriki mi smo ti bona od čelika mi sve pobjeđujemo samo naprijed možda je to put ka izlječenju i od ank.ko zna šaljem ti svu podršku ovog svijetauser posted image user posted image user posted image samo molim te piši koji redak kad stigneš da eto znamo i ne brinemo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1991
10.3.2011 10:58:11   
sreća35
Hajjj cure pa gdje ste vi.....Makedonko nisi nam javila šta reče dr. hočemo li dobiti malu bebicu....Dalmatinko ništa ti ne brini sa ovom ank. sve se mijenja ali u suštini mi karakterno ostajemo iste osobe i niko ništa nemože ni naslutiti ukoliko mi same ne kažemo a ono šta mi sa sobom preživljavamo to mi samo znamo ali s vremenom sve bude lakše samo se netreba prestati boriti i ja mislim da je vrlo bitno nastaviti sa svim životnim aktivnostima kao i prije ank.raditi one stvari koje nas bar imalo čine sretnom......biče bolje aBd vidječeš...ja onako guram od momenta do momenta uglavnom se borim i hoču baš hoću da se aBd izborim.....Lekiuser posted image user posted image user posted image .....Javljajte se divno je imati šta za pročitati ...uh ja baš odužih veliki pozzzzz za sve......user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sreća35)
Neposredna veza do poruke: 1992
10.3.2011 14:32:21   
blur 77
Nesto nam zene nijesu raspolozene za pricu. Ja samo da se javim, danas idem na kontrolu, pa me malo vise uhvatio onaj ruzan osjecaj kad trne glava user posted image . Ma stalno se neki novi simptomi javljaju, meni je mozda nesto i od trudnoce, ali ja sve pripisujem anks, a trebala bih radit suprotno,ali aj izadji na kraj sa mojim mozgom. Konacno sunce kod mene, juce sam SAMA setala kroz grad i svracala po radnjama 2 sata, uvijek mi muka da se nakanim da krenem, pa posle bude super, malo sam bila kao pala s Marsa, ali sam 2 sata izgubila po gradu i sinoc odmah zaspala. Nervira me kad se probudim onako iznenada u 5-6, pa me uhvati strah, pih. Ma malo mi je i dosadno, nemam nekih obaveza, prerano sam otisla na trudnicko, vec u drugom mjeecu, pa ne znam sto cu od sebe, a prije mi je uvijek hvalilo dana, nijesam mogla sve stizati. Nekako mi se sav zivot odjednom promijenio, a ja sam primijetila da jako tesko podnosim promjene. Kad uporedim moj zivot od prije godinu i sad, pa to nema nikakve slicnosti,  ali valjda se nekad vratim na staro.
Da, malo sam analizirala svoj zivot (znam da to ne bih trebala radit!!!) i primijetila sam da ja odavno vucem neke strahove, i da sam i ranije imala neke prisilne misli, i iznad svega bila emotivna, uvijek pred ispite imala vecu tremu od drugih,ali to mi nije remetilo svakodnevni zivot, nekako sam zivjela s tim bez obracanja paznje, sve do prosle godine. Ja se sve nadam proci ce kad dobijem svoju bebu, ako ne odmah cu da se bacim na lijecenje, da krenem kod psihologa, pa i lijekovi ako budu trebali, samo da pocnem normalno da zivim, da se ne iscrpljujem svakodnevno.
Pisite, drage moje, bilo sta
ljubim

(odgovor članu sreća35)
Neposredna veza do poruke: 1993
10.3.2011 15:42:00   
leki28
Samo da vas ljubnem user posted image i da vam kazem veliko HVALA,kao sto vec rekoh sta bi ja bez vas,ne mogu puno da pisem ove terapije me izmorise,pa uglavnom sam ok i ne dam se javim vam se pusa svima

(odgovor članu sreća35)
Neposredna veza do poruke: 1994
10.3.2011 17:53:57   
jana mk
pusa svimaaaaa, samo hrabro mila leki pobjedices i u ovu borbu vjerujem a vjeruj i ti zelim ti svu srecu na ovom svjetu da sto brze se oporavis i ovo stanje ostane iza tebe ko jedan ruzan san ,inace i ja sam danas konacno bila dr zbog mesecnog i opet me cista zezala nije trudnoc u pitanju hvala bogu hehehehe tako da sam mirnija zasad a kod onog dr za anksioznost ni sama neznam kad sam zadnji put bila sve se kao spremam ajd ako bog da uskoro cu i kod njega na kontrolu inace jos sam ti i tak i tak hihihiihhi ko vreme i ja ....

(odgovor članu leki28)
Neposredna veza do poruke: 1995
10.3.2011 17:56:49   
dalmatinka5
žene drage, di ste? Ne javljaju se neke stare članice kako su. Valjda dobro pa se ne sjećaju anks.
Daj Bože da i mi ostale više prebrodimo ovo stanje.
Draga Blur77, ista sam ti i ja, i meni se život promijenio, prije sam uvik bila u pokretu, sad sam pri kraju faxa, nemam baš obaveza pa imam puno slobodnog vrimena razmišljat o glupostima i o ovome stanju, a i ja sam analizirala svoj život kao i sve živo što analiziram (to me i dovelo u ovo stanje) i zaključila da sam isto uvik bila emotivna i imala negat. misli, ali sam valjda bila zaokupljena drugim stvarima pa je brzo prošlo.
A sad ajme, previše dajem značaja svemu ovome, bojim se da nije nešto gore i samo se mučim.

puno vas pozdravljam u nadi za boljim danima :*

(odgovor članu leki28)
Neposredna veza do poruke: 1996
11.3.2011 8:57:48   
jana mk
pusa svima, nebrini se draga dalmatinka svi mi imamo taj isti strah koji nas konstantno drma da ne nije u pitanju anksioznost ,da mi nismo bolesni od siz.... itd ..ali guramo ,iste sam ti tvoje price.......

Neposredna veza do poruke: 1997
11.3.2011 10:51:10   
sreća35
Ja ovih dana baš imam vremena pa vam stalno dosađujem ali eto jedino sa vama drage moje mogu iskreno o ovom odvratnom stanju.....Ja sam godinama čekala kada će mi se nešto gore desiti ali hvala Bogu nije to su valjda samo naši nerealni strahovi koji nas ne popuštaju ja se divum ovim ženama koje su se iščupale iz ovog sranja ali ja eto nikako ne uspijevam samo mi je stvarno lakše kako sam svama na ovom forumu pa eto znam da nisam jedina na ovom svijetu kako sam na početku mislila.....Sad mene drma neki strah da ovo sranje se ne poveča u proljeće jer mi je fuj fuj prošle godine bilo najlošije nekako od prolječa pa sam u ljeto morala početi sa AD.znate li vi jeli se ank povečava u prolječe ili su to samo moje predpostavke....i ja sam često analizirala svj život i isto kao i vi drage moje uvjek sam imala neke strahove i neku tjeskobu ali sve je to bilo slabog inteziteta pa nisam ni obračala pažnju ali zato sad .........Leki mja samo naprijeduser posted image user posted image user posted image ...izvinite na ovom opširnom i stalnom pisanju ali eto nadam se da mi ne zamjerate VELIKA PUSAAAA ZA SVEEEE..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 1998
11.3.2011 12:59:52   
blur 77
Sreco, ja ti necu biti od velike koristi,jer nijesam godinama u ovome, mene je uhvatilo prosle zime i odmah sam uzela piti ad, i sad me uhvatilo u jesen, tako da ne mora da znaci, ti sad nemoj svojom autosugestijom da izazoves da bude tako. Ipak je proljece najljepse doba, meni bude najgore kad je ruzno vrijeme.
Jos sinoc sam htjela pisati da ako volite citati nemojte da slucajno kupite ili uzmete na citanje knjigu Jevrejska mlada- Luidji Gvarnijeri, koja bi trebalo da govori o  jednoj od najpoznatijih Rembrantovih slika, medjutim... necu ni da pisem o cemu govori, jer sam van sebe od silnih strahova koje mi je unijela. I ne znam kako u zadnje vrijeme sta god da krenem da citam ili gledam film ili novine, sve sto ne treba da procitam meni kao da se stvori ispred ociju i onda danima samo o tim glupostima mislim. Uh, zivote
Dalmatinka, ne brini i mi svi imamo te iste strahove, prelistaj ranije postove, pa ces vidjeti da su i druge cure o tome razmisljale. A ja se ne bojim siz , jer sam iscitala dosta o toj bolesti, ustvari je najvise genetska i javlja se u kasnim tinejdzerskim danima. Mene je vise strah od depresije, jao meni samo kad na nju pomislim

(odgovor članu sreća35)
Neposredna veza do poruke: 1999
11.3.2011 14:21:49   
dalmatinka5
jana, srećo 35, blur i ostalima hvala na podršci user posted image
nama je ova anks. jednostavno postala navika, a navike se teško riješiti, triba bit uporan, uf..
u biti negdi sam pročitala da  sve što nam se događa jednostavno tribamo ignorirati i s vrimenom bi nestalo, to mi sve znamo, ali nas ti strahovi prevladaju i samo u krug.
Blur tako i ja uvijek naletim na što ne tribam pa me to dodatno ustraši user posted image

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 2000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *