|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
30.1.2011 1:14:01   
jana mk
Pusa svimaaaaaaaaaaaaaaaa,evo i mene da ostavim koji red,citam vas stalno ali nepisem jer nista novo kod mene hehhhhe,sve po starom padovi usponi i guram kroz zivot ,i ja sam veliki pristalica AD nisam se mogla bez njih izboriti ni do ovaj stepen a kamo da se skroz vratim normali da ne lazem prvo samu sebe pa onda drugi ,mozda sam slab karakter ali eto ja nemogu bez ad ,zasad nisam razmisljala sta bi bilo kad bi ih ostavila jer sam ih jednom na svoju ruku i sve sjeb...pa bilo jako teze iskoracati naprjed nego prvog puta,inace i ja bih na kaficu al ste mi daleko i to puno daleko ,zelim vam prijatnu kaficu i da se provedete super opustite se i zaboravite an anksioznost ,ni ja nevozim auto nikako kako me ovo spopalo ,imam neki strah neznam nije velik ali zasad se bojim ,mozda vremenom opet pocnem jer dok ovog sran...nije bilo pola dana sam provodila u auto nadam se da cu abd opet vozit jednog dana.Sve vas ljubim i grlim ..pusa svimaaaaaaaa

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu leki28)
Neposredna veza do poruke: 1801
30.1.2011 13:34:23   
blur 77
Jooooj, i ja bih na kafu, mnogo volim drustvo, ja bih cak predlozila neki nocni izlazak uz muzikicu i vince, pa djuskanje, ali ja cu morati malo da sacekam, dok moja beba ne dodje. A vi drage moje uzivajte i pisite nama koje smo daleko kako je bilo. A mozda i mi nekad naletimo u Sarajevo, ja i muz stalno planiramo, pa se uvijek nesto nadje da ne podjemo, ali kad budemo dolazili svakako cu se javiti, da upoznate i moju bebu user posted image .
Sanchez, moja beba je hvala Bogu dragom, dobro, uradili smi sve analize, bili i na 4 d ultrazvuku, imamo i cd. Jedva cekam da se rodi, nadam se da ce tada nestati ovo cudo koje mi ne da da uzivam u zivotu i svojoj trudnoci. I molim Boga da lici na tatu, da bude jaka i stabilna.
I ja sam kako kad, borba neprestana, beba mi daje snagu nenormalnu. I nada da ce sve proci. Mnogo mi je bolje nego u pocetku, nemam vise uzasne simptome gusenja, vrtoglavice, odsutnosti, slabog vida, to je bilo bas mucno 2 mjeseca, cak mogu da spavam, sto je u pocetku bilo nezamislivo. Nemam panicne napade, ali je ostala jaka anks. Idemo dalje, zajedno smo

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 1802
30.1.2011 13:44:56   
blur 77
Da, sto se tice tableta- ne treba uopste raspravljati o tome, svi smo razliciti, nekom su potrebne, neko moze ici bez njih. Ja sam imala pozitivno iskustvo sa njima, za 20 dana bila sam ko nova, a sad evo vec 5 mj od kako me uhvatilo, nijesam jos ni primac tome stadijumu. Vidjecu posle poroda kako ce biti stanje, ako se nastavi ovako, definitivno cu ih poceti piti opet. Samo sto ja nijesam za dugorocno uzimanje, jer se efekti gube i zahtijeva povecanje doze, nego koliko je dovoljno da se vratis u normalu i da nastavis borbu sam. kiss

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 1803
31.1.2011 10:36:23   
sreća35
Kako ste mi ženice....Ja se nedam i nedam,znam da je ova ank.uvjek uz nas ali i kad me uhvati sama sebi kažem bilo je i gore za ove sve godine pa je prošlo proći će i ovo biče mi bolje život če mi donijeti nešto što će ank. staviti u drugi plan....Joj što pametujemuser posted image Neznam dali neko od vas zna malo više uzroke ovog stanja jeli to samo naša preosjetljivost traume ili šta več,ja se užasno plašim da nije nasljedna i mollim se Bogu da moja divna djevojčia nikada i ne sazna da uopšte ovo stanje postoji.Ja se trudim da je odgajam drugačije nego što su mene jer je moja mama bila pomalo stroga ali ništa previše tako da ja svom zlatu previše popuštam iako je ona jedna divna djevojčica koja zna svoje obaveze i ne iskorištava moju popustljivost.Kako god se osječala ja nedam da ona bilo šta primjeti i mislim da svi koji imamo djecu nebi trebali dozvoliti da znaju da smo loše jer neznamo kako bi to njima djelovalo....Joj što se napriča sory I PUSSSSSA ZA SVEEEEEE....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 1804
31.1.2011 20:02:48   
jaca76
Ja sam cula da moze biti nasljedno i takođe u vecini slucajeva vuce korjenje jos iz djetinjstva,bilo da su to traume ili splet okolnosti koji je imao kao posljedicu neku vrstu anksioznog poremecaja.Recimo djete koje nije prihvaceno u drustvu,koje je imalo kompleks radi svog izgleda ili mozda svojih roditelja itd.Najvaznije je ne vracati se u prošlost i zaboraviti sve ruzne stvari koje su se desile u prošlosti,ali svakako pokušati mjenjati sebe.
Evo ja bih pitala SANCHEZ,ako se ne varam rekla je da joj je dijagnosticiran PTSP,kako prepoznati da se radi upravo o ovom problemu i u cemu se razlikuje od anksioznosti??I ako neko zna da mi odgovori vezano za zakon o oduzimanju vozacke dozvole onima koji pate od PTSPa,sta je sa onima koji pate od anksioznih poremecaja i depresije,vazi li taj zakon i za ove druge???

(odgovor članu sreća35)
Neposredna veza do poruke: 1805
1.2.2011 9:57:00   
leki28
....pozz, kako ste mi ?eh pa sad...sto se tice da li moze biti nasljedno?puno sam citala o tome a i dr kaze da genetski ne moze.Ali to moze biti preneseno u smislu ucenog oblika ponasanja,barem sam ja tako shvatila,znaci ako je neko u nasoj blizini manje-vise anks.,npr ja sam imala u svojoj okolini osobu,majku(koja je poginula dok sam bila dijete) nije imala anks i to ba s izrazeno...ali eto bila je "srkletli",suvise brinula,o svemu panicno...sad ne znam ...mozda sam ja to sve nesvjesno..S druge strane zivot me nije pazio ni mazio..(znam da nisam jedina),puno trauma,a ja "sensitive" emotivno do krajnjih granica...sve se to vjerovatno skupilo..mozda je ovo ventil,moralo je nekad izaci....a sto se tice vozackih,pa i da ih oduzmu nije mrtva glavauser posted image kupicu biciklouser posted image pusa i pzz i sta bi s ovom kahvom???????

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 1806
1.2.2011 19:09:47   
blur 77
Uh, ja se pohvalih kako mi je bolje, e kad me danas spucalo, nikako da dodjem sebi cijeli dan. A  izasla sama da prosetam, hm, namjerno, jedva se dovukoh kuci. Ovo je bas tesko, mnoooogo tesko. A uzasni osjecaji nemira i napetosti u stomaku nikako da prestanu, ja ovo zovem osjecaj kad dusa boli. Valjda sjutra bude bolje, ipak je novi dan. 

(odgovor članu leki28)
Neposredna veza do poruke: 1807
1.2.2011 21:49:56   
sreća35
Biće bolje ništa ne sikiriki....Znaš da uvjek bude bolje,uvjek kad je teško treba šetati i družiti se sa pozitivnim ljudima.Samo naprijed dušice ti i tvoja bebica jači ste od svih kriza.....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 1808
2.2.2011 14:15:51   
blur 77
Hvala ti, mila, uvijek me vi drage zenice trgnete, kad vidim koliko vas ima koje imate i djecu i kako se borite, ni ja se necu predati lakouser posted image . I ja imam veeeliki razlog da budem dobro, valjda me moja user posted image ojaca, pa zaboravim malo na sebe i ank. Da, ono sto sam te htjela pitati govoris da si se dugo borila sama, koliko je to dugo, jer se ja strasno bojim depresije, jer svuda govore da dugorocna ank vodi u depresiju. Imam jos 3.5 mj do poroda, valjda izdrzim i to mi se ne desi. Cmoka za sve

(odgovor članu sreća35)
Neposredna veza do poruke: 1809
2.2.2011 14:26:01   
jaca76
Blur draga nemoj se bojati i nemoj razmišljati stalno šta ako ovo,šta ako ono,uvijek kad pomisliš bilo šta loše odma zamjeni negativnu misao pozitivnom,neka ti to bude zadatak.Ja se evo borim 5 godina sa prekidom od dvije godine i nisam hvala Bogu depresivna,to mi je rekao i psiholog,a ima ih koji se bore i duže,necu ih imenovati.Pokušaj da se ne zamaraš svojim problemom,što budeš manje obracala pažnju na to utoliko ceš biti bolje.pozzz

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 1810
2.2.2011 15:31:39   
BlackMagicWoman
eh, evo i mene, nije me bilo, morala se vucarati po doktorima, jbga ... vidim da ste mi, manje vise sve dobro ... veoma mi je drago ... a najvise zbog toga sto smo pocele da pomazemo vise jedna drugoj, nego sto se napadamo medjusobno ... leki28, ti budi organizator kafice, samo nemoj da bude kakvo sminkersko mjesto :))) , daj neku slastocarnu, nesto, da mozemo ko ljudi da se izmahalamo ... i super bi bilo kad bi bila nedjelja ... ljubimmm vasss

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1811
3.2.2011 9:22:45   
sreća35
Drage moje kako ste vi meni....Uh ja juče čitav dan radila kuću amam i danas mnogo posla pa sam pomalo našu dragu ank. stavila malo u drugi plan..ha..ha..ha....Moja draga blur ja se dugo borim sa ank. neću reći koliko dugo godina da vas nebi obeshrabrilo znaš već kako to ide sa nama,ali to nemora ništa da znači možda sam ja jako kasno zatražila pomoč možda nisam dovoljno jaka da se izborim do kraja što nemora značiti da je slučaj i sa ostalima.Isto tako i ja se bojim depresije jer sam često bez volje za bilo šta ali ipak mislim da i ljudi koji imaju depresiju misle da je njihovo stanje u redu odnosno da ga prihvataju i misle da je to urdu dok smo mi dušice svjesne da to netreba tako i tu je velika razlika.Ja kao kakav dr. ali mi lakše da ovako mislim....Što se tiče bebice ništa ne brini poslije poroda svi majčinski instikti če sami proraditi vjeruj da češ biti kao nova...Elmasa pa gdje si nam ti .....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 1812
4.2.2011 17:42:42   
jana mk
Pusa cure moje,kako ste mi ,citam svi smo nekako strah nas da kazemo da smo bolje da ne izbaksuziramo ihhihiihihihih,ali ja cu ipak napisat nisam jos stigla do tu mjeru da mogu vam napisat ok ja sam konacno dobro jer uvjek kad to kazem za kratkog vremena desi se pad a on se i bez toga desi ali eto ja anksiozna pa pomislim od toga mi je sto sam se pohvalila heheheeh
Nego svrljala sam onako malo po netu pa uz put naisla PO PRVI PUT na ovaj sajt i jako jako me zaintrigirao pa ga saljem i vama da se svi konsultujemo oko narudzbine ,ipak mi ovo uliva nadu jer se neradi o carobnim stapicem ,a i NAJVAZNIJE nekako mi sam pisac t.j dr deluje po izgledu i pisanju onako ok covjek.Ima i nekoliko komentara od nasih ankzioznih kolega hahahah pa pogledajte i to ,ja cu razmislit dobro al mozda i narucim jer upravo sam naziv knjige ukazuje na to da u nju pise samo o anksioznosti a ne ko ostale sto sam citala ,zivjet ovako onako ponasat se tako razmisljat onako itd ,ovo me privlaci jer i sam naziv knjige je Zivot bez anksioznost i depresiju ...pomislila sam i an vas daj boze da nam ovo moze pomoci ,ipak pogledajte nije na odmetu ...sve vas ljubim i grlim
Evo link ...sajta...http://www.anksioznost.rs/

(odgovor članu sreća35)
Neposredna veza do poruke: 1813
5.2.2011 1:57:42   
AnzA
samo da vam dam ovaj link,pogledajte...necete vjerovt mene opustilo ovo.......ljubim vas sve...slobodno pogledajte

http://www.youtube.com/watch?v=Wr_ih5B4Gb0

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 1814
6.2.2011 13:20:43   
blur 77
Pa zenske, nigdje ni jedne da se javi... Sta se desava sa vama?
Kod mene danas divan dan, sunce, kao pravo proljece, odoh u setnju. Sinoc sam bas lose spavala, strahovi mi se vracaju, user posted image , ne znam kako da ih kuliram, nekad mogu, nekad ne. I opet simptom slabog vida i nerealnosti, fuuuj. Moram opet skupit snagu i nastaviti.
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 1815
6.2.2011 14:25:36   
koka i po
savjet.....
ne iscitavajte puno knjiga o vasoj bolesti...vec ste dovoljno informisane...
usredotocite se na  put ka ozdravljenju..
fokusirajte se na stvari koje vas cine sretnom i ne mislite puno o trenutcima slabosti i dali ce i kad ce vas uhvatiti panika....
prestanite misliti "sta bi bilo kad bi bilo" i zivite normalnim zivotom....
samo tako cete najbrze izaci iz "zacaranog kruga".....

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 1816
6.2.2011 23:18:52   
jaca76

IZVORNA PORUKA: koka i po

savjet.....
ne iscitavajte puno knjiga o vasoj bolesti...vec ste dovoljno informisane...
usredotocite se na  put ka ozdravljenju..
fokusirajte se na stvari koje vas cine sretnom i ne mislite puno o trenutcima slabosti i dali ce i kad ce vas uhvatiti panika....
prestanite misliti "sta bi bilo kad bi bilo" i zivite normalnim zivotom....
samo tako cete najbrze izaci iz "zacaranog kruga".....

user posted image

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 1817
7.2.2011 10:24:14   
sreća35
Društvo kako ste mi.....Neću da se žalim onako je kako je,samo ne dozvoljavam ovoj ank. da mi diktira život namjerno se družim radim,kuhami sve ostalo jednostavno je ignorišem jer kroz sve ovo vrijeme sam skontala da mi ništa nemože i da svi strahovi i strepnje dođu i prođu ali moram priznati da sam najviše u grču zbog pitanja ŠTA AKO MI BUDE GORE NEGO ŠTO JE SAD....Dali i vi razmišljate slično i kako si olakšate.Borimo se danas kao što smo se izborile juče sve imamo hiljade razloga za borbu možda jednog dana budemo one stare aBd....PUSICEEEE za sve moje divne dušice i javljajte se......user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1818
7.2.2011 10:52:02   
blizanac77
I ja tako često mislim... šta ako bude gore.... džaba, jače je od mene. Znam da ne mogu uticati, ali opet razmišljam. I taman kad kažem baš se osjećam dobro, tako duboko padnem da mi trebaju dani da se dozovem. Mi smo takva priroda i samo moramo vježbati pozitivno mišljenje. Sve ostalo ja kratkotrajno....

(odgovor članu sreća35)
Neposredna veza do poruke: 1819
8.2.2011 0:19:03   
AnzA
opet crne misli i strah dali cu sve iznova prezivljavat,i onda dodjem na granicu da dobijem panicni napad user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image koka i po ovo si lijepo napisala,,hvala znaci mi evo citam i citam i citam,eh moje drage,sta mi sve prozivljavamo,al opet se drzimo....gdje su mi ''stare'' forumasice,nekih nema nikako da se jave,mozda vas je neko ovdje i pozelio,pa pita,,,,,javite se cure....pozdrav najveci i za stare i nove cmok

(odgovor članu blizanac77)
Neposredna veza do poruke: 1820
8.2.2011 11:40:45   
nova_
Zdravo cure, kako ste miuser posted image

evo malo i mene nakon dugo vremena. Nisam se javljala, reko da ne dosadjujem, cesto sam pisala pa da neko ne kaze da previse pametujem. Vidim vi mi se drzite, hrabre moje cure. Sto se tice mog stanja ja sam hvala Bogu dobro. Strah me reci da nisam imala nikakvih kriza jako dugo, ali eto hvala Bogu pa sam dobro. Jos pijem svoje bletice, u martu bih trebala kod dr na kontrolu pa cu vidjeti sta dalje. Nadam se da ce i bez bletica biti ok, bar sam se naucila manje plasiti svega ovoga, jer sam shvatila da mi nece nista biti. Vjerujem u uspjeh i nadam se, a ako ne daj Boze bude drugacije, imam svoje blete. Lijepe moje cure toliko od mene, na poslu sam pa ne mogu puno pisati. Sve vas puno pozdravljam i ljubim! Pusa!

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 1821
8.2.2011 21:32:47   
blur 77
E ja sam se danas bas onako posteno isplakala, sve mi se skupilo, ova svakodnevna anks me bas iscrpljuje, pitam se do kad ce vise trajati, ne dozvoljava mi da uzivam i budem srecna, a imam toliko razloga ne da budem srecna nego presrecna. Taman mi malo bude bolje onda me opet uhvate crne misli i onda sve redom. Nekako kao da se jos nijesam naucila nosti sa svim ovim sranjem. Eto malo sam vam se izjadala.

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 1822
10.2.2011 14:10:15   
jana mk
Pusaaa cure moje,izgleda da je ovo trenutno stanje na globalnom nivou i ja se neosecam bas dobro neki me strahovi muce od sinoc svasta mi se po glavu mota ,ali borim se sta cu nadam se da je samo prolazna kriza user posted image pozdrav za sve forumasice ,odavno nam tara nije pisala ?

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 1823
10.2.2011 21:59:45   
Natty
čitam već nekoliko dana ovu temu i nisam uspjela sve da pročitam,ali vidim da nas ima dosta...da,i ja sam nažalost medju vama user posted image
neću da kazem da mi je drago sto ima jos neko sa tim problemom,jer mi nije kad znam kolika je to patnja...vidim sve imamo iste muke i patnje i manje-više se sve isto ponašamo...
moja agonija je počela prije oko 6 godina,tada sam bila u jednoj vrlo teskoj vezi,u roku 2 mjeseca skinila sam 10 kg,od slabine organizma skoro da nisam umrla,niti jela niti pila niti spavala i tako danima,a nisam znala sta mi se dogadja...smao uzasna tuga i bol...skupila sam snage i poslje 1,5 godinu tu vezu prekinila..u medjuvremenu sam pila tablete za smirenje i stanje se malo popravilo,ali ja i dalje nisam znala sta mi se desava..i i tako sam gurala neko vrijeme...
onda sam upoznala mm,bili godinu dana skupa,preselili se u zagreb i odlučili smo se vjenčati..i tu počinje moja još gora agonija...
prvo je počelo sa vrtoglavicom kad god bi ušla u tramvaj imala bi osjećaj da cu se srusiti,pocelo bi me gusiti,gledala sam samo kad bi neko ustao da ja sjednem i onda bi bilo sve u redu i tako mjesecima,naravno još nisam ni slutila sta mi se desava...kako se svadba priblizavala svi smo bili pod stresom oko priprema i svega toga,e onda je počeo šok za šokom...20 dana prije svadbe mm slomi nogu i morao je na hitnu operaciju...ja sva u bedu kako ce na stakama biti na svadbi,niti cu moci plesati sa njim niti ista,al ajd dobro progutala sam to...u medjuvremenu ja uradim papa test i nalaz jako los,pokazalo se da sam pozitivna na HPV,na sta sam ja ostala paf jer znam da on izaziva rak grlića maternice...katastrofa sama sam sebe mucila mislima sta cu se udavati kad cu dobiti rak i umrijecu,ni djecu mu necu moci roditi....al ajde i to je nekako proslo,mi smo se vjencali i nakon par dana od vjencanja stizu nalazi od tipizacije HPV pise visoki i niski rizik,sa tim nalazom odem kod dr i pitam ju dal je to rak ona kaze nije još ,ali ide prema raku...i to je bilo to,od tada pa do dana danasnjeg ja imam napade panike,borim se sa depresijom i ludjačkim mislima...kad sam izasla iz ordinacije mm me cekao u autu,ja sam sjela i onda sam se ukočila jer sam hiperventilirala,bilo je jako vruce vani,a ja nisam ni jela ni pila nista...od tada imam panican strah da se vozim autom sama ako je vrucina,da sam gladna i da nemam vode u autu...sve je prvo krenilo kao neko trnjenje u želudcu i onda se to sirilo na ostale organe i dok se nisam sva pokočila nije prestalo...muz jadan na stakam izletio iz auta da trazi pomoc,poslje je dosla i hitna kad sam se vec otkočila... poslje su ti napdi postali sve cesci i po nekoliko puta na dan...strah da cu se srusiti negdje,da cu umrijeti,da cu se ugusiti...cak se jednog perioda poslje toga ni ne sjecam,skroz mi je izbrisano iz memorije...onda vise nisam mogla da izdrzim milila sam da cu poluditi,opet smrsala 6 kila za 6 dana user posted image uzas,glavu sa jastuka nisam mogla dignuti...mm me polumrtvu odveo kod psihijatra,on mi je skrenio paznju da bi mozda trudnocom mogla to da prebrodim...cure moje ja sam se kod njega preporodila za tih sat vremena sto sam bila...iz ordinacije sam izasla nasmjesena i odma trazila da idemo na picu user posted image medjutim vec sutradan se sve vratilo na staro....napadi znate vec kakvi...jesam ja dobila neke tri vrste ljekova zoloft,eglonil i neke trece ne znam kako se zovu,ali slabe vajde bilo od toga...i tako je proslo 3 mjeseca odd tog nemilog dogadjaja i ja ponovim papa test i ono opet isti nalaz,dr kaze treba spaljivanje il sta li vec,ali dao mi je naznake da bi to beba tokom poroda mogla da "izlječi"...hmmm znaci dva doktora preporucaju bebu..ok idemo na bebu ,tako da sam ja svjesno pod teskom depresijom isla da zatrudnim,a i ako mi budu morali povaditi sve da barem imam jedno djete..u trudnoci su se napadi pojacavali stim da sam morala da izbacim naglo 2 lijeka i ostala samo na zoloftu njega da postepeno izbacujem...to mi je jos gore bilo...trudnoca prosla sve ok,radila papa test u 8 mj. trudnoce nalaz nemoze biti bolji...oooo koje li moje srece,ali napadi su i dalje ostali...porodila se napadi se jos vise pojacali i tako iz dana u dan...strah me bilo izaci napolje sta ako padnem negdje,beba ce mi sama ostati,ako je bilo vruce vani onda jos gore napade sam imala od traha da cu se ugusiti...i tako je to trajalo 10 mjeseci poslje poroda i ja opet pala u krevet i ni tamo ni vamo...otupila...ponovo kod psihijatra dobila sam ovaj put zolift samo,mada sam morala prestati da dojim sto mi je isto tesko palo.....tako da sam sada vec skoro godinu dana na zoloftu ,panika se znacajno prorijedila nema je vise tako cesto,ali je jos uvijek prisutna...ja znam i svjesna sam da je to sve u mojoj glavi i da mi se nista nece desiti,ali to je jace od mene,znate i same...i tako guram iz dana u dan i molim boga da sto prije vratim svoj zivot u normalu i da se pocnem normalno ponasati i ziviti jer mome djetetu treba zdrava mama ,a ne bolesna koja se ni za sebe ne moze briniti......

...ko ne valja sebi,neće nikome...

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 1824
10.2.2011 22:00:46   
Natty
ISUSE! sad tek vidim koliki mi je post...sorry cure ja se raspisala user posted image

...ko ne valja sebi,neće nikome...

(odgovor članu Natty)
Neposredna veza do poruke: 1825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *