|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost?
22.4.2010 22:50:18   
sanchez
Pozdrav svim aneksi curkama sta mai jeste li ok ja sam super bogu hvala .zeljela bih da se sve osjecate ok.A draga moja MAJ 67 kad bih ja sve ispricala sta mi se desilo vjeruj da bih vec odavno trebala biti ili luda ili vec mrtva.Sad ukratko ;
S 12 godina boravimu logoru tu nas odvajaju od oca amide deda amidzica i bliznje i daljnje rodbine koi su na moju zalost svi rahmetli.Nakon logora odvode nas u kucni pritvor gdje mi majku siluju na oci vise puta a nakon tog gnusnog dogadzaja i mamu mi odvode za koju jos nikad nisam saznala .
Sa gubitkom svoih najmilih vise i neznam ko sam .
Odlazim u izbjeglistvo sa sestrom koja je imala 13,5 god .
Katastrofa.TUGA.
Itako kroz zivot hrabro seka se udaje i odlazi na drugi kontinent .
Ja se udajem zatrudnim i pobacim .Jos jedna katastrofa .
posle su dosla djeca jedno pa drugo hvala bogu najsvjetlija tacka u mom zivotu.Onda odlucim da posjetim sestru i posle lijepo provedenog vremena sa sekom i njenom porodicom u avion relacija Milano -Sarajevo i on se pokvari ja sa dvoje djece joj reko pa jeli moguce da cu ovako zavrsiti .Uzas ,strah ,ma nije mi za mene nego djeca ,ma ludnica nekako prezivimo .Tu traumu nikad necu zaboraviti .I kad je sve to proslo na red su dosle eksumacije moih najblizih oca amidze .I to kad sam prezivjela desi mi se aneks ko slag na torti .Ali ja se nikad ne predajem molim boga da nam svima pomogne ohrabri da mozemo kroz zivot hrabro ici .Toliko za ovaj put pusa svima i sori oduzih.user posted image

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 651
22.4.2010 23:26:56   
maj 67
user posted image cao svima,dok sam citala sanchez tvoju poruku razmisljala sam kako je covjek stvarno jaci od bilo koje zivotinje,zao mi je iskreno zbog svega kroz sta si prosla a ujedno ti se i divim,jer trebalo je posle svega ostati normalan.Zelim ti iskreno da te sve ruzno na ovom svijetu zaobidje a da ti se dese samo lijepe stvari.Pozzzz svima a Bambi hvala na lijepim rjecima

(odgovor članu sanchez)
Neposredna veza do poruke: 652
23.4.2010 10:23:47   
Anoniman
sancez... suvisan je bilo kakav komentar... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ali... uvijek postoji ali... uvijek postoji ona treca tackica za nastavak... nastavak zivota, nastavak za nadu, za neko bolje sutra...
samo sebi reci da On sve vidi i On sve zna... jeste tesko u dusi naci mir, ali vjeruj... vjeruj da su na nekom boljem mjestu...
hvala Bogu na daru koji ti je podario, to dvoje djecice... zbog njih moras biti jaka, a u stvari oni su tvoj lijek... osmijeh djecice su tvoj lijek... zato potrudi se da njihov zivot bude sto ljepsi, sto veseliji, sto sareniji... i ti kroz njih makar malo prozivi ono sto si trebala da zivis a onemoguceno ti je...
ljubim vas sve redom

(odgovor članu maj 67)
  Neposredna veza do poruke: 653
23.4.2010 18:20:33   
jana mk
Pusa cure evo i mene da se i ja javim ,citala sam komentar od sanchez i najezila se pa nijedna od nas nije slucajno ovdje gde smo , svi smo mi imali neke takve periode u nasim zivotima pa su nas doveli do ovog stanja nazalostuser posted image ali ja hocu da pitam nesto ako mi iko moze odgovorit na ovo moje pitanje , pisala sam pre neki dan da sam bila ok proslu nedelju sto i jest bilo tako juce sam se cula s mojim dr i bilo mi je ok , on me savetovao da pijem asentru 50 mg ujutru kao i do sada a po potrebu da uvece pre spavanja uzmem lehilium i tako smo se dogovorili ,i ja sam sinoc i preksinoc uzela lehilium od 3 mg juce mi je dan bas proso onako i tak i tak ali danas mislim da cu expolodirat odavno se nisam ovako grozno osjecala imam i pms mozda i on prodonosi ali danas mi je odvratan dan da je nepodnosljivo sad sam odspavala 2 sata ali kad sam ustala opet isto glava mi ko globus misli sve pomesano ,pa bih htela pitati vas jer mozda neka ima slicno iskustvo sta da uradim da povecam li asentru na 100 mg ujutru dr mi reko da ako osecam da ljek nije dovoljan mogu ga povecati ,ali mene ipak strah jer ovo nije smanjenje nego povecanje ,molim vas za savjet ako iko moze da mi pomogne , a mislim da lehilium nije za mene ovako gadno sam se osecala pre 1 god kad sam prvi put posetila dr i sad sta mislite dal je mozda od lehiliuma ova napetost sve sam napeta ko da cu sad ispalit i poludit boli me glava od te pomesane misli i straha u stilu(jao ovo opet pocinje od pocetka , nepomazu ni ljekovi ja cu zavrsit u ludnicu)i se take neke gluposti dali je iko odvas prezivio ovo sto ja prezivljavam danas i dali je prolazno jer stvarno sam umorna nikad nisam bila tako dugo anksiozna ko ova zadnja 2 meseca a bila sam na samom kraju izlecenja tako mi je zaouser posted image tako sam vjerovala da ce ovo proci jednog dana , ali sve ovo sto prezivljavam tera me da pomislim da ja samu sebe varam da ovo se ne leci i da cu takva ostat do kraja zivota jao jedva sam ovo napisala tako sam napeta .......pusa cure moje ljubim vas

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 654
23.4.2010 19:14:16   
nova_
Drage moje curice ne znam sta da kazem poslije ovih vasih prica user posted image . Ali to dokazuje koliko ste jake i da je ova anks. mala maca za vas i da cete je aBd pobijediti.

Jano ne sekiraj se, to je samo prolazna kriza, meni se desavalo. Vidjeces, sutra ce vec biti bolje. Meni je pred prosli ciklus bilo grozno i sigurno je da u PMS moze biti gore. Nemoj piti vecu dozu AD a lexilium nemoj piti nikako. Bolje ti je da odes na razgovor sa psihijatrom. Nije mi jasan taj tvoj psihijatar, tek tako te otpili telefonski. Ako treba promijeni dr ali ne predaji se. Ljubim vas sve i user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 655
23.4.2010 19:48:08   
maj 67
user posted image cao svima.Jana i ja pijem asentru,pocela sam pre mjesec dana a prije toga sam pila ksalol,kojeg pijem jos uvijek.Asentru sam pila dva puta dnevno,nekidan mi je psih rekla da posto se puno bolje osjecam pokusam piti asentru jednom dnevno ali ako mi se stanje pogorsa da nastavim sa dve kao i dosad.A ksalol pijem navece i jako je dobar.Meni se taj osjecaj kao da cu eksplodirati javljao kad sam pocela piti asentru,prvih sedam dana je bilo grozno,u glavi haos,svo tijelo u nekom grcu,na momente sam imala osjecaj kao da cu puknuti.To je poslije nestalo.U ovom nasem stanju se desavaju krize,i meni su dolazili dani kad mi bude bas lose,a pogotovo u PMS,par dana budem grozna,pa vjerovatno je to i kod tebe,proci ce sigurno.

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 656
23.4.2010 20:13:56   
Anoniman
jana draga... to sto si opisala da se osjecas, nece vjerovati ali isto se osjecam i ja koja nisam anks... to ti je mila moja samo od vremena... malo i od PMS-a... sve ti se to sastalo, pa ti mislis da je anks, a u stvari je ovo ludo vrijeme jer vidis kako je, ujutro suncano, poslijepodne oblacno, navecer kisa i hladno pa opet sve iznova sutra... ne brini se draga, nego ako ti se spava, obzirom da si poslije spavanja sigurno gora nego prije spavanja, ja ti preporucujem da izadjes u setnju, makar do prodavnice ili bilo gdje samo na zrak da izadjes... i malo prohodaj brzim tempom i vidjeces kako ce ti biti lakse... i misli ce ti se srediti i smiriti...

ljubim vas sve redom...

(odgovor članu maj 67)
  Neposredna veza do poruke: 657
23.4.2010 20:29:10   
jana mk
Pusa svima i hvala vam puno sto ste mi se odma javili za odgovor , malo sam mirnija od kad sam ovo procitala i necu vise piti lehilium jer ga dosad nikad nisam pila sem proslu i predproslu noc i danas sam se osecala grozno zato sam sad popila jedan heleh 0,25mg i pokusatcu da s njime se umirim ako nepomogne popit cu jos jedan ali mi kad sam pila heleh a nepijem ga cesto jako retko pijem tablete za smirenje nikad nisam imala ovako los dan ko s lehilium , kod svakoga je individualno mozda i ja nijesam za lehilium jednostavno ga nepodnosim kao i diazepam mene uopste neodgavara ja nepijem nikad diazepam nepodnosim ga jednostavno baci me u komu a nepomaze mi isto ko i ovaj lehilium, zato cu pokusat opet kad se osecam vako s helehom pa videcu, hvala bambi na savjetim i jesam izasla bila malo sa malom da igra s decom a ja sam je pazila i jest vazduh deluje dobro na nas ja kad izadzem napolje osecam se puno boilje , nijesam se predala do sada u borbu necu se ni sad predat ali sam se uplasila da me ovo nije pocela i depresija jer tako sam tezak dan imala narocito popodne da sam nemala volju ni za sta pa misli mi odlutase do tamo da cu postat i depresivna ma sve mi se u glavi pomesalo ovo popodne neopisivo grozan dan ....hvala svimaaaaaaa pusaaaaaaa

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 658
23.4.2010 21:14:19   
jaca76
evo i mene malo da vam se javnem i da pitam hoce li ta kafa uskoro?hajde da se dogovorimo,da se upoznamo,ovako imam osjecaj da jedna te ista osoba pise hahaaa
tesko mi je sto vidim nove clanice..Taro,izvini molim te ,otkad ti zelim pisati sve mi se nesto ne da...zelim ti reci samo da si divna osoba, zaista sam tvojim postom bila zadivljena i na tako lijepim rijecima..hvala ti

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 659
23.4.2010 22:03:10   
sanchez
E pozdrav svima nadam se da ste sve ok.Bar vam zelim da ste ok od sveg srca .Hvala na podrzci puno mi znaci .Nekako sad znam da nisam sama i odmah je covjeku lakse.Mada u mom komsiluku ima puno zena sa istom diagnozom ali to je tabu tema.Sto se manje zna sve je bolje  ali netreba sutiti treba sve iznijeti iz sebe i bice lakse.J.... to sta ce ko reci bitno je kako se covjek osjeca.
NEGO ko ovo predlozi da se nademo svaka mu cast .
Stvarno bi to bilo lijepo da odredimo datum mjesto i da se upoznamo .
Kupimo po ruzu crvenu da se prepoznamo ha ha .Stvarno ko je za nek se izjasni pa evo ide ljeto jedan dan mozemo posvetiti sebi .
To bi nam bilo ko terapija.JA sam uvjek za samo da nebude u SARAJEVU ja sam daleko od sar TOLIKO PUSA

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 660
23.4.2010 22:07:25   
sanchez
Ma JANA ne se brigat takva je aneks sad ovako sad onako ali usustini moze se izdrzat .MORAMO.Zbog nase djece moramo biti ko celik .NEDAJ SE da te ovo  slomi .pusa i cuvaj se

(odgovor članu sanchez)
Neposredna veza do poruke: 661
23.4.2010 22:10:54   
sanchez
Bambi procitah da si iz GZ ili sam pobrkala i ja sam sa tog kraja blizu na Drini sam se kupala a imam i rodbinu pod obarkom ako znas gdje je to a i prva ljubav mi je bila iz GZ pppppppooooooooooozzzzzzzzzzz ISTOCNOJ BOSNI

(odgovor članu sanchez)
Neposredna veza do poruke: 662
23.4.2010 23:56:33   
taraG
Ma Jaco lijepo od tebe sto si se onda javila! Hvala tebi! :*
Ja sam isto danas losije! Pritisak mi u glavi citavoj! Izgleda da je od vremena, samo kod nas malo vise izrazeno!
NAPILA SAM SE haahhah, sada ne pijem tablete vise! Ustvari popila sam danas 1/4 jer mi je bilo bas lose, i tako svakih 3, 4 dana kada me uhvati ja popijem da se ne maltretiram! Polako izbacujem! Ja sam isto odspavala i citavo vrijeme sam se bukvalno trzala, snovi nemoguce konfruzni, ustala, pukne me onda derealizacija ufff i ja gucnem tabletic i polako jbg! Ja hB nisam imala tako neku tesku pricu, neke sitnije stvari, ali psih. kaze da nisu one ostavile traga! Zao mi je cure sto imate tako potresne price, ali nadam se da cete dobiti sve ono dobro sada sto je tada izostalo!
Pusa svima!!!

(odgovor članu sanchez)
Neposredna veza do poruke: 663
23.4.2010 23:56:46   
AnzA
...drage moje
jestel vi imale crne misli,da crnje nemogu bit,,,ovo je uzas kad me uhvati Boze,,,najgore su mi one ,zbog njih mi se javlja sve ostalo i panicni napad i strah ma sve ruzno,smanilo se bilo od seroxata,evo asentru pijem vec 18 dana dal da se nadam bolje,utjesite me ,jestel imale vi crne misli,da mozete poludjet svasta uradit Boze sacuvaj,pozdravljam vas punouser posted image

(odgovor članu sanchez)
Neposredna veza do poruke: 664
24.4.2010 1:05:44   
taraG
Ja cu opet ponoviti da ja imam! Meni crne misli i deralizacija cine anksioznost, tj. hB nemam nikakvih drugih propratnih efekata! Pa tvoja podsvijest najbolje zna tvoje strahove, tako da te crne misli ne mogu biti crnje! Bar se nadam! :) Psih. kaze da je iracionalno i ja se nadam i molim Boga da jeste! 

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 665
24.4.2010 10:37:17   
nova_
Jutric svima!
Draga AnzA, te crne misli su jedan od gorih simptoma anksioznosti. Ja sam ih imala a i sada ponekad imam, mada bas rijetko. Meni je dolazilo da mislim da cu poludjeti, izgubiti kontrolu nad sobom i da ce me svi zaliti zbog toga. Zatim su me mucile misli sta ako naudim sebi ili drugima, mada moram priznati da su bile vise usmjerene na mene samu. Recimo gledam kroz prozor i pomislim sta da mi ne daj Boze dodje da se bacim. Ili gledam neki ostri predmet i pomislim sta ako mi dodje da se njime povrijedim. Ma grozno. Pricala sam o tome sa svojim psihijatrom i on kaze da ne brinem, jer to zapravo nikad necu uraditi. Takodjer sam citala da su to iracionalni strahovi kao sto Tara rece. Zato se i ti ne brini. Znam da je grozno, i meni je kad mi dodje ali proci ce. Daj vremena novom lijeku. Pisala sam vec da je meni trebalo i dva mjeseca, mozda i vise na AD da osjetim znatnije poboljsanje. Nekom prije bude bolje a nekom treba vise vremena, sve je individualno.
Sto se tice mog stanja ovih dana sam promjenjivo, ali u PMS-u sam pa i nije cudo.

Pusa i pozdravi!!!

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 666
24.4.2010 16:29:32   
sanchez
Pozzzzzzzzzzz raja sta ima kako ste ja sam ok sto i vama zelim.Ma da i ja kazem da se Anza nista ne brines proice ako bog da.Ija sam ludila misleci da cu sebi nesto uciniti jednostavno to dode.Na primjer prosle godine kad se ede majke mama ubila ja citavu noc nisam zaspala sve sebi sam govorila i meni ce to doc nedaj boze pu pu .Sejtan naletosum ga bog smeo.I prode.pa ljetos kad kadje ona zena otrovala svoje djete i ubila muza ja sam ludila samo sam mislila o tome ali to su gluposti .PROCICE VJERUJ MI .I ja sam tako mislila imam jaranicu na 8 spratu joj kako smije ja bi se bacila ali nista od toga .SVREMENOM CE TE MISLI NESTATI NE ODJENOM ALI PROIE VJERUJ.Toliko od mene pusam vas sve

(odgovor članu sanchez)
Neposredna veza do poruke: 667
24.4.2010 16:47:02   
taraG
Meni sinoc ovaj momak sto mi se svidja poslao ovu pjesmu! Kupio me njom! I bas me sjetila na sve vas, pa poslusajte! Pusaaa!
http://www.youtube.com/watch?v=CawkXh-WboQ

(odgovor članu sanchez)
Neposredna veza do poruke: 668
24.4.2010 22:51:18   
AnzA
Hvala puno nova_

jako si me obeshrabrila ,cim sam procitala sta si mi napisala odma mije laske mnogo,najvise hvala....

takodje hhvala i sanchez ,,,sve te misli koje ste navele,ja ih imamm,danas manje hvala Bogu,nadam se da ce Asentra tek pocet djelovat....hvala vam  ljubim vas

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 669
24.4.2010 23:25:37   
sanchez
E Anza samo da ti kazem da ce ti sve to biti smijesno ako bog da .Vidjeces vjeruj mi meni da je neko rekao da cu biti ok nebih vjerovala .Postoje i sad krize ali nije to to nisu jace od mene to je bitno .MA jos jednom samo se opusti pogledaj dobar film, izadi ,slusaj muziku ,vidjeces sve ce da prode .Samo nemoj da sjedis i places jer time samo pogorcavas situaciju .Kad te slomi da neznas sta da radis sa sobom jednostavno se uzdigni ko uragan i ne predaji se .Mene je bilo savilo da nisam mogla na noge ustati a u glavi lom haus a ja ko najjaci covjek ustanem pa se ne predajem vjeruj da sad sam puno jaca .Kad covjek sam sebe pobijedi onda je najjaci .Pusa Anza od srca i ne se brigat procice.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sanchez)
Neposredna veza do poruke: 670
24.4.2010 23:31:16   
dinaa
Slusajte sanchez sta vam prica i izaci ce te kao pobjednici.Ovo vam pisem iz iskustva,sve sam to prosla,sve me to lomilo ali me nije slomilo,nisam se dala slomit izasla sam iz tog pakla puno jaca i hrabrija i sad bi se znala nositi sa tim zlom zvanim anksioznost.Zene samo hrabro naprijed sve ce se to zvati juce.

Sanchez ti zi zena stijena svaka ti cast!!!

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu sanchez)
Neposredna veza do poruke: 671
24.4.2010 23:40:10   
sanchez
E Dina hvala ti od srca stvarno se nekad pitam koliko covjek moze biti jak da ni sam nije svjestan toga.
Jednom kad sve ovo bude juce stavit cu na krilo unuce tad ce sve za mene veze jer trebacuu ti je
kad bude bilo najteze .....Dino Merlin.
Sve covjek moze kad hoce molim uzvisenog boga da nam da snage da sve ovo izdrzimo stojeci da ne pokleknemo .Pusssssssss od srca .user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sanchez)
Neposredna veza do poruke: 672
24.4.2010 23:53:14   
dinaa
Ma draga i moje rijeci su bile od srca i zaista tako mislim,a ako same sebi ne pomognemo niko nam pomoci ne moze.Ma nema kakve meni misli nisu bile u glavi to je strava ali nikada bas nikada nisam pomislila da bi nekome naudila,najvise me bilo strah smrti,ludila i bolnice(psihijatrije)ali moj sin,moj zivot mi je bio motivacija i cupala sam se svim silama bilo je tesko i dugotrajno ali hB uspjela sam sama uz pomoc MM hvala mu do neba nikad mu zaboraviti necu i ne smijem.Nisam pila nikakve tablete ali apaurin mi je uvijek bio u dzepu,na srecu nikad ga nisam popila bilo je dovoljno da ga imam uz sebe i to mi je kao neka sigurnost bila ako mi zatreba tu je.Kad sam izasla iz tog pakla rodila sam jos jedno dijete i zahvalila Bogu dragom sto sam se vratila i sto mogu biti zdrava majka svojoj djeci i zdrava supruga svom muzu.Zato zene hrabro,hrabro izlaz postoji i vi cete doci do njega.user posted image

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu sanchez)
Neposredna veza do poruke: 673
25.4.2010 0:54:53   
AnzA
...vi ste tako divne zaista ,nisam vjerovala da postoji neki forum,onako sa nekim da kazem ''normalnim'' pisanjem,al prosto me ostavljate bez texta...

vi ste jedna velika podrska,do prije nekoliko mjeseci ja sam mislila da to samo ja prolazim,biilo me stid sebe,sve sam se pitala zasto meni,plakala nocima,doanima,u sobi bila drtala ko ludjak...al sad vidim koliko ima vas koji isto prolazite kao ja,i nekkao mi je lakse kad tako pisete..
Mnogho mi je drago sto sam prijavila na ovaj sajt,i sto imam bilo kakkvu komunikaciju sa tako divnim osobama,iskreno kazem...
koliko se razviju neka lijepa osjecanja,a i ne poznajem vas,al kad tako lijepo pisete,bas smirite hvala mnogo sanchez user posted image ....jos jedan veliki pozdrav za sve ovdje koje se bore sa ovom anksioz...ipak IZBORICEMO SE AKO BOG DA

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 674
25.4.2010 1:04:05   
sanchez
E Anza jesi ziva nista se ti ne brini idi spavaj zamoli boga za bolje sutra i vidjeces kako ces sutra biti bolje pusa od srccaaaa

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *