|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  236 237 [238] 239 240   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost
16.8.2014 14:32:44   
Inkognito
Gdje ste zenice moje drage? Evo da se i ja javim kratko :)

Mamice, ja nisam imala te simtpome, al kao sto HNF kaze tako ti je kao i sa ostalim simptomima, koliko uspijemo da ih ignorisemo, toliko cemo ih lakse pobijediti. Tako je sa svakim simptomom. Samo im je potrebno pridati sto manje paznje, i oni ce se na kraju povuci. Nema veze ako u pocetku reagujemo emotivno, sa strahom, nakon nekog vremena cemo se naviknuti na to i ono ce na kraju popustiti.

Priks, vidimo mi nema te, ja se ponadala da je anksi totalno izignosirana sa tvoje strane...ma nek si se ti nama javila, pa polako zajedno cemo prevazilaziti sve.

HNF svaka cast na posvecenosti u odgovaranju na poruke za sxt31, da je vise ovakvih osoba kao zena koje se ovdje javljaju, svima bi bilo lakse.

Ogroman pozdrav i za nasu dragu koku i po, vidim koliko nas ovdje prati i podrzava..koko, stvarno si koka i po :)

Pozdrav i za ostale zenice, i nove clanice..
Ja sam inace prilicno dobro, napredak se vidi iz dana u dan, hvala Bogu dragom. Naravno ima jos nekih simptoma, al kad se insan nauci nositi se s njima i ignorisati, onda bas bas bude lakse. I ja se uskoro spremam na ljetovanje, nadam se da ce biti dobro aBd.

Provirim ja ovdje cesto, samo ne stignem pisati. Ljubim vas sve!

(odgovor članu priks1)
Neposredna veza do poruke: 5926
16.8.2014 17:11:10   
HNF
user posted image user posted image samo da vas pozdravim i malo se javim. Ja sam ok, borim se, ne dam se, ne daj boze goreg.Jedino me malo kad su ove promjene vremena uhvati malo neraspolozenje, ali valjda je to normalno. Puno bolja budem kad je sunce,toplo, a vec sad ovo ruzno vrijeme, oblacno, hladno, kisovito, odmah budem nekako vise neraspolozena., ali ne dam se user posted image .Kako je kod vas, jeste li i vi osjetljive na promjene vremena.

(odgovor članu Inkognito)
Neposredna veza do poruke: 5927
17.8.2014 11:38:14   
priks1
Je moja Hnf utjece vrijeme, kako ne.Ja sam isto nesto neraspolozena,
jeli vama bude kao ono da vam se cini da je sve monotono i svaki dan isti
i kao da vas bas nesto ne vesele sljedeci dani.Kao znam kakva ce mi bit
subota, nedjelja i cijeli tjedan...Pa se samo tomr kao prepustis toj letargiji...
Jeli to depresija ili mozda sve to spada u anksioznost, da se osjecamo depresivno...
Ja osjecam da je bolje i borim se, samo eto nekad dosadi pusta ta borba.Al
ne smijemo se prepustiti vec boriti stalno..user posted image

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5928
17.8.2014 11:43:58   
priks1
Draga Hnf, mislim da utjece vrijeme, kako ne.Ja sam isto nesto neraspolozena.
Da li vi imate osjecaj da su vam dani nekad monotoni i da vas ne veseli
bas sve...kao isto ce bit sutra, preksutra...mislim bad depresivno..Jeli to normalno
u ovo nase stanje? Da se tako osjecamo, borba, borba, stalno borba....uh
nekad si bas umoran od nje....user posted image

(odgovor članu HNF)
Neposredna veza do poruke: 5929
17.8.2014 11:46:22   
priks1
Ovaj glupi mobitel...mislila sam da mi nije prihvatilo prvi odgovor.Pa sam
opet probala, bas sam smijesna, pozdrav

(odgovor članu priks1)
Neposredna veza do poruke: 5930
17.8.2014 11:51:17   
Edita1989
Zenice,ima li lajlec...javlja li se?
Lajla ako procitas ovo,javi se,mijenjala sam profil na fb i trazila te da ts pnovo dodam,ali nisam mogla naci :(

11.08.2009. - Ameen

23.02.2014. - Dima

"Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje placenih poslova,uzevsi u obzir da je placa- cista ljubav."

(odgovor članu priks1)
Neposredna veza do poruke: 5931
17.8.2014 12:01:09   
enastare
Zene evo mene jos sam bez lijekova ...peglam se vec 4 mjeseca ...simptoma koliko hoces..trnci po cijelom tijelu..strah..nervoza....gusenje..nece zrak da prodje u pluca...apetit 0 bodova...smrsala 8 kg...krize placa...budjenje u 5 ujutro...koliko jos treba da trpim da prodje...

(odgovor članu Edita1989)
Neposredna veza do poruke: 5932
17.8.2014 12:06:21   
enastare
Da vas podsjetim pila sam zoloft 2 godine po 1 tbl pa godinu po pola i evo 8 mjeseci nista imal li iko slican da se izborio bez lijekova

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5933
17.8.2014 13:05:04   
priks1
Pa naravno da ces pocet pit! Zasto se mucis tako.U cemu je poanta, gledat sebe
dokle mozes izdrzat? Pa kao sta piju tablete za tlak, tako c3s i ti to.Pa ces opet
tijekom zivota ih prestat piti.Nijevto droga niti tbl za smirenje, to je jednostavno
pomoc da se u mozgu stvori kemijska ravnoteza sa serotoninom koji ti sada manjka
zbog silnog stresa koji prolazis.Ja recimo pijem malu dozu alvente, i sta sad
niti sam nesto slabija niti bolja od drugih sta ne piju.Isto tako nisu mi one rjesenje
rad je na meni, ai mi iato tako olaksavaju stvari koliko toliko.Ibas me briga ajo ih tribam
pit cijeli zivot, sta sad? Ja samo sebi zelim pomoc, ne znam cemu cijela ta halabuka
oko tableta.

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5934
17.8.2014 13:20:15   
enastare
Nisam ja protiv tableta neznam mozda i jesam al to da necu nikad moc bez njih me izjeda jos vise ...imam 39 godina ..posao divnog muza i dva sina nemamo nikakvih problema ...a ja zapela u ovo sranje ...jos kad me na poslu pocnu zapitkivat sto samo sutis...smrsala si puno....izvadi nalaze ..jos mi je gore...a krij se od djece da ne vide u kakvom sam stanju...PA STVARNO STA JE OVO

(odgovor članu priks1)
Neposredna veza do poruke: 5935
17.8.2014 13:42:39   
priks1
Ma nemoj me krivo shvatit, meni je zao svake zene koja ovo prolazi, a ima
nas puno...Najgore mi je nekako radi djece, uvijek me uhvati neka krivnja radi njih.Pa budem
nervozna, tuzna i mislim da s njima propustam puno toga kad mi se glava
s ovim bori...a bit ce bolje, mora.A opet mislim da sam dobra mama...I onaj osjecaj sebi
najvise mozes pomoci, e tu me nekako strah uvijek uhvati e pomoc, kako pomoc? Kad
mislis da je dobro onda opet sebe sa svojim mislima unistis i tako u krug...
Bit ce dobro, moraaa

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5936
17.8.2014 13:48:31   
maglaj_mum
Ja mislim da svi mi bez obzira koliko dobro zivjeli imamo, nazalost periode u svom zivotu kad nam padne mrak na oci
user posted image user posted image
Meni isto ponekad dodje faza kada pozelim da odem negdje da se dobro isplacem i da se ponovo vratim svakodnevnici, ali ko to ne dozivi?
Tablete ne pijem, nedavno sam imala par teskih situacija, smrtni slucaj bliske osobe i prijateljica mi je uzela tablete na biljnoj bazi, ali nisam imala potrebu da ih popijem pila sam kamilicu, puno vise vremena provodila sa djevojcicom i muzem u prirodi i tako se izvukla bez tableta...
Jesi li ti pokusala sa nekim aktivnostima, sport, folklor, humanitarni rad...?

02.03.2011. (mamino sunce doslo na svijet)

Prije braka imao sam šest teorija o odgoju djece. Sada imam šestero djece i nijednu teoriju

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5937
17.8.2014 13:53:48   
enastare
Evo od sutra idem u teretanu pa cemo vidjeti...ma ja vam puno kopam po internetu..kao da sam opsjednuta time kako je drugima bilo ...jesu li poludjeli ili se ubili iz ove situacije...toga me najvise strah nikako da to otresem od sebe ..samo trazim ljude panicno koji su slicni meni da ih studiram ....kod mene je neka opsesija valjda

(odgovor članu maglaj_mum)
Neposredna veza do poruke: 5938
17.8.2014 14:46:13   
Mushu
Evo da se upise jis jedna s dijagnozom anksiozno panicni poremecaj s kojom zivim evo 14 godina. Pioa sam zoloft od 2008. Pa esram od 2012. I prestala sam prije 4 dana. Kada sam saznala za trudnocu.

Ja sam se daaaavno pomirila s tim da je to za citav zivot i naucila sam zivjeti s tim. I sada puno bolje funkcionisem. I da...nisam izasla iz kuce 4 godine, kada me to tek uhvatilo.

Zelim vam sve najbolje i ako kome treba savjet iskusne panicarke tu samuser posted image

Sreću čine male stvari

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5939
17.8.2014 16:45:42   
prepadnuta
Enstare,ja sam pocela seroxat da bi ista se smirila pred proces vto,nus pojave ubise,povecali su mi anksio uzas,ali popola pijem samo da me povrati malo da nemam strah,ja sam radila jogu i koza prestanem opet cu i maticnjak je super jos moram poceti trcati da izbacim negativno iz sebe kako samo n znam kad se zamaram ali moracu sta cu.. Ja ne znam ovo ko nije doziveo ne zna sta je boriti se sam sa sobom,ima lendenova ja mislim tako da se zove metoda da kazu je jako uspjesna probacu..nemoj da kopas po netu meni je net i pogorsao ovo opet sam se bila bacila u bedak da sam bolesna,ah boze...Bez ljekova i iega sam se bla izborila i evo opet...

Neposredna veza do poruke: 5940
17.8.2014 17:30:03   
Mushu
Prepadnuta i meni seroxat nije odgovarao. Uzasna sam bila od njega. Ali prestanu nus pojave vrlo brzo. Ne citaj uputstvo najbolje ti je. Nasi strahovi ce se uvijek vracati kad imamo nesto u zivotu da se nasekiramo. Tako nam je. Moras se navici na to i skontati da ti se nista nece desiti. Moras naci sta ti odgovara u tom momentu kako bi sto brze strah prestao. Meni je na pocetku odgovaralo da nesto radim. Kad me uhvati ja ususavam.. kucs mi se sijala haha

Kasnije nisam mogla nista osim da legnem. I tako i radim. Kada me uhvati, stisnem zube,legnem ako sam u mogucnosti i cekam da prodje. Jer ce proci. Kao i uvijek. Moras sjesti i sama sa sobom to skontati.

Prosla sam svasta. Od lijekova,psihijatara,knjiga,aerobika....Sve dok se nisam pomirila s tim nisam bila ok. Najgore mi je bilo kada mi je dr rekao da se mkram pomiriti s tim. Ja nisam htjela ni da cujem kako da se pomirim da cu citav zivot biti ovakva? Ali vremenom se naviknes i ne razmisljas o tome. I budes dobro mjesecima.. I nekako kada me uhvati nakon duze vremena ne sekiram se. Istrpim i opet budem ok.

Budi jaka i bori se sa sobom. Jer ti uoravljas svojim mozgom ne on tobom. A sve je to u nasoj glavi.

Pusa

Sreću čine male stvari

(odgovor članu prepadnuta)
Neposredna veza do poruke: 5941
17.8.2014 17:34:07   
enastare
Moram ti reci po iskustvu drugih seroksat puno goji sve koje znam a pili su ga ugojili su se pravo...zoloft je meni bio super ...i znam da ga mogu uvjek pocet pit al ljudi ja mislim da se ovo kod nas zove opiranje sutrujama zivota nismo mi u depresiji nas polomise vise fizicki simptomi strahovi ...to mora nekad prestat ...kad razmisljam zdrave glave sve sam to sama sebi nametnula mora biti nacin da tako i prestane.....

Neposredna veza do poruke: 5942
17.8.2014 17:38:34   
enastare
Mushu molim te reci jesi pila antidepresive kako ti je bilo posle njih koliko ti je trebalo vremena da se naviknes na to stanje vidim pises da i bez lijekova budes mjesecima dobro...to je super....svaka cast...kako se sad nosis stim...radis li kako na poslu obuzdavas

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5943
17.8.2014 18:12:15   
Mushu
Nikad nisam bila bez lijekova. Ovo mi je prvi put. Prestala prije 4 dana zbog bebe. Pika seroxat i dobila 20kg. Jedva se skinula s njega. Pila Zoloft i bila odlicno. Nisam imala strahove i anksioznost par godina. Bude malo ali prestane brzo. Javi se kad sam negdje gdje me inace hvatao strah. Gdje ima puno ljudi a ja ne mogu otici. Nakon toga presla na esram. Ugojila se jos 10kg. Nije bio los ali sam cesce bila anksiozna.
Zelim da kazem da cemo uvijek imati kve probleme ali da je na nama da kazemo stop. Ja sam nad tobom. Mislim na strah. I kada te uhvati pokusas biti opustena jer ce proci. Nikome se nista nije desilo od napda panike.

Znala sam uzeti lexilium od 1.5mg i strasno mi pomogne. Jer ja imam uzasne vrtoglavice kada dobijem panicni. Tako da me lexilium spasi.

Znam da je tesko kada ti neko kaze sve je u tvojoj glavi. Jako sam se ljutila na to. Ali nakon 14 godina zivljenja s ovim stanjem skontala sam da je upravo tako. Nazalost

Sreću čine male stvari

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5944
17.8.2014 19:26:47   
prepadnuta
Mushu, moram istrpljeti da mi proces prodje dobro, manje cu jesti, pa akb kad zatrudnim nek jedemuser posted image ....ti si sad trudna? Ma ja uvjek bila borac ali sad ne znam...mislila sqm sjutra jos zeludac snimiti ali pitam se sto da uradim to kad vidim sta mi je... jeste mozdab12 vitamin vadili i vitamin d? Kazu da manjak tih hormona utice puno...

Neposredna veza do poruke: 5945
17.8.2014 21:08:39   
priks1
Mushu reci mi jesi li imala krize placa i depresivnoati zbog svega? Ono
kao da ti je pun *urac svega i onaj osjecaj kao cijeli zivot cu se ovako
osjecat i onda ajme majko, nema slamke za koju bi se uvatila, stalno
mislis sta sad mi je bilje a sto to vrijedi kad cu opet bit lose i onda samo to
podsvjesno prizivas....ma grozno, a najgore mi je jutro ne znam jeli vama?
Jesi li sa tabletama imala napade neraspolozenja i anks kroz duzi period dana, a
onda bolje dane...oprosti zasula sam te pustim pitanjima.Drage zene ims nas puno, to
me tjesi nekako da nisam sama, ali danas je bas grooozan dan.smrc

Neposredna veza do poruke: 5946
17.8.2014 21:32:41   
enastare
Ja sam sa zoloftom bila super nisam nista imala od simtoma sve ok mada mi se cini da sam mozda bila hladnija i nisa reagovala na stresne sitacije onako kako ja znam ostalo je super....nakon sto sam prestala za 4 mjeseca se vratilo 😭😭😭😭😭😭😭user posted image user posted image i sad dumam da li da pocnem pit ....zamislim se da ga pijem 20 godina i slomi me to

(odgovor članu priks1)
Neposredna veza do poruke: 5947
17.8.2014 22:45:56   
Mushu
Pa sta i da ga pijes? Ljudi piju i tabkete za srce npr.citav zivot pa sta? Ja antidepresive nikada ne bih prestala piti da nisam zatrudnila. I ako mi nekad u zivotu zatreba ponovo cu. Bolke i to nego da se patim sa strahom. Mada mislim da te tablete i ne pomazu toliko koliko smo mi psihicki relaksiraniji kada ih uzimamo :)

Sreću čine male stvari

(odgovor članu enastare)
Neposredna veza do poruke: 5948
17.8.2014 23:04:36   
prepadnuta
Mushu,jel kako si prestala sa tabletama kad si zatrudnjela mene jedino to malo buni..Ah ovaj seroxat nadam se da pocece da deluje brzooooooooooooooouser posted image

Neposredna veza do poruke: 5949
17.8.2014 23:50:27   
Mushu
Da. Smanjila dva dana na pola,tri dana na cetvrtinu i prestala. I nemam nikakvih problema. Ne znam kako ce biti kasnije ali sad zasad nista :)

Sreću čine male stvari

Neposredna veza do poruke: 5950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  236 237 [238] 239 240   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  236 237 [238] 239 240   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Gledanje tv-a
veeseelaa

gledate li tv

uglavnom ležeći (70%)

uglavnom sjedeći (30%)

Broj svih glasova: 206

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *