Rabi
|
IZVORNA PORUKA: jana mk jbt i anksioznost i koja beda nas spopade,ja pa ceznem za dane kad cu moci uzivati bez crnih misli,izadjem ti ja i sama u grad i idem gde me noge nose mogu i sama sesti i buljiti u sunce do sutra ujutru ali dzaba kad mirna nisam ,dok bi buljila sve bi horore rezirala ..to mi je vec u naviku preslo ,ceznem za dane kad su me male stvari cinili sretnom ..skoro se i nesjecam njih ,razmisljam ponekad sta li mi se to treba dogoditi da me obraduje ko ranije sto me mogao obradovati jedan sat na kafu sama s prijateljicom i ono caskanje ,ispunjavale su me takve stvari ,sad kad mi je dete odraslo kad mogu na kafu skim i gde hocu meni to vise nije tako zanimljivo niti me nesto posebno veseli,eto navela sam jedan prosti primer za kojeg ja mastam i ceznem ... Jano, mozda to i nije ono sto tebe sad trenutno moze da ucini sretnom, da te ispuni! Nismo ni mi isti, niti cemo nekad biti! Nemoj sebi postavljati prevelike ciljeve...nemoj pred sebe stavljati neke velike zadatke! Kako sam shvatila, voljela bi da si sretna? Pa odakle ovolika tuga.....Znam kako ti je, znam kako je zivjeti jedan sat bez MASTE I zamisljanja kako, sta, kuda gdje...Pa eto banalan primjer, dok me nije strefilo ovo sr... uvijek sam unaprijed mastala i zamisljala kako cu ici na more(navodim more, bezveze kako primjer) pa kako cu gdje sta kupiti, gdje cemo naci smjestaj, u koliko sati krenuti, gdje odmarati....i sve one sitne detalje! Ali kad me strefilo...svi ti sitni detalji kojima je bila okupirana moja masta, su nestali....zamjenila ih je tuga i neopisiv strah....i zamisljanje nekih teskih situacija sa losim ishodom Evo, danas ovdje pisem i tvrdim ti da je to sve hB iza mene! Ja sam toga svega svjesna, kako mi je bilo, kako sam se osjecala...kako mi je samo bilo tesko prezivljavati, ne zivjeti. I TVRDIM da ces i ti ista jednog dana pisati i razmisljati ovako kao ja! Ja kako sam primjetila ti kada izadjes vani, tebi godi...ti se dobro osjecas? Ne godi ti kuca i zatvoren prostor? Je li te nesto u kuci podsjeca na nesto lose ili te mozda nesto drugo muci? Probaj u svoj stan unijeti neku novinu, napravi neki razmjestaj, zalijepi neku veselu tapetu, oboji zid, stavi sliku, promijeni zavjesu..nadji nesto sto bi ti prijalo, pa sebi ugodi Nemoj samo da se predajes!!! Ipak, jednog dana sve ce se to zvati JUCE, vjeruj mi
< Poruku je uredio Rabi -- 3.3.2012 17:23:57 >