|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  130 131 [132] 133 134   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
30.10.2011 7:20:18   
dana123
Dadada u potpunosti se slažem sa tobom naravno da svaka sekirancija dovodi do visokog tlakaa i šećera, a isto tako kad čitam tuđi strah i meni odmah bude lošije.Možda bi bilo bolje da pišemo viceve.user posted image Evo samo da kažem Rabi tvoj je post super kad mi bude loše ja ga pročitam i odmah se bolje osjećamuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3276
30.10.2011 10:51:27   
jana mk
Pusa cure,slazem se i ja sa dada ,u potpunosti i ja kad procitam tudji strah odmah ga osetim na svoju kozu tako sam i ovaj zadnji strah od samopovredjivanja i ubistva dobila citajuci druge,ali ponekad je ovaj forum jedino mesto gde se mozes izjadati nekome ko te razume u potpunosti jer je i sam slican tebi,inace ja bila ok malo danas se neosecam bas najbolje ali guram ,nakon 2 god kako patim od ovoga sam juce prvi put usla u auto i sama vozila ,prije mi je bilo strah i pomisliti ali sinoc na srecu straha se nisam ni setila kad sam obavila posao parkirala auto i dosla kuci tek sam tada shvatila sta sam ja uradila ,evo sad opet bila sama po gradu s autom kupovala neke namirnice i vratila se nimalo me nije bilo strahuser posted image user posted image ,sve cu izdrzati mislim svaki strah ali ovaj sto sad imam je nepodnosljiv svasta mi se po glavi mota i sva sam ko da me sleper prosao kad mi se javi taj strah,zaista neznam naci izlaz kako da ga prevazidjem i zaboravim ,ako te strah auta,ljudi itd znam uradit ono sto treba vezbati bas to otici tamo ma koliko bio drhtao i koliko ti bilo lose da ukapiras da nista strasno nema ,znaci ima nacina kako se boriti stim strahom ,ali neznam kako se boriti sa strahom ako se nedaj boze ubijes nikako nekontam sta tu trebam uvezbavat i uradit jer na taj strah mu nemozes uinat ici ko ajd uradicu pa da vidim sta budeuser posted image ,neznam nekako osjecam da sve to radi ova kucka prokleta ali neda mi mira taj strah user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3277
30.10.2011 16:55:13   
Rabi
IZVORNA PORUKA: dana123

Dadada u potpunosti se slažem sa tobom naravno da svaka sekirancija dovodi do visokog tlakaa i šećera, a isto tako kad čitam tuđi strah i meni odmah bude lošije.Možda bi bilo bolje da pišemo viceve.user posted image Evo samo da kažem Rabi tvoj je post super kad mi bude loše ja ga pročitam i odmah se bolje osjećamuser posted image

Eh, moj post....Ali sad zamisli da procitas svoj pozitivan post.... Zamisli kakav bi tek onda bio efekat!!! puno DUGOTRAJNIJI!!!!
NApisi sebi na list papira dosta pozitivnih stvari koje ti pomazu!!Malo sebe naruzi, reci sebi kako treba da se ponasas prema samoj sebi....Nabacaj puuuuno pozitivnih stvari i razmisljanja... I kad ti je lose, uzmi i procitaj, pa ces tek onda vidjeti kako ce ti i koliko biti lakse!!!
Kad te skopa strah, uzmi papir i olovku....i dobro sama sebe naruzi na papir, reci seBi(napisi na papir) da ne treba da razmisljas tako vec ovako-pa napises kako pozitivno razmisljati,....
Ja sam sebi napisala ovako nesto, i dan danas cuvam ovaj svoj ''podsjetnik'' koji mi je puno pomagao u teskim trenucima, a i mimo njih...Redovno sam citala i samo sebi podizala samopouzdanje!!! Napisala sam ga kad mi je bilo tesko, plakala i pisala...(npr. budalo, nemoj sama sebi zagorcavati zivot! Pusti da zivot tece onako kako treba! Ne osluskuj svoje tijelo.....pa i ako te nesto zaboli, pa nije smak svijeta...Zivi smo ljudi i mora nas nekad nesto zaboljeti! Ne opterecuj se tudjim zlobnim pricama, jer niko te nije vrijedan! Nedaj sebe zbog gluposti i zbog nekog ko to ne zasluzuje....Zivi za sebe i za sebi drage ljude i daji sebe samo za njih....Zasto je neko bolji ili ljepsi od tebe....zasto on zasluzuje vise i bolje?Ne zasluzuje nista bolje i nista gore....Svima nam je istoi svima se sve desava! Zasto sama sebi cinim lose, zasto sama sebe cinim nervoznu, kad sama sebi mogu uciniti da mi bude bolje i ljepse.....)Ovo je  Samo  primjer kako to treba da izgleda!!!

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3278
30.10.2011 17:02:08   
jana mk
Rabi mila tvoj post ko i uvjek uliva nadu u nama da cemo biti opet normalni ko nekada,ajd molim te sreco ako si imala taj strah koji ja imam il ga iko imao recite mi neku metodu koju ste primenjivali ...da taj strah ugusite i pobedite

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 3279
30.10.2011 18:40:49   
koka i po
jano...ja vec dugo citam tvoj post i pokusavam dokuciti cega se ti u stvari bojis i koliko je tvoj strah od samopovrjedjivanja realan.vjerovatno se u svakodnevnom zivotu susreces sa stvarima i predmetima kojima bi mogla da se povrjedis ali dosada to nisi ucinila jeli takouser posted image .
a zasto nisi...vjerovatno zato sto si se u datom trenutku bavila necim produktivnim nisi odredjene predmete smatrala kao prijetnju svom zivotu ...jer si radila nesto korisnouser posted image .
porucujem svima vama koji se bojite i koji dopustate da vas strah preplavi da nadjete sebi neki hobi koji ce vas ispunjavati.da popunite svoje slobodno vrijeme necim korisnim a ne samo razmisljanjem o svom stanju.radna terapija je jako ucinkovita i to je naucno dokazanouser posted image .dublje upoznajte sebe i dokucite sta je to sto bi vas ispunjavalo i pozitivno uticalo na vase samopouzdanje.pletite,heklajte,izradjujte nakit,modne detalje,slikajte,bavite se umjetnoscu i svoj zivot ispunite "svjetlijim bojama".ja ti jano dadoh odgovor .
provjereno 100 %user posted image

< Poruku je uredio koka i po -- 30.10.2011 18:41:39 >

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 3280
30.10.2011 19:00:15   
jana mk
Da koka mila moja i ja se zapravo zapitujem cega se ja ustvari bojim,puno sam strahova prevazisla imala sam i ovaj ranije strah od samopovredjivanja ali nije bio ovako izrazenim intenzitetom jednostavno sam skretala paznju na neke druge stvari u brzinu i zaboravljala na to okupirajuci se drugim stvarima,sad mi teze ide ,o cemu i da pocnem razmisljati ako vidim da je neuspeh na vidiku ja se prepadnem i pocnem jao sta ako neuspijem il nebudem mogla podnjeti il izdrzati i roknem se...tek tada pocinje agonija strahova sta ako ....i to mi pomuti pamet ispitujem sebe sta mi se desava dal je samo misao il ja to zelim ,pa pocinjem iskusavati sebe dal mi neki glas kaze da to uradim (jer jednom sam procitala da je to sizofrenija kad ti glas kaze da se ubijes)pa se prepadam do besvjesti od strahova pa onda sama sebi kazem (uradi to)pa onda sam u jos vecu agoniju ,jao majko moja dal je to moj glas il nije ,a znam da je moj jer ja sebe ispitujem i onda mi bude strasno lose neko vreme pa dodju dani kad se necim okupiram i ni na pamet mi to nije skroz zaboravim ,ali kad sam sama kuci najvise se patim jer upravo ja dozivam taj crnjak i to ispitivanje koje sam navela ,ko je to presao razumece me ...ali ja se nadam iskreno se nadam da je i ovo sastavni dio te kucke i da cu ga se resiti ko sto sam se resila svih drugih simptoma,izvinjavam se na dugackim postovima al zaista imam potrebu od neke prave utesne reci jer ja nevolim puno pricat o mom stanju nisakim sem smog dr ...hvala svima koji mi ovde bar na neki nacin olaksaju ...

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 3281
30.10.2011 19:02:55   
koka i po

IZVORNA PORUKA: jana mk

Da koka mila moja i ja se zapravo zapitujem cega se ja ustvari bojim,puno sam strahova prevazisla imala sam i ovaj ranije strah od samopovredjivanja ali nije bio ovako izrazenim intenzitetom jednostavno sam skretala paznju na neke druge stvari u brzinu i zaboravljala na to okupirajuci se drugim stvarima,sad mi teze ide ,o cemu i da pocnem razmisljati ako vidim da je neuspeh na vidiku ja se prepadnem i pocnem jao sta ako neuspijem il nebudem mogla podnjeti il izdrzati i roknem se...tek tada pocinje agonija strahova sta ako ....i to mi pomuti pamet ispitujem sebe sta mi se desava dal je samo misao il ja to zelim ,pa pocinjem iskusavati sebe dal mi neki glas kaze da to uradim (jer jednom sam procitala da je to sizofrenija kad ti glas kaze da se ubijes)pa se prepadam do besvjesti od strahova pa onda sama sebi kazem (uradi to)pa onda sam u jos vecu agoniju ,jao majko moja dal je to moj glas il nije ,a znam da je moj jer ja sebe ispitujem i onda mi bude strasno lose neko vreme pa dodju dani kad se necim okupiram i ni na pamet mi to nije skroz zaboravim ,ali kad sam sama kuci najvise se patim jer upravo ja dozivam taj crnjak i to ispitivanje koje sam navela ,ko je to presao razumece me ...ali ja se nadam iskreno se nadam da je i ovo sastavni dio te kucke i da cu ga se resiti ko sto sam se resila svih drugih simptoma,izvinjavam se na dugackim postovima al zaista imam potrebu od neke prave utesne reci jer ja nevolim puno pricat o mom stanju nisakim sem smog dr ...hvala svima koji mi ovde bar na neki nacin olaksaju ...

previse slobodnog vremena koje nije ispunjeno necim korisnim......

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 3282
30.10.2011 19:18:21   
Rabi

Rabi mila tvoj post ko i uvjek uliva nadu u nama da cemo biti opet normalni ko nekada,ajd molim te sreco ako si imala taj strah koji ja imam il ga iko imao recite mi neku metodu koju ste primenjivali ...da taj strah ugusite i pobedite

Nisam imala ovaj strah bas ovoliko prisutan kao kod tebe! Ja sam na momente i pomisljala sta ako poludim pa sebi nesto uradim....Ali nisam dalje o tome polemislala sama sa sobom!!! Ne znam kako se rijesiti tog straha user posted image Ono u sta sam sigurna, jeste da se svaki strah moze prevazici radom na sebiuser posted image ...ne u potpunosti, ali jednim dijelom da!

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 3283
30.10.2011 20:13:30   
jana mk
Hvala koka i rabi ,upravo kad sam citala sam htela napisati ,znaci ja sam beznadezni slucaj ,niko nije isti samnom ja sam drugacija i ovo moje je neizljecivo,pa sam odjednom dobila snagu da volju da napisem ovako,pa ja sam i ranije imal ovaj strah i ranije osluskivala sebe i ranije sam bila bezvoljna i mislila da nema ljeka pa sam dva puta bila na granicu potpunog izlecenja od kojih jedan propao na moju gressku ostavila tablete na svoju ruku kad sam sasvim ok bila,ja cu se resiti ovog straha pa po svakoj ceni nece mi on upravljati zivotom ,tacno je koka da sam stalno kuci i da imam strasno nepopunjeno vreme aktivnostima ili hobijem jer meni se sve kao neda ja bas to neznam il bas to nemogu il nemam ja zivaca za tako sitnih stvari ,nije meni znaci stalno ovako ima dana kad nema te opsesivne misli te strahove i sad ovih dana kad naidju prodju za koji minut recimo 5 10min, ali nakon toga ja ostanem ko smorena i nemam volju za bilo cega...ali moram, se resiti ovoga jer imampredivno malo zlato koje je uzmene i za koje se trebam tek brinutii i kojoj tek sad pocinjem trebat u zivotu ,kad o njoj razmislim sta ako uradim si nesta stace ona jadna onda mi je najtezeuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 3284
31.10.2011 8:19:26   
mo girl
draga jano nisi ti beznadezan slucaj.to se zove STRAH OD STRAHA.i ja sam na pocetku dosta patila od toga jer toliko te stvari muci da se na kraju bojis toga sto se bojis.nebrini to ce te dezati neko vrijeme dok tacno ne ustanovis cega se ti u stvari bojis a i to ces spoznati onako spontano nemoras se zamarati.ja sam se svega bojala.te srce mi preskace,gusi me,boli me obvo pa ono itd dok vremenom nisam nadosla da mi je najveci problem mantanje ,guzve i velike promjene.sad mi se samo taj strah zadrzao al i on je smanjio.evo da se pohvalim.juce sam isla u sarajevo onako spontano i ulazila sam u trzne centre u koje dosad ni u ludilu nebi usla zbog guzve al sam sebi rekla udji sta ti moze biti?i na kraju sam satima hodala pjeske po gradu a nekad mi je problem i po vlastitim gradu hodat al eto juce sam uspjela.tako jano ako ja mogu mozes i ti vjeruj mi bil sam u gorem stanju od tebe.eto vidis da napredujes:rekla si da si sama vozila znaci da ima napretka koji je spor pa ga nevidis al ga ipak ima

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 3285
31.10.2011 13:31:19   
jana mk
Hvala mo girl,znam da je ovo samo strah od straha svjestna sam ja toga i imam neverojatnu volju da se resim tog straha,evo jutros ustala obruc oko glave tu ,znaci ako dam prostora poplavio bi me moj strah ,resila sam ustati popila kafu i pricajuci s malom nesto je zezala proslo jutro bez straha onda sam popila terapiju od 0,25 asentru i 0.25 heleh malo mi se tad pogorsao strah jer ja kad uzimam terapiju svaki put strepim potseti me na moje stanje,onda kazem maloj ajmo mi u setnju ,obukli se obe i pravac napolju nesto sam njoj kupovala i hodam a mucime misao opet ja nazivam da vidim jel moj glas il nije ona misao strasna ajde u....,pa kazem sebi e necu e necu i sad sam tu misao zamenila stom kad mi naidje taj strah radicu ovako ,bila sam razgovarati o nekom poslu mozda i bude sreca da ga nadjem ,i ja mislim da je koka sasvim u pravu ja imam tako puno nepopunjeno vreme i smaram se glupostima ,ovih dana namjeravam otici kod svog dr i opet cu popricati na tu temu ,ja zaista nemam vise neke vece strahove prosla sam i strah od infarkta i strah od raka i strah od ludila i strah od voziti auta ostala mi ova glupa misao jedino me ona izvadi iz takta i samo zbog nje ja sam u ovom stanju u kojem i jesam,mislim da cu ako nadjem neki posao imati malo vremena za ovakih gluposti ,a resicu se ja ovoga jer moram,izvinjavam se opet sto vas opterecujem ali jedini ste koji me razumjete ,znaci moj je strah samo od onu misao U.. SE ja uvukla u glavu da ako to cujem uradicu to i sad sebe samu iskusavam i teram da ponavljam tu misao u sebe da vidim dal je to to sizoifrenija e to je moj strah ...nadam se da cu ga se resiti hvala svima sto mi daju nadu da nisam ja beznadezni slucaj...sve vas ljubim i grlim

(odgovor članu mo girl)
Neposredna veza do poruke: 3286
1.11.2011 10:29:56   
leki28
HELOOO curke moje drageuser posted image user posted image Ako me se jos iko sjeca...Reko hajd da sarnem koju ,ja ziva zdrava hvb.Stanje bolje ne javljam se ponekad vas citam ,ali eto nekako sam odlucila okrenuti list i pokusati sto manje pricati o svemu ovome...Anks se javlja ali ja joj ne dajem vise toliku  paznju ...ne znam kako sam uspjela ni sama ali je bolje ,zivim zivot pocela sam da radim, nalete crnjaci ali ja nista..ne reagujem ..prihvatila  sta je tu je ,a valjda me "kucka " bogami i osnazila pa sam ko lavica..Dode i ono "sta ako.."ali sto neko rece pa sta ako i bude user posted image Uopste ne zelim vise da se preispitujem ,anliziram ...samo zivim zivot.Anks. je tu ali ja jednostavno idem  i ne uzbudujem se vise...pa valjda ce vremenom  pokupiti prnje foreveruser posted image A da crne  misli mislim da je svima to najgori dio ..jave se ponekad ali i na njih sam navikla i znam da se nece ostvariti...sto bi moju dr rekao "boksas u prazno" valjda sam se prepustila....JER STVARNO NAM SE NECE  I NE MOZE NISTA DESITI .da prestajem piti i Ad ...pa vidjet cemo pusa i pozz Curke glavu gore i hrabro

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3287
1.11.2011 11:58:01   
sreća35
Moje heroine kako ste vi meni...vidim neko bolje neko gore ali mi se nedamo..Jano moja jano ćini mi se da si me pitala jesam li imala slićne simptome,jesam dušo moja ako ne i gore nisi ti nikakav beznadežan slućaj ti si u istim govnima kao i sve mi...znam teško je svaki savjet dobro dođe ali kao da nije namjenjen tebi jer sve se svodi na to ona to može ali ja ne...međutim možeš i ti vidjećeš aBd....ja sam se bojala svega dala sam sebi dijagnozu prvo da sam šizo pa mi je i to bilo malo pa sam si zakačila da sam psihopata daleko bilo ali sve sama sebi sama sebe tjerala na dno dok ga nisam dokučila ali ponavljam sve sama sebi jer je jedina istina da mi nemamo nikakvu bolest ali se zato smorismo da si je prikačimo smiješno zar ne....utuvi sebi u glavu da nema nikakvih glasova niti če ih ikada i biti šiz. i ovo naše stanje je kao upala slijepog crijeva i pala sinusa nemaju nikakve veze....tvoj strah je najači kada se pojavi taj crnjak i zato ti je on najprisutniji ali kaži sebi da je to samo jedna luda misao koja ti nemože ništa.....i da nađi sebi bilo kakav posao to če te preporoditi probudi u sebi uspavanu ženi poklanjaj sebi više pažnje uređuj se neka drugi primjete da se mijenjaš na bolje pa češ i ti promjeniti svoj odnos prema crnjacima a najkraće vrijeme sve briše vremenom sve prolazi pa i naši crnjaci ha ha ha izvini ako ti se napametovahhh e sad kratko i jasno ja sam vam ujutro kao govno govnasto da izvinete na ovako prostim riječima dali i vi imate problema sa ovom jutarnjom tupošću......user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu leki28)
Neposredna veza do poruke: 3288
1.11.2011 12:37:34   
leki28
JANO bre de nemoj da se toliko mucis.Sve to i meni je bio najveci strah i uvijek sam se najvise nalazila u tvojim postovima,ali bas od rijeci do rijeci i sto vise analiziram i preispitujem sebe da li je to bio glas u mojoj glavi ili da nije sizo ono jos gore mi bude..i tako u krug.Ja isto imam strah od samoozljedivanja,ili ozlj drugih nedaj boze ,gubitka kontrole..Pa da ne odem u ludaru ,e onda tuga boze moja djevojcica sama ,aja odrasla bez majke ,joj pa onda...odoh ja...u crnjak.NISI BEZNADEZAN SLUCAJ budaliceuser posted image znam da nije lako ali koka i po je u pravu treba neki hobi ,necim se zabavit ..skrenuti misli..previse smo u ovome...Ne u u smislu da izbjegnes problem nego malo da se rasteretis,mislis na nesto drugo...naravno kad si 24 sata u tome samo mislis o tome..da ces se osjecati izgubljenoi kao pregazena:)Iscrpi to...De ba glavu gore nemoj oklagiju da vadimuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3289
1.11.2011 13:16:03   
Rabi

Hvala koka i rabi ,upravo kad sam citala sam htela napisati ,znaci ja sam beznadezni slucaj ,niko nije isti samnom ja sam drugacija i ovo moje je neizljecivo,pa sam odjednom dobila snagu da volju da napisem ovako,pa ja sam i ranije imal ovaj strah i ranije osluskivala sebe i ranije sam bila bezvoljna i mislila da nema ljeka pa sam dva puta bila na granicu potpunog izlecenja od kojih jedan propao na moju gressku ostavila tablete na svoju ruku kad sam sasvim ok bila,ja cu se resiti ovog straha pa po svakoj ceni nece mi on upravljati zivotom ,tacno je koka da sam stalno kuci i da imam strasno nepopunjeno vreme aktivnostima ili hobijem jer meni se sve kao neda ja bas to neznam il bas to nemogu il nemam ja zivaca za tako sitnih stvari ,nije meni znaci stalno ovako ima dana kad nema te opsesivne misli te strahove i sad ovih dana kad naidju prodju za koji minut recimo 5 10min, ali nakon toga ja ostanem ko smorena i nemam volju za bilo cega...ali moram, se resiti ovoga jer imampredivno malo zlato koje je uzmene i za koje se trebam tek brinutii i kojoj tek sad pocinjem trebat u zivotu ,kad o njoj razmislim sta ako uradim si nesta stace ona jadna onda mi je najtezeuser posted image user posted image user posted image user posted image

Beznadezan slucajuser posted image ne vidim zasto? Ti sama sebe samo jos vise ukopavas i zatrpavas!!! Evo kazes da si bila na korak da se izlijecisuser posted image E sad mi reci, ima li strahova koje si prevazisla? Znaci da te bilo nekad strah necega i da si to prebrodila, pobijedila taj strah i sad mu se samouser posted image
Mi svi mislimo da je nama najgore i da su nasi strahovi najjaci i nenormalni! Pa nismo svi isti i nemamo bas sve iste strahove!!! Mi se svaka u sustini bojimo smrti, ali neko se boji neke bolescure, neko infarkta, neko mozdanog, neko da ce sebi nesto pociniti......
Ako sebi nesto uradis sta ce ti dijete..... Vidi, bice sta ce bit...Ti nemozes nista promijeniti, to sebi reci jasno i glasno!!! Ti sebi nes nista uraditi ja ti garantujem...jer strah te da sebi nesto uradis!!! E garant ces uraditi kad te strahuser posted image user posted image user posted image I nemoj misliti da ce ti tablete pomoci, mislim rijesiti tvoj problem!!! Tablete ti samo pomazu,a li dugotrajna pomoc i rjesenje problema lezi u TEBI!!! Ti se moras malo trznuti iz zacaranog krugauser posted image Nedaj se!!! I daj malo cesce neko pozitivan post, molim te!!! I ako ti je lose, ti napisi lose i slazi barem nesto pozitivno....samo za SEBE!

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 3290
1.11.2011 14:46:27   
lajlac
hahaha Jano glavu gore!!! Cure moje ja od pištanja i zujanja u ušima ne čujem ništa hahahahaha Jao RAbi ovo je grozan osjećaj, po meni, poslije straha od ludila i shizo, nešto najgore što sam dosad iskusila... ali ne dam se. S osmjehom prihvaćam zujanje, pššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššš pričajte glasnije ne čujem vas pššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššš hahahahahaha

Lajla

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 3291
1.11.2011 15:22:03   
Rabi
lajlac, upali muziku da ga ne cujes, ja sam to radila! JESI LI ME CULAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAuser posted image user posted image user posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 3292
1.11.2011 16:35:02   
dana123
Evo sreća ja sam ti ujutro ko go. da izvineš a tek oko podne se strahovi stišavaju,ali,ali da nije sve negativno ja sam jako hepi što sam sa dva misara pala na pola i još malo izbacujemuser posted image user posted image user posted image tako cure moje treba malo više pozitive. Lajlac veliš tebi i dalje pišti ma ko ga šljivi nek pišti pššššššššššššštuser posted image user posted image ma i meni nekad pišti ma nek pišti dokle oće.I što kaže leki netreba obraćat pažnju možda kučka pokupi prnje i ode.A moja jano glavu gore sve mi to prolazimo ti kažeš dva dana dobro a onda bum,a ja skoro nijedan ma biće bolje nedam se ja,što reče Rabi sutra ću olovkicu i papir pa ću se malo izgrdit ,pa malo unet pozitive pa će mo vidjet ko jačiuser posted image user posted image .Eto sve vas puno pozdravljam i šaljem jedan velikiuser posted image

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 3293
1.11.2011 17:40:11   
jana mk
Eto to su moje cure ,uvek tu da te uhvate kad pocnes padati ,eto upravo zato obozavam ovaj forum,hvala svima jos jutros sam procitala komentare i odmah mi bilo bolje,eto 2 dan bez ta misao ,ali imam goste pa sam zauzeta nisam sama i nekako manje vremena za gluposti ,leki 28 sreco moja jako si me obradovala samo tako nastavi i bice sve u redu ,ma bicu i ja u redu znam to samo trebam opet nekako sama pomociu si ali znam da hocu ,istrajna sam ja osoba ,hvala svima sto ste mi posvetili koji red i utesili me odmah je osjecaj drugaciji ,pa znate to iz vlastitog iskustva ,inace sam ti ja jako pozitivan lik moji postovi ovde su skoro pa svakoga nasmijali i kad je najteze bilo ,sad sam u takvom periodu gde nesto nisam bas raspolozena za smeh ali verujte mi da se jako trudim ,bice jana opet ovde jedan od vecih pozitivaca dajem sebi zavet ,ja sam ti inace omiljeni lik za druzenje jer samnom se nemozes nessmijati ja sam ti bas pozitivac uvjek znam nasmijati okolinu i bas zato me obozavaju u drustvu i svaki sastanak bez moje prisutnosti propadne il neizadje kako su ga zamisljali (to kazu svi moji prijatelji)_niko od njih nezna da se ja uopce patim od ove kucke nit je ikada ko primetio nesto cudno na meni ,zna jedino moja best frendica i moj drug najbolji isto ,njime sam ja rekla i drug mi se nasmijao iako je dr reko je pa i ja sam bre anksiozan ,svako ziv je pomalo takav ti si samo preveliki znacaj svemu dala ludice jedna,da im nisam rekla ni oni ne bi znali nit primjetili jer moj smjeh nije izostao ni u najgorim trenutcima,bicemo mi svi opet oni isti pre ove kucke znam to i verujem u to ,a sanjam za jedan susret svih nas odavno to prizeljkujem ali sve nekome ovde se nesto neda ...ajmo se ljudi skupit dogovorit gde i krenuti jednom da sve vas izljubim i user posted image user posted image user posted image to mi je jedna od najvecih zelja ,upoznat one koje su bile uz mene u mojim najtezim trenutcima,da upoznam one kome sam se ja doverivala vise nego ikome to ste svi vi ovde ....hvala svima sto ste mi dali nadu ...nemojte me ignorisati i dalje me ohrabrujte ustacu ja opet .....

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3294
1.11.2011 19:52:57   
lajlac
Rabi moja draga, čujem!!!! nego da te pitam, koliko ti je to trajalo, jeli se i tebi manifestuje kao pištanje u oba uha, kao pritisak+pištanje? Dok pričam, dok sam u društvu, manje osjetim, čim je tišina, čim legnem postajem kao više svjesna i nekad i ne spavam!!! Koliko ti je trajalo vremenski? Mene ponekad cijeli dan drži, sve dok ne zaspem navečer!!!!

pššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššš hahahhahahahahhahahahahahahahhaha

Jano moja sve prodje, sve ima svoj vrhunac, kulminaciju, kad dodje do jedne tačke i bummmm prođe, tako se nadam da će i ovo naše

Ljubim vas sveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee pšššššššššššššššššššššššššššššššššššalica sam ja huhuhuhu

Lajla

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 3295
1.11.2011 19:53:50   
lajlac
Mislim koliko vremenski, ne samo na sate, vec i na opcenito vrijeme....

Lajla

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 3296
2.11.2011 10:13:20   
biba26
Cure kako ste mi? Ja evo izašla preksinoć sa frendicom malo vanka, i od anksioznosti ni a!!! Rabi hvala ti na divnim utješnim postovima. Vidim da se najviše nalazim u tvojim postovima, imala sam veliki strah od samopovređivanja, nisam mogla izać na balkon, prijeć preko mosta, nisam mogla gledati kad mi kamion dolazi ususret, ma grozno, al evo mogu reć da sam taj strah prevazišla i nedam mu prostora, nema šanse, Jano draga nemoj se brinuti, to je samo strah i misli, al oni nam ne mogu ništa, ama baš ništa!!! Kad se pojavi, reci sama sebi: Ma baš me briga, to je ova kučka od anksioznosti i rješit ću je se, kad tad!!!! Nego sad me taj strah od infarkta i smrti muči, nalazi krvi u redu, ekg u redu, tlak u redu, al moj mozak očito nije. Rabi draga, kako si konkretno prevazišla taj strah?

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 3297
2.11.2011 11:30:29   
Rabi
jano  i ja bih voljela da se vidimouser posted image Da se upoznamo i izgrlimo, heheheh.....Ja sam to isto predlagala! Nismo blizu, ali kad nekad budemo imali nacina, vremena, para, hrabrosti....nadjemo se svi na srediniuser posted image user posted image user posted image Pa se vidimo!!! Ja sam uvijek ZA i nasla bih vremena i ostalog, pa kako god!!!!
Lajlac ama isto mi se tako desavalo ko tebi, neki ruzan, nelagodan osjecaj, zvuk(ne znam kako da nazovem vise) u usima....bas ko neki pritisakuser posted image I nisam ga nikad cula dok sam u drustvu, tek kad legnem da spavam ili kad je tisina...a posebno kad bi obratila paznju, stalno sam osluskivala...ma bila pukla sto posto!!! I onda sam povadila nalaze, sve OK, samo imam blago snizene vrijednosti protoka krvi u vratu...ali ni to nije nista strasno!!! I jednom mi je jedna zena rekla ovako....cujes li sat na zidu kad kuca? Pa kazem ne cujem! Eh, pa cujes ga kad obratis paznju da kuca!! Tako ti je i sa ovim nasim sustanjem, pritiskom...ne obracaj paznju, ne osluskuj, jednostavno kad krenes da osluskujes ne radi to! Kad krenes na spavanje upali tv, radio...bilo sta samo da nije tisina, i proci ce!!! Mene je drzalo i bubnjalo sve dok sam ''mahnitala'' i osluskivala...kad sam prestala to raditi, i bubnjanje je prestalouser posted image user posted image Ma znala sam prelaziti iz sobe u sobu da osluhnem cujem liuser posted image pa malo u vc, pa malo otvorim vrata pa osluhnem i napoljuuser posted image user posted image user posted image Sve je to od silnog pritiska i stresa  koji mi vrsimo na nas organizam! Kad si u strahu, svi nasi misici su u grcu, a posebno misici vrata, i naravnoo pritiscu vratne krvne sudove i eto ti slabe cirkulacije i pistanja u usimauser posted image
http://www.anksioznost.net/ Evo, ovdje ima svega o nama....de se malo rasteretiteuser posted image user posted image
bibo moja, nema na cemuuser posted image Pusa

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu biba26)
Neposredna veza do poruke: 3298
2.11.2011 11:36:23   
Rabi
http://www.anksioznost.net/sta-je-anksioznost

Evo jos jednom ovaj link i molim vas detaljno sve iscitajte i jos jednom se uvjerite da je anksioznost samo skup losih navika i da se toga samo treba rijesiti....i kako kaze, NEMOTE SJEDITI SKRSTENIH RUKU!!!

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 3299
2.11.2011 12:17:11   
damma
IZVORNA PORUKA: Rabi

http://www.anksioznost.net/sta-je-anksioznost

Evo jos jednom ovaj link i molim vas detaljno sve iscitajte i jos jednom se uvjerite da je anksioznost samo skup losih navika i da se toga samo treba rijesiti....i kako kaze, NEMOTE SJEDITI SKRSTENIH RUKU!!!

slazem se. kad se sjetim sebe kad nisam radila, imala samo jedno dijete, takorec manje obaveza. ja sam bila bolesna definitivno. lijecila sam se odredjeno vrijeme, dok sam koristila lijekove bila sam dobro, kad sam prestala ponovo mi se sve vratilo.
sad ne znam kud udaram od posla. prvo na radnom mjestu, pa onda kuci nastavljam. nemam vremena razmisljat o tome sta me muci. dodje mi nekad, kad je tmurno, kisa. ali izborim se. nadjem neku obavezu, malo oko djece i tako. sad se sebi divim, cak sam i vesela. kad se sjetim kako sam se osjecala beznadezno, bude mi zao izgubljenog vremena. ja pratim ovu temu redovno zato sto sam sve prosla, i moje misljenje je da ovaj vid komunikacije pomaze, jer rijetko s kim se moze pricat o ovom problemu.
zato samo obaveze i obaveze, treba sebi izmislit nesto sto ce zaokupit misli.
ja se samo nadam da mi se vise nece vracat osjecaj bespomocnosti.

sretno svima vama

2004.
2008.

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 3300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  130 131 [132] 133 134   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  130 131 [132] 133 134   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *