|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  129 130 [131] 132 133   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
28.10.2011 9:24:19   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lajlac

Dobro jutro cure moje!!!

Jeli neko imao problema zujanja u ušima? osjetim ga naročito u tišini, kao neki kontinuirani zvuk, negdje duboko je u mojoj podsvijesti, mozda ga i ja preuveličam, ne znam...
Ponekad me uhvati panika radi toga, sve mislim sta ako postane jaci... grozno

Lajlac,navela sam prije simptome,lupanje srca,zujanje u usima,osjetljivost na svjetlost,gusenje,suha usta,probadanje u plucima,nemoc u udovima bol u misicima,prekomjerno znojenje,nagla promjena cas ti,vruce,cas  zima to su sve normalni simptomi,vjeruj sve sam  ih imala,sta da  kazem  osim  nedaji vaznosti,jer sto vise  osluskujes ,sve ga bolje
cujes

(odgovor članu lajlac)
  Neposredna veza do poruke: 3251
28.10.2011 9:34:07   
dana123
Lajlac meni nekad zna zujati u ušima i čak kucati kao da mi je srce u ušima,ali to uglavnom kad ležim,ali brzo prođe.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3252
28.10.2011 9:37:32   
dana123
Evo i kod mene stalno neki strah da nije ovo da nije ono cijelo tijelo mi se oduzme od toga dal je tako i tebi grozan osjećaj.

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3253
28.10.2011 9:48:04   
lajlac
hvala cure moje!!! nego eto, to je isto kao kao na tv nestane signal pa onaj zvuk, groznoooo

valjda ce proci. Hvala dana i Marina... znam da ne trebam obracati paznju, nastojim. Ja mislim da je sviju nas i strah cinjenice sta ako svojim razmisljanjem sebi naskodimo? Sta ako mozemo, a mozemo, vise za sebe uciniti, a to nismo u stanju? Kad cemo biti u mogucnosti pomoci sebi? Gdje mi je ta jebena snaga koju posjeduje svaki čovjek?
Divim se ljudima koji mogu reci, ma nije mi nista, proce i vise ne razmisljaju o tome, a za mene je porazavajuca cinjenica da ja nisam takva... nikako pronaci snagu, volju i vjeru

Lajla

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3254
28.10.2011 10:47:15   
jana mk
Pusa cure,lajlac duso moja napacena ko svi mi ovde ,eh mila moja sve sam to dozivjela kojesta prevazisla koje je jos uvjek tu,posebno u tisini kad cujem zvuk sva zadrhtim da nedobog pricinio mi se pa sutim i osluskujem sebe i ko da cekam potvrdu da sam presla u sizofrenicne ,sve to prolazim mila neboj se i to je sastavni dio ove kucke,ja bila ok 2 dana nit crnjake nit ista onako samo malo ko na sekund,kad juce opet ista prica sjedim tako i proleti mi crnjak jao ub.... se,duboko u potsvjesti lajlac isto i ja dozivam taj crnjak koji me najvise plasi ,i kad ta misao mi proleti kroz glavu odmah se pocnem preispitivat jer je to samo crnjak il ko ja to osluskujem pa se preispitavam pa se nacisto paraliziram od straha ,stvorim takvu konfuziju u glavi da jedva se povratim na sebe ,i juce kazem sebi ajd bre jano pa ovaj te crnjak ganja mesecima nece se tako nesta dogoditi i ljudi polako polako uspjela sam sebe umiriti samu da ga je i ranije bilo i da je to samo crnjak i nece se dogoditi tako nesto ,moj mi je dr rekao da cak i da poludim necu nikad uradit tako nesta ali eto treba mi snage da to shvatim i prihvatim ko sto i je zapravo samo neki glupi misao...koji mi pokvari dan i naredni i svaki naredni...strasno hocu da naucim sebe da kad naidje taj crnjak prihvatim ga bez drhtanja ,prihvatim ga onakav kakav i jeste zapravo NEBITAN, ali josuvek se nemogu pohvaliti da uspevam kozna koliko ali imam volju i zelju da polako pocinjem ga prihvatat kako treba dok bi postao nebitan....sve vas ljubim i grlim ...kako vas volim sve uzivo upoznati mislim da bih pola se resila ove kucke od smeha kad bi se mi anksiozni svi sastali na pola puta hahahhaahaha ko dodje dodje ko fali pa idemo u potragu zanjim ...jbt kako smo ponekad izgubljeni mogli bi umesto u beograd mi zavrsit na spoj u bugarsku user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 3255
28.10.2011 11:43:39   
Anoniman

hvala cure moje!!! nego eto, to je isto kao kao na tv nestane signal pa onaj zvuk, groznoooo

valjda ce proci. Hvala dana i Marina... znam da ne trebam obracati paznju, nastojim. Ja mislim da je sviju nas i strah cinjenice sta ako svojim razmisljanjem sebi naskodimo? Sta ako mozemo, a mozemo, vise za sebe uciniti, a to nismo u stanju? Kad cemo biti u mogucnosti pomoci sebi? Gdje mi je ta jebena snaga koju posjeduje svaki čovjek?
Divim se ljudima koji mogu reci, ma nije mi nista, proce i vise ne razmisljaju o tome, a za mene je porazavajuca cinjenica da ja nisam takva... nikako pronaci snagu, volju i vjeru

Sve dok budes razmisljala tako sumnjam da ces ikad krenuti s mjesta....Iskreno....Slazi sebe i reci nije mi nista,  ucinilo mi se ili se pomiri sa svojim stanjem,ali razmisljati i nadati se da ce mozda jednog dana  biti drukcije je lotto...Ja sam trpila,trpila svoje stanje i dok me nije zvekno nervni slom,tad sam  shvatila koliko sam sama sebi nanijela stetu i tek je onda nastala borba....Radila sam sve cega sam se najvise bojala i da imala sam svakakvih misli dolazilo mi je dase roknem i zavrsim sa sobom za sva  vremena,ali nisam ja taj  tip nisam kukavica....

Morate se suociti sa svojim  strahom a ne ga odlagati

(odgovor članu lajlac)
  Neposredna veza do poruke: 3256
28.10.2011 11:45:09   
lajlac
Citala nesto na internetu o titinusu i glupostima. Nisam htjela do kraja citati, ne interesuje me. Zujanje u usima pripisujem nervozi i ostalom, razmisljacu ovako kad nervoza popusti, popustit ce i ovo govno, jojjjjjjjjj grozan osjećaj....

Postoji li neka tehnika ublažavanja ove vrste tegobe?

Lajla

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 3257
28.10.2011 11:48:06   
dana123
Lajlac i ja sam ti svaki dan u razmišljanju nekad više, nekad manje ,ali stalno je prisutno nikak da se otkači od mene.I onda naravno kak možem biti raspoložena nije mi ni do čega.I još kad čujem koje kakve tragedije uf onda mi još gore čak nesmijem ni gledati neke filmove i to još gdje se radi o kakvim bolestima,tragdijama i gdje se spominju psihopati ja ti odmah prebacivam jel tako i kod vas?Jučer bila kod kolegice i ajd ja se onako opustim i zaboravim i onda odjednom gluposti u glavi i odma mi do ničega baš bezveze nikako da se opustim i kažem sebi ajd proćiće sve prolazi.A jbg.valjda će bit bolje.

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 3258
28.10.2011 11:49:30   
lajlac
Ne znam moja Marina, nekad ne mogu protiv sebe, ali sve u svemu, mogu reći da jesam osjetljiva, previše razmišljam i pridajem značaj, ali se ne predajem, stvarno se trudim ili da prihvatim stanje, ili da ne mislim na njega tako što zaokupljujem um ili bilo šta, ali ponekad mi i ne uspijeva.

Lajla

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 3259
28.10.2011 11:51:54   
dana123
E i još nešto kad su kod mene fizički simptomi ja stalno mislim na njih a kad ih nema ona stalno strah i ta glupa razmišljanja.

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3260
28.10.2011 11:57:08   
lajlac
Dana ja i više ne gledam vijesti, ponekad naletim na koju, ali nenamjerno...

Odsad govorim dobro sam pa cemo vidjeti

Lajla

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 3261
28.10.2011 12:08:48   
Anoniman

Ne znam moja Marina, nekad ne mogu protiv sebe, ali sve u svemu, mogu reći da jesam osjetljiva, previše razmišljam i pridajem značaj, ali se ne predajem, stvarno se trudim ili da prihvatim stanje, ili da ne mislim na njega tako što zaokupljujem um ili bilo šta, ali ponekad mi i ne uspijeva.

Citam sta pisete i znam kako vam je i najgore sto nisam  u stanju da vam pomognem jer to jedino mozete vi...Prihvatanje ili suocavanje jeste najgore ali treba imati plan,svala od vas zna cega se boji   trebate  svaki dan bas sa tim da s e  suocite pa cak i onda kad vas trese panika i boli glava,.nakon 10  dana  ,15  mjesec ce se osjetiti promjenai znam poslije toga lakse  ide bice dana  kad ce sve super biti,bez simptoma ali bice dana kad ce sesimptomi vratitib u tom periodu nesmijete ocajavati,osjecati krivicu,ljunju,samo laganini....

U vasoj najgorooj situaciji koje se najvise bojite,morate sebi u glavi napraviti plan,sto znaci ako se sutra desi vama ono  cega senajvise bojite,morate misliti sta trebate uraditi kako bi se spasile,znaci naci  ono sto vas    cini  sigurne...

Moj primjer ja sam se bojala terorista,otvorenog prostora,guzve,uvijek mi je bilo na pameti d aoni ciljaju mjesta sa  puno ljudi..Eh onda sam ja svaki dan se vozala busem,vozom,izlazila usopin centre kad je najveca guzva ali  imala sam plan ako dodje dotle da nesta eksplodira,kako da reagujem,kako sebe  da spasim...Imalasam momenatakad mi je panika tolika bila  da nisam mogla nastaviti voznju busem,ja bih  izasla na stanici sabrala semalo,smirila  i udjem na iduci bus....Prije sam  pisala metode opustanja,gledo menarod cudno kadsamto obavljala na sred ulice ali  meni  to nije predstavljalo nikakvu frku,boli me...Nakon nekog vremena mi je postalo sasvim normalno da se vozim busem,onda sam se zaposlila u jednoj prodavnici u trznom centru gdjeje  stanovnistvo iskljucivo arapskog,turskog stanovnistva...Imala sam padova ,ispada ali nisam odustajala....

Tako i vi pokusajte napraviti scenario uglavi najgoreg cega sebojite i onda  sta uraditi ako seto desi....

(odgovor članu lajlac)
  Neposredna veza do poruke: 3262
28.10.2011 12:09:20   
dana123
Probaj stavit slušalce na uši i slušat pjesme hehehe,ma proćiće to je samo jedan od simptoma i meni je bilo stalno kuc,kuc u ušima ali kratko trajeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3263
28.10.2011 12:16:21   
dana123
E jeb. baš se raspisah meni nekad dođe onako kao da sam neustrašiva i onda sebi kažem joj koja sam ja budala oko čeg se ja opterećujem i onda samo najednom bum štaj sad ovo i onda počima joj kak ću ja to sve izdržat ,ma nemam snage,pa šta ak pol.ak završim na psih.jao ma zašto meni i eto tak se ja izluđujem ma baš sam fiju,fijuuser posted image user posted image

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3264
28.10.2011 16:22:45   
jana mk
Sto mene svi na ignoreuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dana123)
Neposredna veza do poruke: 3265
28.10.2011 17:26:52   
Rabi

valjda ce proci. Hvala dana i Marina... znam da ne trebam obracati paznju, nastojim. Ja mislim da je sviju nas i strah cinjenice sta ako svojim razmisljanjem sebi naskodimo? Sta ako mozemo, a mozemo, vise za sebe uciniti, a to nismo u stanju? Gdje mi je ta jebena snaga koju posjeduje svaki čovjek?

1. Zujanje u usima: Desilo mi se vise kao neko bubnjanje, tutnjanje, kao kad ste u zatvorenom prostoru a vani neki kamion drnda a meni u usima neka buka...A posebno kad je tisina, ma htjela izluditi od straha i razmisljanja!!! Samo sam osluskivala, razmisljala, drhtala od straha... a kad mi bubnja, ma hocu izluditi....od 0-24 sam samo osluskivala bubnja liuser posted image Isla dr. radila color-dopler vrata i imam slabu cirkulaciju u vratu....a to ima 90% nasuser posted image   I svima se desava ovo lupanje, zujanje...tinitus, kako ga strucno nazivaju, samo sto mi na SVE sto nas zaboli ili ne zaboli u ovom slucaju, previse pridajemo znacajauser posted image Jesam li u pravu??? JA sam to ovako prevazisla..kad krenem da spavam, upalim tv da mi nije tisina, samo da ga ne cujem....A imate li sat u kuci? On kuca, jel da? Kad ga cujete da kuca??? Tek onda kada obratite paznuuser posted image Jesam li u pravu ?? Necu ti reci ne obracaj paznju, vec cu ti reci obracaj paznju na nesto drugo i jednostavno nemoj boraviti u tisini...i samo ce proci, kada mu prestanes pridavati znacajauser posted image user posted image user posted image I jos da ti kazem, da je to sve poslijedica anksioznosti...koja ti stvara pritisak......TI SI U GRCU ZENO!!!!OPUSTAJ SEuser posted image
2.''Ja mislim da je sviju nas i strah cinjenice sta ako svojim razmisljanjem sebi naskodimo?'' Izmedju svega ostalog i ovo je tacno!!! Ovo je ono sto ja kazem STRAH OD STRAHA!!!!
3.'' Sta ako mozemo, a mozemo, vise za sebe uciniti, a to nismo u stanju? ''Samo sebi govori ja mogu, ja hocu, ja zelim....i vidjeces rezultate....ZNACI, BUKVALNO samo sebi ponavljaj ovo napisano....A vec si napisala sama da mozes, ali zbog svog straha ti  si sva ko zapeta puska i samo se pitas sta ako....
4. ''Kad cemo biti u mogucnosti pomoci sebi?'' Kad pocnete RADITI NA SEBI.....
5. ''Gdje mi je ta jebena snaga koju posjeduje svaki čovjek?''  U TEBI samoj, tj. u nama...Samo si pretrpana strahom da ne mozes do pozitivnog doci....Jer kad u podrum stavljas stvari, stavljas malo po malo dok se ne natrpa i ne zaguzva...i onda moras sve polako, jedno po jedno da izvadis, nesto bacis, a nesto ostavis.....i sve fino slozisuser posted image Zato pocni raditi na sebi, supu(mozak) malo po malo rastereti, jer si ga malo po malo i zatrpala stresom.....VJEZBA I RAD NA SEBI!!!! Vjezbom opustas mozak, koji je glavni krivas svih simptoma koji nam donose strah....i onda smo u zacaranom krugu....simptom-strah-razmisljanje o simptomu-novi simptom- strah.....i samo u krug!!!
6.Divim se ljudima koji mogu reci, ma nije mi nista, proce i vise ne razmisljaju o tome,....grijesis i nemas potrebe da se divis, jer i ti to mozes reci....Za pocetak je dovoljno samo da kazes i da to izgovaras mehanicki!!! A ovo drugo, da kazes i prestanes razmisljati o tome, tek dolazi samo.....postepeno!!! Znaci TI to MOZES!!!!
7.''a za mene je porazavajuca cinjenica da ja nisam takva... nikako pronaci snagu, volju i vjeru'' Ispade sad da je za tebe porazavajuce sto ne znas ili ne mozes izgovoriti  te rijeci....ma nije mi nista..... Ovo su carobne rijeci, koje kad pocnes izgovarati samo mehanicki, kao i recenice JA MOGU;JA HOCU; JA ZELIM...pocnu djelovati!!!! Isto kao kad ti zuji u usima, a ti sebi kazes sad ce mi nesto biti....i uspanicis se, jer si upala u vrtlog anksioznosti i malo ti fali, znaci dovoljno ti je samo da izgovoris da ce ti nesto biti i eto panike!!!
SNAGU I VOLJU NECES PRONACI, u to budi sigurna.....SANGA I VOLJA CE SAME DOCI!!! Ti ces samo u jednom odredjenom momentu postati svjesna da si ona starauser posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 3266
28.10.2011 18:21:06   
jana mk
I RABI me preskoci ...user posted image user posted image mene ozbiljno svi ignorisu il ja krivo kuzim user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 3267
28.10.2011 18:56:44   
Rabi
IZVORNA PORUKA: jana mk

I RABI me preskoci ...user posted image user posted image mene ozbiljno svi ignorisu il ja krivo kuzim user posted image user posted image user posted image

joj reko sta sam uradilauser posted image user posted image user posted image Ma sto smo te preskocil i zaboravile!!!!Nismo Bona ne bilauser posted image Ja sam i maloprije i sad procitala tvoj zadnji post, i reko nesto nas pitala a mi sve preskocile!!! I nisi nista pitala, jedino mozda trazis podrskuuser posted image Imas je uvijek i ti i sveuser posted image user posted image user posted image I kad pisem neki post, i ako sam nekoga citirala...ne odnosi se samo na njega, nego na sve nas/vas...jer mi svi isto razmisljamo, ali samo imamo neke iste, a neke razlicite strahove i crnjake!!!! JANO user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 3268
28.10.2011 19:30:16   
jana mk
user posted image user posted image user posted image user posted image znaci li to da je ovaj moj crnjak isto normalan u anksioznosti il se samo meni desava il ja sam poseban slucajuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ihihhihihihi

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 3269
28.10.2011 21:36:51   
lajlac
RABI DUŠO HVALA TI PUNOOOOOOOOOOOOOO!!!! NEMAŠ POJMA KOLIKO ME UTJEŠIO TVOJ POST!!!! HVALA HVALA I HVALA...

Janooooo moja srodna dušoooooo sve će biti uredu. Tu smo jedna za drugu da se utješimo. Vidiš kako je lijepo kad neko odmah odgovori na tvoje beskonačne upite... Pozadina svega je anksioznost i gotovo.
Trebamo raditi na sebi?!!! često se pitam što to podrazumijeva... Možda ko što Rabi kaže non stop ponavaljati sve će biti uredu, jaka sam dovoljno, sve će proći pa i ako nismo u to sigurni, pa i ako smo sumnjičavi, pa i ako nas drma strah, pa i ako otkrijemo nove simptome, jednostavno toliko ponavljati dok ne uđe u glavu i postane navika. Znam da je teško, i meni je pogotovo kad mi zuji u ušima user posted image user posted image user posted image

Ccure moje držimo se...Pozdrav svima... RABI još jednom hvala!!!

Lajla

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 3270
29.10.2011 18:04:07   
biba26
Rabi hvala ti na divnom postu!!!user posted image user posted image Ja sam se danas tako isplakala, izbacila iz sebe sve što mi se nakupilo posljednjih dana i odmah sam bolje!!! Probadalo me nešto oko srca, pa me strah šta je sada, al sam sama sebi rekla: Ma baš me briga, nije mi ništa, to je anksioznost, koliko ta napetost i strah utječe na nas, znamo najbolje mi same. Mene najviše muče strahovi tipa šta ako imam aritmiju , šta ako iznenada umrem i to me toliko iscrpljuje, al svjesna sam da moram radit na sebi. Nego, recite drage moje, vi koje ste pravišle ovu kučku, jeste li čule, poznajete li nekog dal se ikad nekome nešto i dogodilo od tih silnih strahova i misli?? Može li anksioznost dovest do ozbiljnih fizičkih oboljenja? Pozdrva svim curama!!!!user posted image

(odgovor članu lajlac)
Neposredna veza do poruke: 3271
29.10.2011 18:43:08   
Rabi
IZVORNA PORUKA: jana mk

user posted image user posted image user posted image user posted image znaci li to da je ovaj moj crnjak isto normalan u anksioznosti il se samo meni desava il ja sam poseban slucajuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ihihhihihihi
[/quote

Ovo je ocit primjer naseg preispitivanjauser posted image I izmedju ostalog ovo preispitivanje: je li me ignorisu, jesam li rekla nesto sto ne treba, jesam li nekoga uvrijedila, trebala sam reci/uraditi ovako ili onako...Nas je dovelo do ovakvog stanja, i naravno hrani i podstice anksioznost!!! Nama fali SAMOPOUZDANJAuser posted image
Ali nedamo se mi tako lakouser posted image
Lajlac, nema na cemu....Samo polako i UPORNO! U ovom nasem slucaju UPORNOST je jako vaznauser posted image Pocni raditi na sebi, znas sigurno vise nego ja...zavrsila si faksuser posted image Pitam se kako bi bilo da upisem psihologijuuser posted image Tako bih voljela da mogu drugima pomagati...Neko rece da bi mogao i knjigu napisati...i ja sam dolazila na istu ideju! Pa kad nekoga spuca ovo sranje da mu bude lakse kad procita!!!
A bibo, opet ti ispitujes...samo da ne umres iznenadauser posted image user posted image user posted image I mene je taj strah proganjao, pa sam stalno bila na oprezu ako iznenada umrem da sam cista, okupanauser posted image user posted image user posted image Boze sacuvajuser posted image user posted image user posted image Bas glupost, ali i razmisljala sam kako ce kad umrem ljudi prepricavati, kako sam umrla, pa bila mlada, pa djeca, pa tek se udala...bla, bla, bla....oduzimala sebi vrijeme!!! A sad kazem, kad me nesto opali, ma nek sad, SAD umrem ako treba da umrem i sjedem i cekamuser posted image user posted image user posted image ....i jos nisam umrla!!!!!!!!!!!!! I evo me jos zive!! Ne znam da li se kakva bolescura moze dobiti i nisam cula da je ko dobio i umro....Ali kad razmislim, pa ovako...Ja kad je mene bilo spucalo, nisam mogla jesti, smrsala sam i samim tim opada imunitet a kad nam je slab imunitet svasta nas moze zaskociti....Ali ne sikiraj se ti draga moja, nece tebe nista zadesiti, desila ti se ova Anksioznost i nemere vala biti goreuser posted image user posted image user posted image
MA BIBO, SLUSAJ TI MENE.......ISIBACU TE VALA!!!!!!!!!!! PUSTI MOZAK DA ODMARA I OPUSTA, STA GA STALNO PRITISCES!!!! MORA TE I GUSITI I DRMATI SRCE; MISLIM LUPATI!!! EV TI JEDAN BIGuser posted image EVO TI JOS JEDAN user posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 3272
29.10.2011 22:10:13   
mo girl
pozdrav svima,ja citam redovno i kontam kako su me takvi simptomi nekad mucili a vecina je prestala pa mislim mozda sam dosla na pola puta do ozdravljenja? ja se nadam naravno.mene u zadnje vrijeme jedino ponekad muce razmisljanja o buducnosti iako znam da je o tome glupo razmisljati jer niko nezna sta ce biti nego ovako kad cujem da se neko rastao ja odma kontam da cu se i ja nedaj boze nekad rastati i nedam sebi da uzivam u sreci jer me podsvjesno muci ta po isao o rastavi.znam da je glupo al eto sta cu iako stvarno imm fin brak al eto ja mislim o glupostima.i jos me muci neka nervoza kad me ljudi zamaraju i smatraju da ja nemam svoj zivot znate ono evo primjer:zove me danas tetka koja je dosla u posjetu iz druge drzave i isla sam par puta da je vidim,i zoveme jutros da dodjem da joj kupim sampon da opere kosu!hej!ona je skroz na drugom kraju grada i prodavnica joj je ispod balkona al ona zove mene da joj kupim i ono kao uvrijedjeno:znaci nemozes danas doc.ja joj kazem nemogu iomam svojih obaveza narednih nekoliko dana nemogu dolazit a ona ono kao kakvih to ti imas obaveza.e ta me recenica izlzudi!mrzim kad ljudi tako govore jer kao ja nemam kuci 10 djece i odmah nemam obaveze ni svog zivota i stalno nesto o tome razmisljam i sto vise razmisljam vise me zivcira.mrzim sto moja okolina nikako da shvati da sam sad udata i da imam drugih obaveza naravno vezanih za svoju kucu i da im nemogu vazda bit na raspolaganjukad je njima ceif .eto to mi smeta da se i ja izjadam jer me okolina neshvata zaozbiljno i to me nervira strasno

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 3273
29.10.2011 22:25:42   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: biba26

Rabi hvala ti na divnom postu!!!user posted image user posted image Ja sam se danas tako isplakala, izbacila iz sebe sve što mi se nakupilo posljednjih dana i odmah sam bolje!!! Probadalo me nešto oko srca, pa me strah šta je sada, al sam sama sebi rekla: Ma baš me briga, nije mi ništa, to je anksioznost, koliko ta napetost i strah utječe na nas, znamo najbolje mi same. Mene najviše muče strahovi tipa šta ako imam aritmiju , šta ako iznenada umrem i to me toliko iscrpljuje, al svjesna sam da moram radit na sebi. Nego, recite drage moje, vi koje ste pravišle ovu kučku, jeste li čule, poznajete li nekog dal se ikad nekome nešto i dogodilo od tih silnih strahova i misli?? Može li anksioznost dovest do ozbiljnih fizičkih oboljenja? Pozdrva svim curama!!!!user posted image

Ja josnisam cula da jeneko riknio od anksioznosti,i ja sam kontala imam aritmiju,imam rupunasrcu ilineku d rugu srcanu  manu hb svi nalazi okuser posted image user posted image

(odgovor članu biba26)
  Neposredna veza do poruke: 3274
29.10.2011 23:05:06   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: MarinaDK

IZVORNA PORUKA: biba26

Ja josnisam cula da jeneko riknio od anksioznosti,i ja sam kontala imam aritmiju,imam rupunasrcu ilineku d rugu srcanu  manu hb svi nalazi okuser posted image user posted image
Potpisujem Marinu
Istina...od ank. ne mozes umrjeti, niti mozes teze psihicki oboliti.
ali od ank. mozes dobiti visok krvni pritisak, pa kasnije secer...a to onda vuce druge bolesti
Zato sama sa sobom raskrstis jednom za sva vremena
A uz duzno postovanje...ovo sto vi radite ovdje, prepricavanje vasih strahova iznova...i iznova...citanje tudjih starhova...iznova i iznova...vam nece pomoci, vec odmoci...samo agoniju produzujete i produbljujete
kao sto vidite, masa svijeta ima ank...evo samo ovdje koliko je vec clanica...pa pomnozite to sa jos toliko  koji vas citaju al se ne usudjuju pisati...niste/smo jedine...vidite da toga ima masu i da je to postala haman epidemijauser posted image
Prema tome...novi list...bez anksioznosti-molimuser posted image

< Poruku je uredio dadada -- 29.10.2011 23:10:13 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  129 130 [131] 132 133   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  129 130 [131] 132 133   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *