Rabi
|
IZVORNA PORUKA: lajlac hvala cure moje!!! nego eto, to je isto kao kao na tv nestane signal pa onaj zvuk, groznoooo valjda ce proci. Hvala dana i Marina... znam da ne trebam obracati paznju, nastojim. Ja mislim da je sviju nas i strah cinjenice sta ako svojim razmisljanjem sebi naskodimo? Sta ako mozemo, a mozemo, vise za sebe uciniti, a to nismo u stanju? Gdje mi je ta jebena snaga koju posjeduje svaki čovjek? Divim se ljudima koji mogu reci, ma nije mi nista, proce i vise ne razmisljaju o tome, a za mene je porazavajuca cinjenica da ja nisam takva... nikako pronaci snagu, volju i vjeru 1. Zujanje u usima: Desilo mi se vise kao neko bubnjanje, tutnjanje, kao kad ste u zatvorenom prostoru a vani neki kamion drnda a meni u usima neka buka...A posebno kad je tisina, ma htjela izluditi od straha i razmisljanja!!! Samo sam osluskivala, razmisljala, drhtala od straha... a kad mi bubnja, ma hocu izluditi....od 0-24 sam samo osluskivala bubnja li Isla dr. radila color-dopler vrata i imam slabu cirkulaciju u vratu....a to ima 90% nas I svima se desava ovo lupanje, zujanje...tinitus, kako ga strucno nazivaju, samo sto mi na SVE sto nas zaboli ili ne zaboli u ovom slucaju, previse pridajemo znacaja Jesam li u pravu??? JA sam to ovako prevazisla..kad krenem da spavam, upalim tv da mi nije tisina, samo da ga ne cujem....A imate li sat u kuci? On kuca, jel da? Kad ga cujete da kuca??? Tek onda kada obratite paznu Jesam li u pravu ?? Necu ti reci ne obracaj paznju, vec cu ti reci obracaj paznju na nesto drugo i jednostavno nemoj boraviti u tisini...i samo ce proci, kada mu prestanes pridavati znacaja I jos da ti kazem, da je to sve poslijedica anksioznosti...koja ti stvara pritisak......TI SI U GRCU ZENO!!!!OPUSTAJ SE 2.''Ja mislim da je sviju nas i strah cinjenice sta ako svojim razmisljanjem sebi naskodimo?'' Izmedju svega ostalog i ovo je tacno!!! Ovo je ono sto ja kazem STRAH OD STRAHA!!!! 3.'' Sta ako mozemo, a mozemo, vise za sebe uciniti, a to nismo u stanju? ''Samo sebi govori ja mogu, ja hocu, ja zelim....i vidjeces rezultate....ZNACI, BUKVALNO samo sebi ponavljaj ovo napisano....A vec si napisala sama da mozes, ali zbog svog straha ti si sva ko zapeta puska i samo se pitas sta ako.... 4. ''Kad cemo biti u mogucnosti pomoci sebi?'' Kad pocnete RADITI NA SEBI..... 5. ''Gdje mi je ta jebena snaga koju posjeduje svaki čovjek?'' U TEBI samoj, tj. u nama...Samo si pretrpana strahom da ne mozes do pozitivnog doci....Jer kad u podrum stavljas stvari, stavljas malo po malo dok se ne natrpa i ne zaguzva...i onda moras sve polako, jedno po jedno da izvadis, nesto bacis, a nesto ostavis.....i sve fino slozis Zato pocni raditi na sebi, supu(mozak) malo po malo rastereti, jer si ga malo po malo i zatrpala stresom.....VJEZBA I RAD NA SEBI!!!! Vjezbom opustas mozak, koji je glavni krivas svih simptoma koji nam donose strah....i onda smo u zacaranom krugu....simptom-strah-razmisljanje o simptomu-novi simptom- strah.....i samo u krug!!! 6.Divim se ljudima koji mogu reci, ma nije mi nista, proce i vise ne razmisljaju o tome,....grijesis i nemas potrebe da se divis, jer i ti to mozes reci....Za pocetak je dovoljno samo da kazes i da to izgovaras mehanicki!!! A ovo drugo, da kazes i prestanes razmisljati o tome, tek dolazi samo.....postepeno!!! Znaci TI to MOZES!!!! 7.''a za mene je porazavajuca cinjenica da ja nisam takva... nikako pronaci snagu, volju i vjeru'' Ispade sad da je za tebe porazavajuce sto ne znas ili ne mozes izgovoriti te rijeci....ma nije mi nista..... Ovo su carobne rijeci, koje kad pocnes izgovarati samo mehanicki, kao i recenice JA MOGU;JA HOCU; JA ZELIM...pocnu djelovati!!!! Isto kao kad ti zuji u usima, a ti sebi kazes sad ce mi nesto biti....i uspanicis se, jer si upala u vrtlog anksioznosti i malo ti fali, znaci dovoljno ti je samo da izgovoris da ce ti nesto biti i eto panike!!! SNAGU I VOLJU NECES PRONACI, u to budi sigurna.....SANGA I VOLJA CE SAME DOCI!!! Ti ces samo u jednom odredjenom momentu postati svjesna da si ona stara