Rabi
|
IZVORNA PORUKA: lajlac aha i da nadodam, da sada kada trebam biti sretna, jer se moji roditelji slažu, jer su moja braća na putu da nađu sreću, jer sam završila fax, jer radim, jer imam dečka, ja to nisam jer me jebe ova KUČKA Biće bolje, nadam se. I nemoj se pitati ZASTO te bas sad safatala Zato jer se sve smirilo, jer nemas sta vise da osluskujes...presla si na sebe! Samo sebi stavi u glavu, da ne kazem budi svjesna jer je to sad tebi jako tesko....stavi sebi u glavu cinjenicu, jer to i jeste, da ce JEDNOG DANA SVE OVO PROCI, IZACI CES KAO POBJEDNIK, BICES PUUUUUNO PAMETNIJA I BICES JAKO JAKO SRETNA....JEDINO RUZNO U SVEMU TOME CE BITI SJECANJE NA IZGUBLJENO VRIJEME! aLI NIJE NI ONO IZGUBLJENO JER CE SE NADOKNADITI! Kako sam skontala, ti o ovom svom stanju sutis i trpis...tvoji roditelji ne znaju? Tebe je sad strah, da ako njima kazes da ce se i njihov odnos poremetiti? Jel tako? Nemoj tako razmisljati, tebi ce biti lakse kad svojoj mami ispricas i kad budes imala oslonac! Vjeruj mi kad podijelis sa svojim roditeljima, tebi ce polatereta spasti! a i oni ce, bez da im ti ista kazes...shvatiti gdje su pogrijesili! I zasto ne potrazis pomoc psihologa, to nije sramota...mene nikad nije bilo stid anksioznosti niti mog odlaska psihologu! Ja samo kazem, to se moze svima desiti...Ja imam primjer jedne osobe koja mi je priznala da me nije razumjela, ali kad je i nju safatalo...onda mi je priznala da me nije razumjela i da joj je jako tesko!!! Zato glavu gore! Kzes da se preispitujes, razmisljas zasto ovo ili ono...Ako si nesto uradila, pa zasto nisam ovako uradila...bilo bi mi bolje! I stalno pitanje STA AKO......Koje je veliki problem kod nas anksioznih Ja sam ga prevazisla hB...ja se vise ne pitam sta ako....ja sebi kazem....STA GOD DA BUDE NEKA BUDE!!!!Neke stvari ne mozemo promijeniti! Pitala si me za ove vjezbe opustanja, je li tako? Mislim na opustanje huse i tijela.... Meditacija! Legnes ili sjednes, kako ti odgovara! Zazmiris, dises dubogo i polako i jedino o cemu razmisljas jeste disanje....Desi se da u toku vjezbe, uhvatis sebe da si negdje sa mislima otisla, da ne razmisljas o disanju...samo se opet vratis na disanje! Zatim vjezbe vizualizacije, isto ovako samo sto zamisljas lijepe situacije, mjesta koja tebe opustaju...znaci zamisljas SVE do najsitnijih detalja! Pokusaj da se uzivis toliko, da osjetis npr. toplinu sunca, miris mora, lagani povjetarac...Ovisno sta zamisljas!