tuzla075 -> RE: Kada se na UZ može vidjeti plod? (1.9.2015 9:27:28)
|
Pozdrav svima, imamo cudno iskustvo pa zelimo podjeliti sa vama da cujemo par savjeta... Inace mi ciklus nije redovan, zna trajati i vise mjeseci :/ ,nekako se kao unormalio 2 mjeseca za redom pa da krenemo.. Zadnji MZ je bio 7og jula, muz se tad nekad vratio sa puta, poceli smo pokusavati kroz sedmicu dana mozda. Imali smo nekoliko odnosa i nakon izostanka MZ 8-9augusta smo uradili test -negativan. Nastavili smo pokusavati kroz par dana opet test - negativan. Nastavili pokusavati--- 26og augusta uzeli test neki jeftini 3KM, jedna crtica, pa nismo dalje ni gledali samo ga ostavili, ali nakon 40ak minuta pogledam kad ono ima blijeda druga crtica. Odlucimo uzeti gravignost ultra i kroz dva dana (28og) dvije crtice, doduse blijeda crtica http://postimg.org/image/3md8sbbv9/ Tu su vec i drugi znaci trudnoce, imam bolove u stomaku kao menstrualne, grudi me jako bole, natecene su, imam bol u ledjima. Odlucimo otici na pregled-privatno. Pregled je bio jucer- 31og augusta, Doktorica samo sto je pocele da radi vaginalni UZ kaze : "kakva trudnoca, nema ovdje trudnoce" i onda me pitala kako sam zakljucila da sam trudna, rekla sam joj da imam sve simptome i da su mi dva testa bila pozitivna, onda je ona uradila 2 testa koja su negativna ispala. Bila je jako neljubazna cak je rekla "joj boze pa ja upisala tamo trudnoca" i gledala me kao da sam tu pala sa marsa i nemam pojma ni o cemu, a valjda ja svoje tjelo poznajem i nikad nisam imala ranije ovakve simptome. Muz je pokazao doktorici sliku testa, koju sam i ovdje okacila, na sta je ona rekla "ah da, blago pozitivan" [sm=smiley18.gif] , jos vise mi je nejasno sta je time htjela da kaze, trudnoca il postoji ili ne :/ . Rekla nam je da vadimo Bhcg i da je bolje da nema trudnoce jer je sigurno vanmaternja i da cu morati na operaciju. Jutros sam vadila krv za bhcg i cekam nalaze bit ce za koji sat. Uglavnom sutra idemo kod druge doktorice na pregled pa iskreno nadamo se boljim vijestima. Hvala svima unaprijed na odgovorima
|
|
|
|