Gigana -> RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dijagnozama u trudnoci? (18.7.2008 11:00:12)
|
Drage moje, evo javljam se opet nakon duzeg perioda od pomenutog dogadjaja. Ja sam rodila prelijepog dječaka koji sad ima 7,5 mjeseci i koje je, hvala Bogu, zdrav ko' dren. Opet citam komentare o Dr. Slakovic i jednostavno ne mogu da ostanem mirna kad se njeno ime spomene i kad vidim koliko vas ima koje idete kod nje i koje ste imale slicne situacije sa njenim dijagnozama. ZAOBIDJITE JE U ŠIROKOM LUKU, MOLIM VAS, da ne biste dosle u situaciju da vam pritisak skače i da se pocnete tresti od sekiracije, jer to moze biti itekako stresno za vasu bebu u stomaku. Potražite druge ljekare, ima ih, hvala bogu, stotine, samo nju zaobiđite. Ja sam zbog nje 3 puta isla na 4D ultrazvuk u mjesec dana kod dva različita doktora (Dr. Mehmedbasic jednom, pa Dr. Divanović 2 puta, pa onda kod svog Dr. Mašića u vojnu bolnicu), upravo zato sto mi je ubacila crv sumnje. Sva tri doktora su mi potvrdili da je sve u savršenom redu s bebom, samo je njena dijagnoza bila drugacija. Samo mi nije jasno kako je moguće da većina nerođenih beba koje ona pregleda imaju genetske markere za Downov sindrom (koji se inače, savršeno mogu vidjeti i na 3D ultrazvuku kojeg oni imaju u Skerlićevoj, znači nema potrebe za 4D ultrazvukom). Pa sve hvata na tu foru. Pa nije moguće da toliko beba ima predispoziciju za Downov sindrom i da svima njima "nešto" fali, pa se to mora "dublje" ispitati na ultrazvuku kod "privatnika" na kojem pregled košta 200 KM. Informišite se na Internetu o pomenutim markerima i vidjećete da se sve to može vidjeti na ultrazvuku koji ne mora da bude ekspertni 4D ultrazvuk, samo je potrebno da je doktor dobar dijagnostičar, a ne lopov ili neznalica koja želi samo novac. Sve vas srdačno pozdravljam i još jednom molim da ne idete kod ove doktorice, ili ako vam se već dogodi ovakva situacija, probajte se smiriti i odmah potražite savjet drugog ljekara.
|
|
|
|