Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Mi smo zamrznuli i kupine, borovnice, breskve i nektarine. Dio borovnica sam zamrznula u kartonske posude a dio u manje plastične čaše i to će taman biti jedna porcija za užinu mog dječaka. Paradajz (domaći) je jako mekan pa planiram praviti paradajz sos ili će moji praviti a mi dobiti gotov i to će biti super dodatak jelima.
Više od mjesec dana nikoga na temi a ja baš mislila ukrasti još koju ideju
Voljela bih da ove zime imamo više nego prošle. ČAk planiram zalediti i jabuke, kruške i šljive jer znam da su domaće i nisu špricane nikakvim hemikalijama. A što se breskvica tiče operem, ogulim i izvadim košpu. Pri tome pazim da iscijedim što manje soka i super mi uspjeva jer imam oštar i tanak nož . Stavim u ambalažu, zapakujem i u zamrzivač.
JA praktikujem "ne staklenu" ambalažu za sve što zamrzavam iz razloga što kad želim odmrznuti mogu posudu staviti u vruću vodu ne moram paziti hoće li puknuti i hoće li se komadić stakla naći u hrani. A za pekmeze, slatla, salate, sokove.....staklena ambalaža je No 1
I ja sam svasta nesto zamrznula, sad planiram kupine, domace iz baste i sljive. prosle godine sam zamrznula kruske i bile su grozne. tako da ne preporucujem. od povrca cu jos staviti tikvu, paprike, paradajz, karfiol i mozda jos nesto izleti. ja od voca uglavnom pravim kompot jer ja ne volim da jedem odledjeno voce, al eto mozda se bebani svidi