Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: leli§ ja sam laik sto se svega ovoga tice...ali bih da pohvalim temu, odavno nije bio bas ovako korisne temice... samo bih jos da pitam: kada izvadim neke stvarcice iz zamrzivaca ne budu bas onako custe kao prije nego se nekako razgnjece? je li mogyce da je do hladnjaka...ustvari to je frizider sa vecim gordnjim dijelom =hladnjak Izgnjeci se ako stavis svjeze, jer kad se odledjava, ono s ledom otpusta i svoj sok, a ako prije toga termicki obradis, isprzis, ispeces, sta god, ono se ispece u tom soku koji ostane i kad se odledi. Naravno da nije kao svjeze, ali..... Mada moram vam napomenuti, bas se danas na nekoj temi spominjao magazin Gusto, i tu iz mjeseca u mjesec prate hranu koja je aktuelna i koja prispjeva tad. Mislim da tako i treba jesti. Postoji zima za grah, za kupus i sl. naravno ne treba svaki dan, treba nekad i ubacit nesto zeleno. Ali i grah je toliko zdrav za srce, i svako povrce, bas sam u tom magazinu procitala dosta interesantnih stvari. Svaki covjek, odnosno svaciji organizam je prilagodjen na hranu, tj na ono sto prispjeva na njegovom podrucju. Zasto se bebama ne daju citrusi? Ili zasto ne juzno voce, tj. ananas, kivi i sl. Ne moze niko reci da mu je avokado br.1 jer nije to nesto s cim je odrastao. Najbolje bi bilo sad iskoristit ovo sto ima maksimalno, i tako jedno za drugim kako sta prispijeva, jer ne mozemo sve ostaviti, a nasa djeca ce "prezimit" i sa zitaricama, sa rizom, da ne nabrajam. Npr kako se priroda pobrinula za tikve i bunde koje su pune B vitamina, sad imamo tikve, a jesen i zima stambolke. Sad nece niko jesti prasu, ali hoce zimi... Hej zene ja vas utusi, izvinite, ali eto htjela sam reci svoje misljenje o tome. Hej Suzana, sve smo mi vrijednice. Mame, supruge, zaposlene, studenti, snahe, kcerke,.... Vidis bona koje su titule. Svaka ce se makar u 5 prepoznat
|