RE: SPIRALA (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Seksualnost

Poruka

M kao Mama -> RE: SPIRALA (17.11.2012 0:46:13)

IZVORNA PORUKA: ema_28

koliko vremena nakon poroda se moze staviti spirala i ima li veze sa dojenjem jer namjeravam dojiti bebu bar 1 g?

dok god dojiš ništa od spirale

M kao Mama -> RE: SPIRALA (17.11.2012 0:52:36)

IZVORNA PORUKA: mama alma RR

IZVORNA PORUKA: ema_28

koliko vremena nakon poroda se moze staviti spirala i ima li veze sa dojenjem jer namjeravam dojiti bebu bar 1 g?

dok god dojiš ništa od spirale

evo sad pročitah da su neke žene dok su dojile ugradile, pa si mi ?????? iznad gleve, valjda će se javiti neka žena koja je imala tako iskustvo

Alma_27 -> RE: SPIRALA (17.11.2012 9:05:41)

ja mislim da moze dok dojis ali moras cekati prvu menstruaciju.

smajli80 -> RE: SPIRALA (17.11.2012 10:38:06)

Meni je gin.rekao da se može staviti spirala dok žena doji ali moraju proći 2 redovna ciklusa.
Jedino je problem što se pod spiralom ciklusi znaju koji dan produžiti i biti malko jače krvarenje,pa ako još žena doji zna doći do malo veće iscrpljenosti-ali u tim danima pojačati ishranu.

ema_28 -> RE: SPIRALA (20.11.2012 16:06:53)

hvala svima na odgovorima, ja nisam mislila onu hormonsku pa zato mislim da moze u nekom kracem periodu nakon poroda.

Miimy -> RE: SPIRALA (29.11.2012 16:24:00)

danas sam bila kod ginekologa prvi put poslije poroda uradila pregled papa test sve ok i razgovarala o spirali rekao mi je kad bude gotov papa nalaz da dodjem sa nalazima komplet krvne slike i kupim spiralu ne hormonsku niposto Mirenu jel meni nebi odgovarala zbog mojih nekih zdravstvenih razloga ...
interesuje me zenice koje su stavljale spiralu koja je cjena u apoteci ne hormonske Dr mije rekao nudice vam oni razne vi uzmite koju zelite svejedno sve je to tu negdje....

Esmeralda -> RE: SPIRALA (14.12.2012 12:56:53)

Ja imam obicnu spiralu bakrenu i platila sam je 17 km...Imam je vec godinu i pol. Menstruacije su ispocetka bile jako jako obilne, ali kasnije se smirlio i sve je bilo ok. Sedam dana mi inace traje menstruacija. Isla sam na redovne preglede svako 4 do 6mj. Evo sada mi kasni pet dana jos nisam dobila i vec ludim. Kupit cu test da vidim jesam li u drugom stanju. Rodila sam prirodnim putem dvoje djece...Sad neznam sto kod mene kasni ili sam trudna ili da nemam neku upalu. Sve u svemu iduce sedmice idem na UZ....

ena23 -> RE: SPIRALA (14.12.2012 13:57:56)

Esmeralda i ja imam obicnu bakrenu. I meni je upravo kasnila 5 dana, ja sam luuuuuuuudila, pogotovo jer imam dvoje maksumcadi, nemam pojma kud bi trece uvrstila. ali polahko, sacuvaj mirnu glavu, ja uradih test, nisam trudna, i odma taj dan dobila, vjerovatno je bila rjec o nahladi ili sl. zelim i tebi da je tako [sm=smiley20.gif]

a draga moja ako je se bebica zakacila i pored spirale onda ja to racunam kao fakat Bozije davanje, tako je moralo biti i gotovo, "sta znas zasto je to dobro" [sm=smiley1.gif]

Miimy -> RE: SPIRALA (14.12.2012 16:02:57)

IZVORNA PORUKA: Esmeralda

Ja imam obicnu spiralu bakrenu i platila sam je 17 km...Imam je vec godinu i pol. Menstruacije su ispocetka bile jako jako obilne, ali kasnije se smirlio i sve je bilo ok. Sedam dana mi inace traje menstruacija. Isla sam na redovne preglede svako 4 do 6mj. Evo sada mi kasni pet dana jos nisam dobila i vec ludim. Kupit cu test da vidim jesam li u drugom stanju. Rodila sam prirodnim putem dvoje djece...Sad neznam sto kod mene kasni ili sam trudna ili da nemam neku upalu. Sve u svemu iduce sedmice idem na UZ....

u kojoj apoteci si kupila i gdje si stavljala ako si iz sarajeva

Esmeralda -> RE: SPIRALA (14.12.2012 16:14:10)

Kupila sam u apoteci Visnjik obicna je Indijska, tako mi je rekla prof. Jadranka Dizdarevic kupi prvo obicnu jer ako ce ti jefitina odgovarat odgovarat ce ti i skuplja. Najbolje ti je najeftiniju tako je i bilo. Stavljala sam je privatno kod nje. Ugradio mi je njen sin isto ginekolog dr.Goran

Esmeralda -> RE: SPIRALA (14.12.2012 16:14:58)

Prije toga sam sve detaljno uradila briseve cervixa i vagine, papa test hpv UZ....

Miimy -> RE: SPIRALA (14.12.2012 16:24:36)

¸hvala Ti uradila sam ja sve nalaze potrebne sad cekam [sm=hudicek1.gif] da odem staviti .. i meni dr. rekao obicnu ne hormonsku da kupim u apoteci....

sretna_mama -> RE: SPIRALA (14.12.2012 16:33:00)

Ja skoro uradih papa..ima neka upalica..i sumnja na HPV..

Čekam nalaz..pa ne znam..mada dr.sad ne bi da stavim..pa sačekat ću..da vidim..

Boli li kad se stavlja?

Esmeralda -> RE: SPIRALA (14.12.2012 16:38:37)

IZVORNA PORUKA: ena23

Esmeralda i ja imam obicnu bakrenu. I meni je upravo kasnila 5 dana, ja sam luuuuuuuudila, pogotovo jer imam dvoje maksumcadi, nemam pojma kud bi trece uvrstila. ali polahko, sacuvaj mirnu glavu, ja uradih test, nisam trudna, i odma taj dan dobila, vjerovatno je bila rjec o nahladi ili sl. zelim i tebi da je tako [sm=smiley20.gif]

a draga moja ako je se bebica zakacila i pored spirale onda ja to racunam kao fakat Bozije davanje, tako je moralo biti i gotovo, "sta znas zasto je to dobro" [sm=smiley1.gif]

A i ja imam dvoje nikako mi nebi ovo odgovaralo. Nadam se da je neka upala. Imala sam problema sa upalom jajnika prije pola godine...ali evo jos nisam dobila....

Esmeralda -> RE: SPIRALA (14.12.2012 16:39:46)

A ne boli kad se stavlja mene nije.

animagical -> RE: SPIRALA (26.12.2012 0:01:07)

ima li ko da je u skorije vrijeme stavljao nehormonsku spiralu, znaci onu obicnu kod privatnika? zanima me cijena ugradnje...znam da je sama spirala jeftina... i kakve je procedura, da li se poslije i koliko cesto treba ici na uzv?

aida. -> RE: SPIRALA (26.12.2012 0:14:33)

U nas je obicna sa ugradnjom 50km a mirena spirala 300km bez ugradnje..nj narucis u apoteci ili kazes dr da ti poruci,,, toliko sam upucena... [sm=smiley1.gif]

laško -> RE: SPIRALA (26.12.2012 0:20:15)

IZVORNA PORUKA: animagical

ima li ko da je u skorije vrijeme stavljao nehormonsku spiralu, znaci onu obicnu kod privatnika? zanima me cijena ugradnje...znam da je sama spirala jeftina... i kakve je procedura, da li se poslije i koliko cesto treba ici na uzv?

Što kod privatnika?

U DZ-u ti je cini mi se 12KM ugradnja, ako nisam nesto pomijesala [sm=smiley36.gif], spirala je malo skuplja, bakrena obična.

Ides na UZ svako 6mj. Radiš PAPU jednom godišnje.

animagical -> RE: SPIRALA (26.12.2012 1:06:18)

ma sele, imam jako lose iskustvo s drzavnim ginekolozima, tako da idem samo kod divanovica, za sve za sto mogu[sm=smiley2.gif] u svakom slucaju, zovnem ga sutra da se dogovorim...

aida. hvala, a pitam za obicnu, ja ne smijem koristiti hormonsku nikako

smajli80 -> RE: SPIRALA (26.12.2012 10:27:15)

Planiram ugraditi spiralu pa me zanima da li je prije ugradnje potrebno uraditi PAPA i ostale pretrage i koji dan ciklusa se ugrađuje-hvala[sm=smiley1.gif]

animagical -> RE: SPIRALA (26.12.2012 10:37:01)

meni je dr rekao da je potreban uredan papa test prije spirale, ja sam taj dio vec obavila...radi se pred kraj menstruacije, zavisi koliko ti traje krvarenje, neki peti dan ciklusa otprilike

smajli80 -> RE: SPIRALA (26.12.2012 10:41:44)

Ok hvala tako sam nešto i planirala taman me pada redovna kontrola,obavim sve pa onda spirala.

simba00 -> RE: SPIRALA (26.12.2012 10:45:43)

Zna li neko može li nehormonska spirala dok dojim bebu? I ja razmišljam o spirali, nekako je dugoročno najbolje.

MicoTico -> RE: SPIRALA (26.12.2012 10:46:00)

Animagical, jesi li zvala ginekologa? Koliko košta kod privatnika ugradnja ove obične?
Ja mislila isto ugraditi, ali vidim po iskustvima da ti produži i pojača krvarenje, a meni se taman poslije drugog poroda posložilo,uredovnilo, smanjilo krvarenje, jedva da i osjetim da imam [sm=hudicek1.gif]

smajli80 -> RE: SPIRALA (26.12.2012 10:51:54)

Možeš, samo ti moraju proći 2 redovna ciklusa u protivnom može poremetiti dojenje.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>