RE: Ospice, varicele, pljuskavice, vodene kozice, ovcije boginje (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba >> Zdravlje beba

Poruka

sirnica -> RE: Ospice, varicele, pljuskavice, vodene kozice, ovcije boginje (22.3.2013 20:02:45)

Hvala, Višnja!

Nenci -> RE: Ospice, varicele, pljuskavice, vodene kozice, ovcije boginje (7.5.2013 14:07:42)

Pozdrav svim forumasicama.
Mi od petka imamo opsice. U pocetku je bilo pomalo, a 4 dan kad su stale izbijati, to je grozno. Najveci mi je problem sto smo bili u sred faze lijecenja dermatitisa kad ih je dobio. Tako da sad na mjestima gdje mu je koza od dermatitisa bila ostecena , tu ih ima puno i bas ruzno izgleda. Strah me da se ne inficira....
Mazemo tecnim puderom sa anestezinom. Pomaze.
a sirup antialergijski ioanko pije vec mjesec dana. Sav je istackan po licu, vratu, zglobovima.....

sirnica -> RE: Ospice, varicele, pljuskavice, vodene kozice, ovcije boginje (8.5.2013 12:01:18)

Evo mene, ponovo. Nakon dva mjeseca moj dječak napokon dobio ospice. Još od marta u njegovoj grupi svako 10-ak dana obolijevalo je po 2-3- dođe red i na njega. Primjetili smo sinoć, jutros bili kod dr. Dao nam samo cinkovu mast i rekao da ga ne kupam 7 dana i onda dođemo na kontrolu. To mi je baš puno za nekupanje na ovim vrućinama[sm=zmeden.gif]

selebriti -> RE: Ospice, varicele, pljuskavice, vodene kozice, ovcije boginje (8.5.2013 20:29:06)

Sirnice, ja sam kupala. Samo nemoj peskirom da ih zguliš, nego suši tapkanjem ako odlučiš da kupaš.

Mi smo sve troje imali pljuske i svi smo se kupali.

Malenoj nisam koristila šampon, samo vodu.

Miracle*3 -> RE: Ospice, varicele, pljuskavice, vodene kozice, ovcije boginje (9.5.2013 10:25:08)

Kakav gel se moze koristiti i koja je njegova funkcija? Da li ublazava svrab ili...? Nama je dr dala onaj bijeli puder i dala i taj gel ali je rekla da njega kupim ako bude imao puno po kosi[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Danas je treci dan, bas ih ima puno i svrbi ga pa bi svakako kupila taj gel ako je stvarno dobar
Zapravo imaju dva neka uriage i pruricid, koji je bolji???

samedi -> RE: Ospice, varicele, pljuskavice, vodene kozice, ovcije boginje (9.5.2013 10:55:28)

IZVORNA PORUKA: sirnica

Evo mene, ponovo. Nakon dva mjeseca moj dječak napokon dobio ospice. Još od marta u njegovoj grupi svako 10-ak dana obolijevalo je po 2-3- dođe red i na njega. Primjetili smo sinoć, jutros bili kod dr. Dao nam samo cinkovu mast i rekao da ga ne kupam 7 dana i onda dođemo na kontrolu. To mi je baš puno za nekupanje na ovim vrućinama[sm=zmeden.gif]

Sirnice, osim tackica ima li drugih simptoma? Jutros mi reče teta u vrticu da je jedna djevojcica u grupi od moje N. dobila ospice pa me interesuju rani simptomi i na sta se jos treba obratiti paznja osim tackica?

I koliko dugo to traje, tj. koliko dugo je dijete zarazno? Strah me da ne pređe na bebicu [sm=smiley13.gif] ima li iskustava kako male bebe to podnose?

Miracle*3 -> RE: Ospice, varicele, pljuskavice, vodene kozice, ovcije boginje (9.5.2013 11:48:05)

Samedi, zarazno je 4 dana, tj od onog ko je vec zarazen najgore je dan pred izlazak i tri dana dok izlaze. To mi rece dr u DZ. A za bebe nije strasno, i to sam pitala zbog svoje bebe.

Zna li iko ista oko ovog gela????

sirnica -> RE: Ospice, varicele, pljuskavice, vodene kozice, ovcije boginje (9.5.2013 13:46:58)

Selebriti, hvala na odgovoru. Ipak sam odustala od kupanja jer je dr.izričito zabranio, operem mu guzu, okice, zubiće... Zasad nije pretoplo, pa se i ne znoji. Samedi kod nas je krenulo s tačkicama i blagom temperaturom, a kod nekog temperature i nema, kod nekog bude jaka-nema pravila. Miracle ti je rekla koliko dugo je dijete zarazno, mada i to može varirati. Znam da je period inkubacije 21 dana, dakle mogu vam se pojaviti simptomi i nakon toliko vremena od kontakta s virusom. U grupi mog dječaka prvi slučajevi su se javili u martu, i još uvijek se pojavljuju novi.

sirnica -> RE: Ospice, varicele, pljuskavice, vodene kozice, ovcije boginje (9.5.2013 13:48:43)

Miracle, nama rekli samo cinkovu mast, a ja čula da je dobar i tečni puder, pa kombinujem to dvoje. Imaš par stranica unazad o gelu, pa pročitaj. Da se što prije svi kutarišemo[sm=bravo.gif]

Nenci -> RE: Ospice, varicele, pljuskavice, vodene kozice, ovcije boginje (10.5.2013 17:15:18)

Evo i nas.
Danas nam je 9ti dan :) i mogu reci da nije bilo strasno. Njemu je tri godine a sto je starije dijete jaci su simptomi. Nama je krenuo sa tackama vodenim. To jest kao mali mjehuri sa vodom. Toga je bilo prvi dan samo 4-5 ukupno. Onda to pukne i slijedi krasta .... On se najvise izasipao 4 i 5 dan i tad ga je najvise i svrbilo. Temp nije bilo, samo pomalo i to kad izbijaju nove. E od 6 dana vec pocinju da se povlace i manje ga svrbe. Sad ih vec dosta i otpada...
Tako da mislim da necu mu jos dugo ni biti :)
Mazali smo tecnim puderom sa anestezinom i pili flonidan. Nismo se kupali.

sirnica -> RE: Ospice, varicele, pljuskavice, vodene kozice, ovcije boginje (10.5.2013 22:09:00)

Nensi, baš si lijepo opisala. Nama se već pomalo stvaraju krastice; 4.nam je dan. Mažemo cinkovom i tečnim puderom. Najgore mi je to nekupanje i što mu je već dodijalo mackanje pa kenjka i negoduje.

mama13 -> RE: Ospice, varicele, pljuskavice, vodene kozice, ovcije boginje (14.6.2013 1:03:31)

Djevojcica mi je dobila pljuskavice 3 joj je godine danas nam je 4 dan bili smo kod doktora odma u utorak i dobili smo kremu da mazemo ima ih svigdje naj vise na licu i po glavi ali me zabrinjava sto ih ima i dole jako puno i na guzi neznam smijem li ih mazati sa ovom kremom sto smo dobili i smijemo li se kupati u hipermanganu.[sm=zmeden.gif] molim vas ako neko zna da mi kaze hitno je curica nemoze ni da piski koliko je svbi...??'Hvala[sm=smiley13.gif]

leona81 -> RE: Ospice, varicele, pljuskavice, vodene kozice, ovcije boginje (14.6.2013 8:31:12)

sta ste dobili od doktora?
mi smo kupili u apoteci uriage pruriced gel koji smije i po genitalijama, i nama je super pomoglo...nije je uopste svrbilo
kupanje svakako, u hipermnaganu ili tusiranje...bitno je da se peskirom ne zgule, pa samo tapkaj po kozi

škorpija -> RE: Ospice, varicele, pljuskavice, vodene kozice, ovcije boginje (28.6.2013 21:53:22)

Evo ozgleda da smo i mi fasovali ospice, a bilo je za očekivati jer su se ppjavile nedavno u vrtići, ja kako sam računala, inkubacija nam je trajal tačno tri sedmice od prvog kontakta, sinić su bile 3 piknice, danas ih ima 30- jedna na glavi, ostale sve po leđima i dvije na prsima, da li odamh da šaljem muža po puder i flonidan, malac se super osjeća, ne svrbi ga

Visnja RR -> RE: Ospice, varicele, pljuskavice, vodene kozice, ovcije boginje (28.6.2013 21:58:29)

bilo bi dobro početi odmah.... puder ili gel za šta si se odlučila?

škorpija -> RE: Ospice, varicele, pljuskavice, vodene kozice, ovcije boginje (28.6.2013 22:01:06)

pa kontam sad puder, pa ako bude na naezgodnim mjestima da onda kupim gel, šta ti kažeš

Visnja RR -> RE: Ospice, varicele, pljuskavice, vodene kozice, ovcije boginje (28.6.2013 22:03:55)

ja bih odmah gel.... on lagano hladi...manje će se češkati...a sigurno će biti i po genitalijama .... ajd bar nema velikih vrućina pa će prvih par dana lakše proći.... samo nedaj da se češka...
možda baš zbog tog gela ali se asja nije češkala uopšte

škorpija -> RE: Ospice, varicele, pljuskavice, vodene kozice, ovcije boginje (28.6.2013 22:04:45)

kako se zove gel jel pruriced, moram li ga naručiti

Visnja RR -> RE: Ospice, varicele, pljuskavice, vodene kozice, ovcije boginje (28.6.2013 22:09:52)

IZVORNA PORUKA: škorpija

kako se zove gel jel pruriced, moram li ga naručiti

Uriage pruricedgel... pogledaj u privatim apotekama...ako nemaju zamoli da ti naruče ...obično čekaš par sati... u mojoj apoteci na Stupu uvjek rado naruče pa ako nigdje ne uspiješ javi se... pošaljem ti na pp moj broj telefona...
moguće da ima i u državnim...

Visnja RR -> RE: Ospice, varicele, pljuskavice, vodene kozice, ovcije boginje (28.6.2013 22:11:46)

da vidiš od raje preko FB možda neko ima nepotrošen...mi smo ga malo više od pola potrošili i proslijediti dalje...
moguće da neko već ima...
znam da je Dino od naše malenaaa imao...jel još maže? da pitaš nju? znam da je kupila taj gel

škorpija -> RE: Ospice, varicele, pljuskavice, vodene kozice, ovcije boginje (28.6.2013 22:14:47)

dobra ideja raspitat ću se, hvala

škorpija -> RE: Ospice, varicele, pljuskavice, vodene kozice, ovcije boginje (28.6.2013 22:17:23)

a višnja imam tvoj broj moba ipak si ti javna osoba[sm=smiley2.gif]

Visnja RR -> RE: Ospice, varicele, pljuskavice, vodene kozice, ovcije boginje (28.6.2013 22:18:43)

IZVORNA PORUKA: škorpija

a višnja imam tvoj broj moba ipak si ti javna osoba[sm=smiley2.gif]

hahaha ma da ...i stara , zaboravljam [sm=smiley36.gif]

djoisa -> RE: Ospice, varicele, pljuskavice, vodene kozice, ovcije boginje (29.6.2013 12:23:02)

skorpija jesi sigurna da su ospice?

i kod mog malog osip..ali citam neki dan, poky je pisala da joj mali ima Bolest dlanova, stopala i usne šupljine ja sumnjam da je i moj A to pokupio.. [sm=smiley13.gif]

http://www.ringeraja.ba/forum/fb.asp?m=1809283

škorpija -> RE: Ospice, varicele, pljuskavice, vodene kozice, ovcije boginje (29.6.2013 12:51:45)

IZVORNA PORUKA: djoisa

skorpija jesi sigurna da su ospice?

i kod mog malog osip..ali citam neki dan, poky je pisala da joj mali ima Bolest dlanova, stopala i usne šupljine ja sumnjam da je i moj A to pokupio.. [sm=smiley13.gif]

http://www.ringeraja.ba/forum/fb.asp?m=1809283

sigurna nisam, tek ću ga u pon voditi kod ljekara da potvrdimo, ali osip mi je baš onako pljuskavski i najviše ima po leđima, sad se malo širi po nogama, po rukama i nogama ispod koljena nema nikako haman

Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>