Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Pozdrav svim forumasicama. Mi od petka imamo opsice. U pocetku je bilo pomalo, a 4 dan kad su stale izbijati, to je grozno. Najveci mi je problem sto smo bili u sred faze lijecenja dermatitisa kad ih je dobio. Tako da sad na mjestima gdje mu je koza od dermatitisa bila ostecena , tu ih ima puno i bas ruzno izgleda. Strah me da se ne inficira.... Mazemo tecnim puderom sa anestezinom. Pomaze. a sirup antialergijski ioanko pije vec mjesec dana. Sav je istackan po licu, vratu, zglobovima.....
Evo mene, ponovo. Nakon dva mjeseca moj dječak napokon dobio ospice. Još od marta u njegovoj grupi svako 10-ak dana obolijevalo je po 2-3- dođe red i na njega. Primjetili smo sinoć, jutros bili kod dr. Dao nam samo cinkovu mast i rekao da ga ne kupam 7 dana i onda dođemo na kontrolu. To mi je baš puno za nekupanje na ovim vrućinama
Kakav gel se moze koristiti i koja je njegova funkcija? Da li ublazava svrab ili...? Nama je dr dala onaj bijeli puder i dala i taj gel ali je rekla da njega kupim ako bude imao puno po kosi Danas je treci dan, bas ih ima puno i svrbi ga pa bi svakako kupila taj gel ako je stvarno dobar Zapravo imaju dva neka uriage i pruricid, koji je bolji???
< Poruku je uredio Miracle*3 -- 9.5.2013 10:26:07 >
Evo mene, ponovo. Nakon dva mjeseca moj dječak napokon dobio ospice. Još od marta u njegovoj grupi svako 10-ak dana obolijevalo je po 2-3- dođe red i na njega. Primjetili smo sinoć, jutros bili kod dr. Dao nam samo cinkovu mast i rekao da ga ne kupam 7 dana i onda dođemo na kontrolu. To mi je baš puno za nekupanje na ovim vrućinama
Sirnice, osim tackica ima li drugih simptoma? Jutros mi reče teta u vrticu da je jedna djevojcica u grupi od moje N. dobila ospice pa me interesuju rani simptomi i na sta se jos treba obratiti paznja osim tackica?
I koliko dugo to traje, tj. koliko dugo je dijete zarazno? Strah me da ne pređe na bebicu ima li iskustava kako male bebe to podnose?
< Poruku je uredio samedi -- 9.5.2013 10:58:56 >
Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25 Prohodala 6.6.2011.<3 Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45
Samedi, zarazno je 4 dana, tj od onog ko je vec zarazen najgore je dan pred izlazak i tri dana dok izlaze. To mi rece dr u DZ. A za bebe nije strasno, i to sam pitala zbog svoje bebe.
Selebriti, hvala na odgovoru. Ipak sam odustala od kupanja jer je dr.izričito zabranio, operem mu guzu, okice, zubiće... Zasad nije pretoplo, pa se i ne znoji. Samedi kod nas je krenulo s tačkicama i blagom temperaturom, a kod nekog temperature i nema, kod nekog bude jaka-nema pravila. Miracle ti je rekla koliko dugo je dijete zarazno, mada i to može varirati. Znam da je period inkubacije 21 dana, dakle mogu vam se pojaviti simptomi i nakon toliko vremena od kontakta s virusom. U grupi mog dječaka prvi slučajevi su se javili u martu, i još uvijek se pojavljuju novi.
Miracle, nama rekli samo cinkovu mast, a ja čula da je dobar i tečni puder, pa kombinujem to dvoje. Imaš par stranica unazad o gelu, pa pročitaj. Da se što prije svi kutarišemo
Evo i nas. Danas nam je 9ti dan :) i mogu reci da nije bilo strasno. Njemu je tri godine a sto je starije dijete jaci su simptomi. Nama je krenuo sa tackama vodenim. To jest kao mali mjehuri sa vodom. Toga je bilo prvi dan samo 4-5 ukupno. Onda to pukne i slijedi krasta .... On se najvise izasipao 4 i 5 dan i tad ga je najvise i svrbilo. Temp nije bilo, samo pomalo i to kad izbijaju nove. E od 6 dana vec pocinju da se povlace i manje ga svrbe. Sad ih vec dosta i otpada... Tako da mislim da necu mu jos dugo ni biti :) Mazali smo tecnim puderom sa anestezinom i pili flonidan. Nismo se kupali.
Djevojcica mi je dobila pljuskavice 3 joj je godine danas nam je 4 dan bili smo kod doktora odma u utorak i dobili smo kremu da mazemo ima ih svigdje naj vise na licu i po glavi ali me zabrinjava sto ih ima i dole jako puno i na guzi neznam smijem li ih mazati sa ovom kremom sto smo dobili i smijemo li se kupati u hipermanganu. molim vas ako neko zna da mi kaze hitno je curica nemoze ni da piski koliko je svbi...??'Hvala
sta ste dobili od doktora? mi smo kupili u apoteci uriage pruriced gel koji smije i po genitalijama, i nama je super pomoglo...nije je uopste svrbilo kupanje svakako, u hipermnaganu ili tusiranje...bitno je da se peskirom ne zgule, pa samo tapkaj po kozi
Evo ozgleda da smo i mi fasovali ospice, a bilo je za očekivati jer su se ppjavile nedavno u vrtići, ja kako sam računala, inkubacija nam je trajal tačno tri sedmice od prvog kontakta, sinić su bile 3 piknice, danas ih ima 30- jedna na glavi, ostale sve po leđima i dvije na prsima, da li odamh da šaljem muža po puder i flonidan, malac se super osjeća, ne svrbi ga
ja bih odmah gel.... on lagano hladi...manje će se češkati...a sigurno će biti i po genitalijama .... ajd bar nema velikih vrućina pa će prvih par dana lakše proći.... samo nedaj da se češka... možda baš zbog tog gela ali se asja nije češkala uopšte
kako se zove gel jel pruriced, moram li ga naručiti
Uriage pruricedgel... pogledaj u privatim apotekama...ako nemaju zamoli da ti naruče ...obično čekaš par sati... u mojoj apoteci na Stupu uvjek rado naruče pa ako nigdje ne uspiješ javi se... pošaljem ti na pp moj broj telefona... moguće da ima i u državnim...
da vidiš od raje preko FB možda neko ima nepotrošen...mi smo ga malo više od pola potrošili i proslijediti dalje... moguće da neko već ima... znam da je Dino od naše malenaaa imao...jel još maže? da pitaš nju? znam da je kupila taj gel
sigurna nisam, tek ću ga u pon voditi kod ljekara da potvrdimo, ali osip mi je baš onako pljuskavski i najviše ima po leđima, sad se malo širi po nogama, po rukama i nogama ispod koljena nema nikako haman