Hanady RR -> RE: povisena temperatura (31.10.2010 10:14:33)
|
IZVORNA PORUKA: jasmin Nama je prije nekih godinu dana oboma bila viroza,temperatura,povracanje,proljev...na pregledu doktor rekao upala grla i dao antibiotik.Imala sam vec s virozama iskustva,pa nisam dala antibiotik.Temperatura nije prestajala ni nakon 3 dana,pa smo ih opet odveli istom pedijatru i rekli smo da nismo dali antibiotik.Doktor se izvinuo zbog pogresne dijagnoze i rekao da u slucaju ovog virusa temperatura nestaje tek cetvrti dan.Tako je i bilo.Jednostavno smo ujutro ustali kao novi i kao da se nista nije desavalo. Za vas slucaj se ne bih usudila nista reci,osim da uputim iskrene zelje da sto brze prodje sta god da je. ja sam preksinoć stariju u hitnu vodila...temperatura 40 a ne spada...ja sama sam mlađom i njom premrla. Tužiram, dam čepić ništa, ona počela da bunca... nisma imala snage da joj senf, krompir stavljam jer to znali od nje da se odvojim a mala ne spava još...panika nastupila. Muž dođe ja je u hitnu......upute ih na pedijatriju dali joj ospen ( a nakon njega ona meni po mjesec dana ništa ne jede baš joj zezne apetit) kaže rekla doktorica malo upaljeno grlo i to na pedijatriji jer nakon hiten gore jij izvaidli nalaze svi ok.... ja joj nisma dala antibiotik... reko sačekat ću do ujutro da vidim... više nije imala temperature, fino mi jede i zvanično danas je zdrava... ja sam njoj uvela sirup rhinostop za virus pa joj je i pomogao.
|
|
|
|