Adana -> RE: povisena temperatura (30.10.2010 17:16:19)
|
Evo savjeta koje sma dobila i procitala kada je Asja prije par dana dobila temperaturu, sve je na RR. :) "obavezno mu stavi malo visociji jastuk pod glavu, da mu glavica nije bas u horizontali... tako brze i lakse spada temperatura." "Sto vise tecnosti da pije..." "a mozes je zamotati u mokar mlak peskir, i to automatski skida vatru. " "evo bas sad sam gledala uputstvo voltarena 12,5 mg... doza se daje OD 0,5 DO 2 mg po kilogramu... obzirom da je dijete malo i da je u pitanju relativno mala kilaza, sracunala sam da se za dijete od 14 kg daje 7 mg, sto znaci pola voltarena podjeljeno u 3 doze, znaci svakih 8 sati... ali ja ako primjetim da se djetetu nakon 6 sati ponovo vraca temperatura, ja stavim opet voltaren nakon 6 sati, ne cekam 8 sati... znas kako ja radim, kad se temperatura penje na 39 stepeni... kombinujem paracetamol sirup i voltaren cepic... tako sto npr. cepic stavim u 12 sati, pa ako temperatura ne spada bas dovoljno nakon 2 - 3 sata dam paracetamol sirup i forsiram sirup svaka 4 sata sve dok ne spadne na normalnu temepraturu... ali ako u 6 sati temperatura opet se penje preko 39 stavim cepic opet... uglavnom, pola cepica stavi svakih 6 sati AKO temperatura prelazi 39,3... a AKO je ispod samo sirup svaka 4 sata... ma do ujutro nece biti vise ture nikako... znaci VOLTAREN samo ako prelazi temperatura preko 39,3 stepena SIRUP svakih 4 sata na temperaturu ispod 39,3 stepena" Nadam se da ce ti ovo pomoci. A evo i linka: http://www.ringeraja.ba/forum/Temperatura%21%21%21/m_412228/tm.htm
|
|
|
|