Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Pričala sam ti kako se ponašaju kad odeš doktoru zbog temperature,gledaju u tebe ko najveću budalu a kod mene Emir imao temperaturu 39,9 kad sam došla doktoru,a on mi samo kaže da nastavim da je skidam ko do sad što sam radila.Ma fuj! Ako mu paracetamol ne skine temperaturu ili ako još temperatura naraste onda ga vodi doktoru. Nadam se da će nam drug biti bolje.
< Poruku je uredio manuela -- 21.9.2010 11:35:17 >
Mi se prvi put susrecemo s povisenom temperaturom , sad sam izmjerila i ima 38,7! Da idemo doktoru ili...? Jutros je fino doruckovao, ne znam da li su zubici, ali na okicama se vidi da ima temperaturu, dala sam mu sad kasicicu sirupa
tuširanje mlakom vodom, sirup, i to će proći, vjerovatno zubići, nemaš potrebe ići doktoru, obezbjedi se i čepićima (voltaren 12,5 u slučaju jake tem. za sergeja je dovoljno pola čepića), ako ne mogneš ni čepićima skinuti eh onda ljekaru... Sretno i nadam se da će to brzo proći
ma malo mu i nosic curi pa ne znam ni ja, hajde sacekat cu malo da vidim djeluje li sirup, hvala vm na brzom reagovanju
Mozda se malo i prehladio... Daji ti njemu da pije caja, ne znam jesi li mu davala ikako limun, pa da mu stavis i malo limuna... A obavezno kupi lupocet cepice, neces ih morati poloviti, a zaista super djeluju A ako mu bas bude visoka, da budes mirnija idite dr.
Ma nije, spade malo pa se opet povisi, bili smo veceras u domu zdravlja, kaze dr. da je vjerovatno neka viroza i da jos nastavimo ovako, dali su nam samo neke kapi za nos kontam da nije ona trodnevna groznica sto nam je manuela spominjala, cula sam se s njom...
Može biti...Ja sam skontala da je trodnevna groznica onda kada se pojavio osip a do tada sam ludila, išli u hitnu a oni ništa, jedva se nakanili da ga pogledaju ...Pa koliku ima tem.?
hej zenice imamo temp i crp povisen, nije upala uha, grla ni pluca e sad sta je drugo Bog sam zna, dala nam je antibiotik e sad mene zanima da li od njega spada temperatura ili da ja svakako dam Panadol Baby ukoliko bude imao preko 38 C, sad ima 37 sa 7 , pricekat cu jos do 20h da vidim hoce li se povecavat kako noc dolazi...
hej zenice imamo temp i crp povisen, nije upala uha, grla ni pluca e sad sta je drugo Bog sam zna, dala nam je antibiotik e sad mene zanima da li od njega spada temperatura ili da ja svakako dam Panadol Baby ukoliko bude imao preko 38 C, sad ima 37 sa 7 , pricekat cu jos do 20h da vidim hoce li se povecavat kako noc dolazi...
Niki jeste li radili urin? Da nije upala mokracnih kanala? Tako je i Lana imala temp i radili nalaze, CRP 13,4 i leukociti 25-30...
Ti obavezno imaj sirup i cepice u kuci, najbolje lupocet... Antibiotik ti lijeci bakterijske inf., a ne snizava temperaturu, pa ako temp.postoji skidaj je cepicima ili sirupom, ovisno kolika je...
nismo draga al na to sumnjamo, morala bi u Mostar da mu urin vadim jer ide vikend pa cu tek u ponedjeljak urnokulturu , sjecas se da je imao sa 3 mj bak klepsielu pneumoniu pa sumnjamo da se nije vratila, sinoc se 3h krivio, nisam znala kako da mu pomognem, danas skoro nista ne jede, nadam se samo da nece temp rasti...
Ti obavezno imaj sirup i cepice u kuci, najbolje lupocet... Antibiotik ti lijeci bakterijske inf., a ne snizava temperaturu, pa ako temp.postoji skidaj je cepicima ili sirupom, ovisno kolika je...
dala nam je Pancef koji je dobar i za urinarne infekcije , imam sirup pa cu mu ga dati kasnije, eno svekrva se igra sa njim , raspolozen je, kakav je bio sinoc i danas uh
Ne spominji, koliko mi muke imadosmo sa e.colli, da kucnem u drvo nakon godinu dana je nismo imali.... A nikita nemoj sada ni slucajno nositi urin ako mali pije antibiotik. Jer ti nalaz nece biti dobar, urin bi se trebao uzeti prije i nakon primjene antibiotika, nikako u tijeku terapije. Nek popije dozu i onda sacekajte par dana, pa tek onda urin
danas nemamo turu al me muci ovaj antibotik sto pijemo, citam da se poslije antibiotika trebaju davati probiotici pa sta spada u njih a da mogu bebe ?
pnacef koliko sma skontala pijete... u principu nakon svakoga antibiotika predlaže se upotreba probiotika za čišćenje organizma od antibiotika, izbacivanje toksina i osvježavanje crijevne flore... često nakon upotrebe antibiotika 4 generacije što je pancef dolazi do pojave porljeva ali to su antibiotici šireg spektra pa pokrivaju sve upale i grlo, i plića i urinarne infekcije.
ti možeš uvesti jogurta djetetau, ako se proljev pojavi linex ili porlife po pola kaspule...jogurte LGG i td.
ajdin i dalje ima temperaturu, ne znam više ni koji dan, valjda 15 , doduše u intervalima, dan ima, pa onda nema i tako stalno. popio je već dvije bočice panadola, dr. kaže da je od zuba, e stvarno ne znam do kad, otrovaće se jadničak tolikim paracetamolom
Evo i nas opet ovdje...baš smo učestili Mlađa ima turu od preksinoć,juče bili kod dr.kaže jaka upala grla,dao nam cefaleksin (prva 4 puta po 2 kk a onda po 1,kaže da bi izbjegli injekcije),paracetamol i bisolvon.I pored terapije danas mi je 2 puta imala temp.,malo mi čudno,možda bolje da joj je dao inj.i da,na to sve 3 puta proljev (znam da 3-4 stolice nije proljev)ali skroz rijetka stolica.Što je najgore,čaja neće nikako,samo nakon sirupa popije par gutljaja jer valjda ne osjeti tad ukus,i naravno ne jede skoro pa nikako...jedino malo supe,možda zato i rijetka stolica...baš me zabrinulo sve to. I starija je bolesna,kao i uvijek u timu njih dvije,samo što za čudo Božije,nema ture...kašlje i žljezde joj po vratu poiskakale,terapija skoro ista,samo umjesto paracetamola ona je dobila tablete Nizon...i te njene žljezde me baš brinu,u zadnja 4 mjeseca njoj se 3 puta to dešava ojjj Bože! Izvinite na opširnosti,ali baš osjetih potrebu da sve izdetaljišem,muž ovih dana radi puno,pa sam sama i nemam se skoro kome jadikovati. Sad eno pajke zlatice mamine,malo kašlju,ali srećom nema ture..
I da,da vas pitam kada dajete djeci sirup koju mjeru koristite?Meni dr,uvijek kaže kafenu kašiku,a to dođe oko 3 ml,tako sam izmjerila,a na uputstvu većinom za njihovu dob piše 5 pa i više,i to me malo buni,pa ja na svoju ruku dam 4 ml...
Plavi telefon, savjetodavna, anonimna i besplatna linija za
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.