Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 12.10.2012 22:17:25
ivana91
rebeka777 ja ću ga napraviti i popiti radi preventive,nemože škoditi. mada ja mislim da nemam ešerihiju,jer imam loše iskustvo sa labaratorijom u bolnici.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 13.10.2012 11:47:18
vec pokusala
ako mozes rebeka777 posalji i meni,ja bi ga isto pila preventivno,sto je sigurno,sigurno...
da li je neko od vas cuo da ne uspije narocito stimulacija u predhodnim postupcima,kao kod mene,u aprilu 1 jc,a sada 2 jc,s tim da jedna nije bila za oplodnju,a da poslije ima dovoljno folikula sa jc,npr bar 5-6.meni je malo frka i zbog godina,40,mada mislim da bi mogla i vise imati od 1 jc...
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 13.10.2012 12:46:56
zeks
Buba87 meni su oni dali neku tabletu u bolnici prije HSG i iskreno meni nije pomoglo nemoj se uplasiti mozda kod tebe nisu zapuseni i ti prodjes bez bolova,kod mene su obadva bila zacepljena pa su bolovi bili uzasni,ali draga samo hrabro sve bude i prodje samo se sjeti zasto to radis,a kako su meni rekli ako je malo zacepljenje postoji mogucnost da se ocepe pa bebica stigne prirodnim putem,javi nam kako si prosla!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 13.10.2012 13:03:00
zeks
Vec pokusala nemoj se zamarati s tim mislim da vise faktora utice na te jc,ja imam 26god.pa su mi samo dvije bile zrele,i pusac sam mozda mi je i to uticala probala sam ostaviti cigare ali eto nije islo,samo znam da cu iduci put probati sto opustenija uci u postupak jer sad znam kako sta ide,ovaj put sam bila jako nervozna od pocetka stimulacije,muz mi je reko da ce razmisliti dal ce me pustiti drugi put hehheheh onda mozete zamisliti kakva sam bila,cure moje glavu gore i idemo dalje iduce godine abd da sve s ponosom nosamo stomacice!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 13.10.2012 18:50:44
vec pokusala
zeks,ako je iko usao opusteno u ovu vantjelesnu to sam bila ja i u aprilu i sada, a i prosle godine kada sam imala sest jc i kada mi je uspjela vantjelesna samo sto nisam uspjela do kraja izgurati.samo me interesuje da li se nekom okrenula situacija ka boljem,da li je nesto koristio za to i sl.na par foruma sam nasla da su suhe smokve u maslinovom ulju dobre za snizavanje FSH,pa kontam da nema ko jos kakva iskustva.zeks,evo saljem ti pp,mozda ti ovo pomogne,a uz rebekine777 recepte nece skoditi
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 13.10.2012 21:14:20
sos15
Što se tiče smokvi u maslinovom ulju, ja imam pozitivno iskustvo. Mom mužu se fsh malo snizio nakon samo par dana korštenja, a sad će ponoviti nalaz da vidimo rezultate nakon dva mjeseca smokvi. Inače, ja sam samo smokve koristila i papa mi je od druge grupe prešao na prvu grupu, a čula sam da i na to djeluju. Smokve preporučuju i endokrinolozi za štitnu.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 14.10.2012 23:19:45
rebeka777
Cure, evo ga, recept za domaći lijek protiv svih ginekoloških bakterija:
U 1l bijelog vina, naravno nađite neko jeftinije, staviti 3 glavice bijelog luka, samo luk oprati, ne sitniti ne gulitii, pa kuhati dok pola tečnosti ne ispari. Procijediti, ohladiti, obavezno u staklenu teglu ili staklenu bocu nasuti i drzi na hladnom ili na balkonu ili u frizideru. Danas napravite sutra krećete piti, svako jutro na gladan stomak, malu rakijsku čašicu. U roku od 14 dana da sve popijete. Ako pri kraju vidite da imate previše malo povećajte dozu.
Naravno nije prijatno za popiti, ali nikakakav miris ni ukus ne ostaje u ustima. Pazite dok kuhate, otvorite sve prozore, osjeti se isparavanje.
Sad da vam kažem uživajte ne bi bilo fer ali bakterije uništava sve.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 14.10.2012 23:21:56
Jelena86
djevojke, imam jedno pitanje...možda sam off topic, pa nek' me se prebaci negdje drugo ako jesam... u decembru idem u postupak kod dr. Sibinčić...počela sam koristiti microginon, 2.dc. Menstruacija mi inače traje 6-7 dana, ovaj mjesec, od kada sam počela biti te tablete, trajala mi je jedva 3 dana...da li je iko imao slična iskustva? jel moguće da je od njih?
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 15.10.2012 16:30:54
vec pokusala
ja sam danas bila na uz,tacnije interesovalo me je da li imam folikula,jer mjesec poslije stimulacije je dobar za prirodne pokusaje.11. dan mi je cilusa i imam folikul od 20,4 mm ,endometrijum troslojan.e sada ja ne kontam da sa stimulacijom isto postizem,cak sta vise hoce li- nece rasti.da li je moguce da dekapeptil ili suprafakt mogu toliko usporiti organizam,tj.uspavati da bude los odgovor na terapiju.a prije toga mikroginon.pitam ovo,cisto jer cu ,najvjerovatnije ,u februaru ponovo na vantjelesnu,samo da nesto ne iskrsne ne planirano,mislim jedino sto moze i smije iskrsnuti je beba,sto je i pozeljno,a htjela bih udarnu neku dozu hormona bez tih uspavljivaca i da li je to pametno.ima li ko kakva iskustva?
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 16.10.2012 23:09:09
Buba87
Uradila HSG danas,maloprije dosla kuci.Jajovodi zacepljeni 100 posto,oba,strasno.Pregled je bio neugodan,malo i bolan,ali ne toliko jer ta tecnost sto su je ubrizgavali nije uspjela uci,jer su jajovodi zacepljeni odmah na pocetku .Meni slijedi laparoskpija,a spomenula je nesto kao da sam kandidat za vantjelesnu.Ja ne znam sta da kazem,malo sam razocarana ali idem dalje.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 17.10.2012 16:27:27
vec pokusala
Buba87,laparaskopija nije nista strasno,cak zene ostaju trudne ubrzo nakon te operacije,a dobro je sto ne cekas sada tri-cetiri mjeseca za akciju vec mozes odmah naredni mjesec da radis na bebi.tu jos provjere kompletno malu karlicu.ma nista strasno.jedino ono sto ja nisam znala kada sam radila laparoskopiju zbog jajovoda ,mislim da odmah mogu raditi i histeroskopiju,dijagnostiku,da vide kakvo je stanju u maternici,pa ako ima septuma,tj.pregrada odmah i to uklanjaju,pa nije ti na odmet da znas jer ja sam ponovo morala u anesteziju zbog pregrada a mogla sam sve odraditi uz prvu operaciju laparaskopiju.eto...ako te nesto interesuje ,pitaj slobodno,mada smo temu skroz rasirili.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 17.10.2012 22:35:20
Buba87
Vec pokusala,hvala ti puno .Molim te ako mi mozes reci,gdje si ti radila laparoskopiju,ja inace sve radim u medico-s ali nesto sam sad razmisljala da laparoskopiju radim na paprikovcu.Nemam puno vremena da citam po forumu zbog posla,jer dugo radim pa uspijem preletiti samo malo ovdje,a zanima me ako znas koliko to kosta u privatnoj klinici poput medico s-a,a koliko bi kostalo na paprikovcu i gdje je sigurnije to odraditi .A znam da imam i pregradu na maternici.Hvala vam puno unaprijed i nadam se brzom odgovoru
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 17.10.2012 22:37:59
Buba87
I samo jos nesto da vas pitam.Znaci ja imam 100-postotno zacepljenje oba jajovoda,postoji li mogucnost da se laparoskopskim zahvatom ne otklone priraslice,sta u tom slucaju
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 17.10.2012 23:33:30
ivana91
Buba87,i kod mene je tako bilo.Oni će laparaskopijom da otklone sve.Ja sam imala začepljene jajovode i mnogo priraslica,oni su to sve otklonili i rekli da ponovo uradim HSG i opet su mi bili začepljeni posle HSG-a.To je bilo prvi put kada sam radila laparaskopiju u N.Sadu.Drugi put sam radila u Mostaru i laparaskopiju i histerskopiju ujedno i tada mi je doktor rekao ako ne ostanem trudna u roku tri mjesece preporučuje samo vantjelesnu.Ja sam jednostavno sklona priraslicama i začepljenim jajovodima. A što se tiče same laparaskopije to nije ništa strašno,uspavaju te,ništa ne osjetiš i brzo se oporaviš. Samo nemoj da se opterećuješ s tim,vjeruj mi ja sam dva puta radila i ništa strašno. Ko zna,možda ostaneš trudna posle toga što ti želim od srca. SREĆNO!!!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 18.10.2012 9:44:55
vec pokusala
Buba87,mislim da u Medico s i ne rade laparaskopiju,bar nisu radili,a ardi se na paprikovcu i to radi dr.Rosic koga i doktorica Sanja preporucuje.isto radi i dr.Ivic.odes na paprikovac i trazis npr. dr.Rosica,na konzervativu,pokazes nalaze,ponesi sve i OBAVEZNO ,a posebno sto znas trazi da ti rade i laparaskopiju i histeroskopiju odjednom,to se moze i meni su drugi put sve zajedno odradili i reci da se spremas za vantjelesnu ako ne ostanes prirodno trudna a dr.ce mozda uraditi i driling jajnika.sve je to u cilju uspjeha.ja sam radila nakon prve laparaskopije vantjelesnu i nisam znala da imam pregradu,a u tom slucaju nema sanse da se plod odrzi do kraja,bar tako kazu,tako da,ponavljam se ali zelim ti da sve sredis odjednom,izricito trazi da ti i laparo i histeroskopiju urade odjednom.laparo ide preko stomaka,za jajnike,jajovode,pregled karlice...itd.,a histero ide vaginalno za pregled unutrasnjosti maternice.mi sto imamo sifru N97,i ima jos jedna sifra vezana za sterilitet ,mozda ih ima i vise,ne placamo nista,ni participaciju isto kao sto ne placas ni hormone niti bili sta vezano za pretrage u cilju trudnoce.uputnica od ljekara,nalazi koje ti dr kaze da izvadis,,jedan dan dodjes u bolnicu ujutro do pola 8,taj dan je priprema za operacij,drugi dan operacija,treci dan ako je sve ok izlazis.vec sada kreni sa cveklom i pojacaj imunitet da ne pokupis neki virus ili bakteriju.eto nadam se da sam ti pojasnila bar malo i potpisujem sve ono sto je i ivana91 napisala.