Makica31 -> RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka (6.10.2016 13:00:50)
|
Sve je u redu, razumijemo se. Ja sam isto sama na svoju ruku otrkila da imam trombofilije, jer nisam htjela da u prvi postupak VTO udjem bez tih analiza. Naravno da su svi u MEdiku i svi ostali dr, kao i sam hematolog rekli da nema potrebe da to radim, jer nemam pozitivnu porodicnu anamenzu, niti se uklapam u te njihove protokole da to radim. ali ja sam to ipak uradila i ispostavilo se da imam trombofilju, tako da sam dobila odmah terapiju, s kojom sam krenula od embriotransfera. mi ovdje pricamo o Mediku jedinoj ustanovi, u kojoj radimo preko Fonda, druga je stvar kad neko sam sebi placa. sami moramo shvatiti kako oni funkcionisu, i posto to vec imamo za dzabe, zato da ja idem u BG da placam, ako imam pravo na 3 pokusaja preko Fonda. Vec je moja poenta malo uzeti stvar u svoje ruke oko tih nalaza i na njima insistirati, naravno da je zalosno sto to tako moramo, i sto to oni sami ne rade, ali drugog izbora nemamo ako vec idemo kod njih preko Fonda. U Beogradu, Novom Sadu i Sarajevu se svasta nesto radi, u vezi VTO, sto Mediko ne radi. Mislim da su oni u tom pogledu dostigli svoj maksimum, i da im sada trebaju nova ulaganja kako u operemu, veci prostor definitivno i veci broj zaposlenih koje ce slati na edukaciju, da bi bili u korak sa BG, SA, NS i ostalim centrima u regionu. Ako se ne poboljsaju u tom smislu, Mediko moze biti samo klinika za VTO za neke manje ozbiljne medicinske slucajeve.
|
|
|
|