Mrvice -> RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka (8.4.2016 8:35:56)
|
Draga Mila, ne znam koji ti je dan ciklusa, pretpostavljam 5, imaš puno folikula, ali mi se čini da ti je endometrij tanak za 5 dan a i folikuli mali, mada nisam stručnjak, al su meni na 5 dan bili minimum 10-13 mm a endometrij 6,5 ili 7,5. Ja sam imala dva postupka, a tri transfera. Kod koga si u postupku. Možda ti treba više stimulacije, mada sam i ja dnevno po 150 jedinica, plus femara tablete dva puta dnevno. Estrofem se koristi za zadebljanja zida materice, ali koliko sam skontala to u Medico''''''''''''''''''''''''''''''''s ne daju (doduše ne pije se odmah nego prije transfera). Inače zid materice ti prije punkcije i ne igra neku ulogu, ako transfer ne radiš odmah polse punkcije, nego iz zaleđenih embrija (meni je puno lakše kad posle punkcije zalede embrije pa nakon mjesec ili dva je transfer). Aspirin protekt (aspirin 100) možeš piti preventivno, ja preporučujm svakako zbog hormonske terapije koje povećavaju mogućnost od zgrušavanja krvi, sve ostalo ako nisi radila nalaze bez doktora ne uzimaj. Inače i ostale hormonske lijekove ne uzimaj bez toga da ti je doktor propisao, ništa na svoju ruku. Želim ti da ti uspije, a ako ne, ne padaj, glavu gore i idemo dalje. I u slučaju da ti ne uspije prije sledećeg postupka savjetujem ti toplo da uradiš sve nalaze koje možeš, mi smo već pisali o tome, a to su nalazi na urođene i stečene trombofilije, antinuklearna antitjela (ANA), antikardiolipinska antitjela, hormone štitne i antitjela štitne. Pretpostavljam da si bakteriološke nalaze radila već. Eto draga puno sreće, i za bilo šta piši ;)
|
|
|
|