harmonika -> RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka (19.4.2015 20:49:38)
|
KONFUČIJE draga moja,jako mi je žao. Znam kako je,prošla tu sreću pa nesreću dva puta. Meni je jedna drugarica koja se takođe bori sa sterilitetom,nakon mog spontanog rekla "da je meni da mi se i to desi,barem bih znala da mogu ostati trudna,da se desila oplodnja,da se embrion zakačio,pa i ako ne opstane,barem se nešto desilo" i upravu je. Moj ti je savjet da odma poslije krvarenja kreneš u akciju. Ljeto ide,godišnji odmori i lijepi dani-pravo vrijeme za pravljenje bebe. isto tako mislim da bi trebala da se naručiš u medico na konsultacije. ja ne bih odustajala od vto ili iui bez obzira što se desilo i prirodno. vrijeme je dragocijeno. uostalom vto proces je jedan mjesec pa ako uspije super ako ne ideš na prirodnjaka-sada znaš da je i to moguće. mrvicado tebi je baš usitnilo. još malo i [sm=rozacrtici.gif] dobro,ovako: nakon prvog uz,ako sve bude ok ćeš početi sa bockanjem. od 3.dana ciklusa kreće stimulacija a onda ideš na uz 10.dan cilkusa,odnosno tada ti kreću folikulometrije. kada folikuli dovoljno porastu primaš štopericu a zatim aspiracija. ja sam dobro podnijela aspiraciju,malo sam bila omamljena,možda pola sata, a poslije toga sam se vratila u normalu. nudili su mi injekciju protiv bolova ali mi zaista nije bila potrebna. mislim da taj dan treba da uzmeš slobodno jer bez obzira kako podneseš moraš da odmoriš,veliki je to stres. meni je dr rekla da od aspiracije pa nadalje ne radim ali sam ja odradila još 3 dana poslije jer sam se super osjećala pa nisam htjela da zloupotrebljavam slobodne dane.
|
|
|
|