Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 3.4.2015 22:40:46
An Nur
To ste me zbog ovih mojih forsiranja da radite nalaze, pocele sanjati Bez zeze. Kad sam prvi put otisla u Medikos, rekli su mi da je moje stanje tako Ok, da bi me, da sam mladja poslali kuci, da probam jos prirodno. Sada, 2 godine kasnije, 3 neuspjela pokusaja, a ja sve bolesnija od tih njihovih pumpanja. Ili nek se nadje sta mi je ili nek mi kazu lijepo da mi je trudnoca nemoguca. Sad opet da odem, relku bi mi za samo par pretraga, pa poslije jos par.. Zasto odmah ne odrade sve? Di sad nas sje kostalo oko 15. 000KM,a bebe nema... Pretrage mi dodju jeftinije puuuuuno jeftinije
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 3.4.2015 22:50:10
KONFUCIJE
An Nur sve te razumijem...9 godina pokusavam da nadjem bar 1 nalaz da ne valja al svi dobri......nikada me nece biti jasno sta se dogadja...cini mi se da sam razocarana sto je sve ok...
Trazi draga dalje. Probaj i alternativnu medicinu, probaj sve sto ti ima i jedno zrno smisla. Ja isto necu odustati ako mm ne dosadi. Vec kad smo se ozenili on je skoro bio pomiren sa tim da nece imati ni zenu, a kamoli djecu. Ja ga sad vucem i nagovaram ali trenutno, sav mi se smrkne kad samo spomenem to. Proci ce, dok malo prezali. U doktore sam definitivno razocarana. Cemu tolika zurba za uci u postupak ako se ne eliminisu, svi ali bas svi faktori koji mogu uticati na uspjesnost postupka. I onda se sve vise zena okuplja ovdje na forumima i te negativne bete, ta tuga... Dale smo im nase povjernje i trebalo bi da to postuju, a opet svi se ponasamo kao da su Bogovi, a ne doktori. Mi molimo da nam pomognu, a oni onako kao usput obrate trun paznje koji ocito nije dovoljan, a puno, puno kosta. Kako mi je zao onih koji dizu kredite, placaju oplodnje, a one neuspjesne!
Drage moje zenice evo i mene. Citam vas, ali ne pisem jer nemam sta napisat. An nur i sama sam ti razocarana u dr. Tacno se nemas kome obratit. Moras znati barem upola kao dr da bi se kod njih mogao lijeciti. Nigdje te sami nece uputiti. Sve sam moras traziti i istraziti. A ta "idiopatska neplodnost" mi bas ide na zivce. Kod njih je sve sto im se ne da istrazivat to. Ja sam takodje sada trazila da odradim imunoloske pretrage. Pa cu krenut redom. Prvo cu da provjerim sta mogu uraditi preko zdravstvenog, sto ne mogne idem privatno. Tek onda cu ponovo u FET. Eto drage moje. Sretno svima...
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 4.4.2015 11:26:41
harmonika
Konfučije,razumijem te apsolutno. Ja sam,kad god idem raditi nekakav nalaz molila boga da ne bude u redu jer tada barem znam šta je problem pa idemo da ga sredimo.godine su prolazile. žene moje,znajte da je to svugdje tako. ja sam bila kod čuvenih doktora i u bih i u hr i srbiji pa čak i u inostranstvu. svi oni istu priču pričaju. opusti se,nije ti ništa. taj inostrani mi je čak rekao da sam toliko opterećena i dao mi savjet da godinu i po ne idem kod nijednog doktora,ni pod razno. i ja ga poslušala ali opet ništa. sada su mi otkrili ove genetske mutacije,ja sva sretna. samo me vi razumijete zašto. znam da mi ni sada niko ne može garantovati uspjeh ali barem ću da spriječim tu napast koja mi je dvije bebice ubila,i držaću pod kontrolom trombofiliju pa kako mi bog da. krivo mi je što mi je ranije nisu prekontrolisali.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 4.4.2015 11:30:26
esma1
Drage zene promijenite kliniku ako ste u mogucnosti ....imate maribor i sarajevo...te klinile su ipak nivo u ....vode racuna o svemu....nisu im samo pare bitne nego i rezultat ....licno osjetila na svojoj kozi ...velika je razlika u odnosu prema pacijentu ovih klinika i klinika gdje vi idete....strucniji su i profesionalniji a sigurno imaju i bolju opremu i embriologe...sretno
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 4.4.2015 21:35:24
monte
Harmonika i Konfucije onda cemo na kafu u 14:30 . Ja sam jucer bila.kod hematologa....dala.mi je kardiopirin od 50mg i i od embriotransfera Clexan ampule da primam.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 4.4.2015 21:46:15
harmonika
Dogovoreno! baš da vidim šta će meni reći hematolog. malo me frka zato što nisu gotove stečene trombofilije,(rekli 10 dana a već prošle 3 sedmice i nisu još gotovi nalazi) pa sad moram da idem bez kompletnih nalaza.možda će biti gotovi u poedjeljak. ali i bez njih sam kandidat za docu hematologa. u prvom postupku sam išla kod porodičnog na bockanje ali sada ću morati sama probati jer neću moći svaki dan ići da me bode clexanom. nema mi druge nego naučiti i tu zavrzlamu.muž neće ni da čuje da mi on daje injekcije.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 4.4.2015 22:43:33
monte
Harmonika..ja sam dugo cekala taj nalaz za stecene (na paprikovcu) nekih mjesec dana. A sto se tice bockanja...ja sam uvijek sebi sama davala injekcije...onako u letu hehe..
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.4.2015 12:52:27
harmonika
MIKICE neće da ti škodi sigurno. Ja sam popila cijeli plast što vrkute što macine trave ali ništa. Ali je čaj od vrkute zaista hvaljen pa ti probaj. Hoće li meni neko objasniti kako sam sebi dati injekciju? ima li nešto na šta posebno treba da obratim pažnju? Nije da se ja bojim igle,nego se plašim da neću nešto dobro da uradim pa ne upropastim terapiju i cijeli postupak.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.4.2015 13:44:45
kolač
Draga Harmonika,prvo moraš dobro sastaviti injek.najbolje da ti pokažu prvi put a da posle daješ sama sebi.Ja sam sebi davala u stomak i pokazali su mi gdje tačno,kao 2 prsta ispod pupka i dva oko pupka,to je ta kao regija.Da znaš tačno kako da izvučeš tečnost,pa da izbaciš vazduh iz šprice,pa uhvatiš malo salca i pod uglom od 30 stepeni bocneš,naravno to mjesto dobro natrljaš alkoholom.Čudno je, ali manje boli kad sam sebe bodeš.Sve zvuči komplikovano,ali kad kreneš,ide to,nije bauk.Ne znam kako treba sam sebi u ruku davati.Sretno.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.4.2015 16:20:33
mikica81
Ja sam sama sebi davala injekcije u ruku. Doduse napocetku je muz a kasnije sam sama. Pokazat ce ti kako u klinici pa mozes nastaviti sama nije strasno. Meni se nije dalo svaki dan ici u dom zdravlja.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.4.2015 17:33:37
rajna1980
Pozdrav drage moje! Ja sam nova na forumu. Trudimo se skoro 4 godine, ali bebe nema. Odnedavno smo krenuli kod Dr Brankice. Nađen je polip, preporučuje histeroskopiju u KC Banja Luka. Zanimaju me vaša iskustva, da li je neko radio histerskopiju u KC Banja Luka? Imate li preporuku za nekog od doktora? Koliko se u prosjeku čeka za termin za izvođenje histeroskopije, pretpostavljam da se naručuje? Uzela sam uputnicu od porodičnog, pa ću ovih dana u Banja Luku na pregled. Svima koji su u postupku želim mnogo sreće.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.4.2015 19:43:03
jabuka21
Vrkutu sam i ja pila, ma pila sam sve sto sam cula da valja. Mikice nece ti skoditi. A sto se tice clexana ja sam kupovala 10km gotova sprica dodje, kao one decapeptyl. Samo sto clexan se daje subdermalno podkozno, ja sam u stomak davala uzmem izmedju dva prsta "sala" sa stomala i onda iglicu podvucem pod kozu prethodno ociscenu medicinskim alkoholom, pod uglom dajes polahko istiskujes bitno je da se pojavi onaj baloncic koza se napuse malo kao baloncic, to je znak da je dato podkozno kako i treba. I onda samo malo vatom natopljenom alkoholom medicinskim predjes preko toga. Baloncic se sam povuce, ne pritiskivati i ne drzati vatu na tome. Jer onda ostaje plavo. Eto tako je meni uputstvo dato i bilo je dobro. Nisam imala nikakvih znakova da se bocalo.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.4.2015 19:52:08
mikica81
jabuka 21 Kakva je situacija kod tebe? Da li si radila sta od imunoloskih pretraga? Trombofilije, insulinemije? Ako jesi gdje si radila i koliko koštaju? Htjela li ponovo na FET ali bi prije toga uradila ove pretrage. Ako je neko radio ,olim da napise iskustva. Pozdrav
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.4.2015 19:59:01
jabuka21
How To Do an Intradermal Injection: https://youtu.be/f3w-MlDAdg0 evo video za intradermalno davanje injekcije, ispravka u prethodnom postu ja napisala subdermalno . Znaci meni su tako rekli intradermalno ili potkozno se daje clexan. Ovaj video mi je dobar samo eto sto sam ja u stomak davala. Nije strasno iako ruke drhte prvih nekoliko boca, kasnije ide lakse. Ja sad u maju cekam FET, zasad mi je po protokolu kontracepcijske. Do pocetka maja. Onda estroferm i nekad polovinom maja planiran transfer. Ma nista jos nisam uradila. Tapkam nesto u mjestu voljela bih da uradim barem trombofilije jer prosli postupak dali su mi clexan iako nisam radila nalaz, eto preventivno. Pa vidjet cu sta ce biti. Ja imam jednu zaledjenu blastocistu
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.4.2015 20:24:39
mikica81
Ja sam zamolila dr iz medico- s da mi napise sta bi bilo dobro da uradim prije sledeceg crio transfera. Napisala mi je svasta nesto( trombofilije urodjene i stecene, insulinemija, lipidni status.....). Pa eto prvo cu to da odradim pa cu onda ponovo u FET pa kako bude.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.4.2015 20:32:57
jabuka21
Ja ako budem radila nalaze necu definitivno u Tuzli, vidim da u Bijeljini ima dosta jeftinijih laboratorija, nalazi koji se ovdje rade i plate dobro salju se na drugo mjesto, cujem da dosta nalaza ima pecet DiaLab Bijeljina. Malo proguglam i imam sta vidjeti, pa cijene punoo nize nego ovdje.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.4.2015 21:54:02
harmonika
Hvala vam cure,divne ste! Valjda ću nekako i to prelomiti,srećom imam slaninice na stomaku pa ću imati za šta da se uhvatim rajna dobro nam došla,i želim ti da što prije odeš na trudničke teme!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 7.4.2015 13:02:11
harmonika
Evo me djevojke,bila kod hematologa. dala mi od ET 1x1 clexan a u slučaju da mi vto uspije od trećeg mjeseca 2x1 pa do kraja trudnoće plus 6 nedjelja poslije poroda. mnooooogo je skupo kada sve to saberem i pomnožim ali ako uspije ništa nije skupo,sve ćemo izdržati. kada je mutacija na MTHFR onda je to malo teže nego kod PAI mutacija,a ja ih imam obadvije. bilo kako bilo sada barem znam šta mi pravi problem. ne mora da znači da će mi sada uspjeti ali sa svim tim mutacijama bez terapije nisam imala šansu,gotovo nemoguća misija. pozdrav
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 7.4.2015 13:25:17
monte
Harmnonika bice pozitivnih betica u maju .... . Rajna 1980 ja sam radila.histeroskopiju u decembru prosle godine...nisam nesto dugo cekala na termin...Nekad daju kontracepciju da se pije pred taj zahvat...Meni je dr. Banicevic radio histeroskopiju i ja sam.zadovoljna...uglavnom svi sa odjeljenja konzervativne ginkologije su ok.pa koga izaberes ne brini...ne traje dugo ne boli nista...moraj brisevi svi biti sterilni...preoperativnu pripremu zavrsis i to je to..Ujutro uradis op. a vec navecer ili iduce jutro ides kuci.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 7.4.2015 15:27:02
KONFUCIJE
Drage moje ja ne znam kako da vam ovo napisem al ja sam u soku,nevjerici i jos se tresem....prvo cu da zahvalim sestri M. koja mi je rekla moras da dobijes 1.4. i tako mi donijela haos u zivot,i molim je da svima govori da moraju posto to izgleda pali hahahaha...sve u svemu dva testa ,beta iz krvi 158 i ja sam vam ostala trudna prvi put u 9 godina....danas 7 dan kako kasni...drage moje ja sam sokirana i pitam se kako,kako je to moguce....