An Nur -> RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka (22.3.2015 18:39:09)
|
Drage moje, hvala na savjetima. Svakako ću za mjesec dva odraditi te hormone.Sad pretpostavljam da mi nebi ispali ispravno zbog svih ovih vještačkih hormona. Što se plodnih dana tiče, kad nisam u postupku, tj. kad od njega odmorim par mjeseci ja svakog mjeseca menstruaciju dobijem tačno na 28-30 dan, a sredinom ciklusa, nisam pratila koji dan tačno, često mi se znala pojaviti i plodna sluz. Onaj čisti, bezmirisni, rastezljivi "bjelanjak" koji ponekad ima u sebi i sitni krvni ugrušak. Neznam kako to da dokažem doktorima. Valjda jedino da im hitno ponesem taj komad toaletnog papira kojim se obrišem poslije mokrenja i tu sluz izvučem. Već decenijama nikakvog drugog iscjedka i nemam.Sve mi je čisto. U ljeto 2013, prije bilo kakvog MPO postupka u životu, pila sam po litar mješavine svih mogućih čajeva za neplodnost dnevno. Tada još nisam ni znala šta je rast folikula i te ostale trice, tek sam pošla u Medikos na "posmatranja" i mjerili su mi ih 11dc da vide dal imam ovulacije, bilo mi je na svakoj strani 4-6 solidnih folikula, a par dana poslije, na poslu me uhvatilo pucanje istih toliko jako da sam zaječala i noga mi se ukočila. Naravno, zbog postupaka i svega, prestala sam da pijem čajeve i jedva da mi se takvo nešto ponovilo, možda još jednom ili dva puta u pauzama od postupaka ali sada ću definitivno da se opet bacim na prirodne lijekove. Možda femisan A kapi i još ponešto, ne znam šta. Čudno mi je sve ovo. Polipi? Ok, sklonila sam ih. Dijabetes nemam. Za trombofilije se bodem. Ne znam zašto mi sada nije uspjelo. Ne znam šta da mislim o svemu ovome ali... Kako reći doktru da nije u pravu, i naređivati mu šta da mi radi? I u Medikosu i kod Balića, spomenula sam im te NK ćelije koje kao sastavni dio imuniteta "zalutaju" u maternicu i doslovno pojedu ubačene embrione "misleći" da su stanice raka. Ponašali su se kao da ništa nisam rekla. Istina, samo nekoliko laboratorija svijeta može da pronađe te ćelije ali postoji infuzija koja se zove iVIg i kojom se te ćelije deaktiviraju, a daje se u isto vrijeme kad se počinje sa menopurima i mislim još dva puta u toku pripreme za postupak.
|
|
|
|