|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  295 296 [297] 298 299   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
7.3.2015 20:58:40   
esma1
Okana,ja sam 2013. u maju radila postupak tad je bio dr. Kurt...sad ne znam mozda imaju drugacoji protokol...al te trombofilike mogu biti razlog zasto mozda postupak nije mozda uspjesan...meni niko nije trazio da radim te nalaze al sam imla tu terapiju za svaki slucaj...

(odgovor članu An Nur)
Neposredna veza do poruke: 7401
7.3.2015 21:05:47   
An Nur
okana
Ma šta sam samo suza isplakala zbog ove svoje nesreće i namjernih i nenamjernih uvreda progutala.
Novce da ne spominjem!
I sad u ovom postupku smo već stukli više od 3000 samo na pripremu, a dužni smo im još ljekova uplatiti i postupak, znači oko 5000KM.
Ipak sve se to zaboravi i ništa nije skupo kad se svoje djetešce zagrli.
Tvrde da je procenat uspješnosti 40-45%. Koliki bi bio da se sve što treba odradi odmah prije prvog postupka?
Malo neozbiljno nam žtede pare za pretrage, a onda ponovo plaćamo cijele postupke.
Halal im sad bilo, samo da mi uspije ako Bog da.

20.10. '13 inseminacija 1
4.11. '13 beta 6,58
7.11. '13 :((((

(odgovor članu An Nur)
Neposredna veza do poruke: 7402
7.3.2015 21:19:36   
esma1
An Nur nisu mi radili nikakve druge pretrage ...osim onih stendardnih...a ja sam nekad prije sama odradila test na inzulin.rezist.i nije bio uredan ....osim toga pijem ieutirox za stitnu...sve ostalo sto oni smatraju da bi moglo biti prepreka zacecu oni pokriju terapijom...eh uradili smo ja i muz kariotip to su trazili...ja sad u trudnoci svaki dan uzimam heparin i aspirin...to je to...sretno

(odgovor članu An Nur)
Neposredna veza do poruke: 7403
7.3.2015 22:47:05   
ringer
Esma draga gdje ste radili kariotip i koliko je koštao?
Moj muž to treba da radi.
Pozdrav svima

(odgovor članu esma1)
Neposredna veza do poruke: 7404
8.3.2015 8:55:29   
esma1
Ringer,kariotip smo radili na klinickom centru sarajevo...nalaz smo cekali 3 mjeseca ...nismo nista platili to je preko zdrav. osiguranja

(odgovor članu ringer)
Neposredna veza do poruke: 7405
8.3.2015 9:22:38   
harmonika
Čitam i ne vjerujem. Ne znam da li su gori ovi što nam tek nakon 2 ili 3 neuspjela pokušaja kažu da uradimo trombofilije ili ova gospoda što daju lijekove u slučaju da imaš trombofilije. Nemam riječi. Pitam se zašto to rade,zar nije bolje da i se nalaz odradi i unaprijed zna šta bi moglo da pravi problem. Ali kako vidim tako je to u svim BIH klinikama,samo odradi (čitaj uzmi pare) pa ako uspije super a ako ne nikom ništa.
Neka su se javile i žene koje rade ivf u drugim klinikama,tako da znamo da je sve to otprilike isto. Pa ako nemamo para da idemo vani držimo se najbliže klinike,barem su troškovi najmanji.
An Nur srećno na aspiraciji,javi nam kako si prošla.

(odgovor članu esma1)
Neposredna veza do poruke: 7406
8.3.2015 9:49:27   
An Nur
Harmonika
Ja sam sa Balicima za sad zadovoljna. Uvazili su mi sve nalaze od prije i dobro ih pogledali. Odmah mi je doktor rekao da bez nalaza za tromb. inz. rez i histeroskopije nece samnom u postupak. Sad kad mi rade IVF pridruzila nam se i doktorica Balic i njih dvoje se konsultuju oko svega. Dakle, na licu mjesta dva misljenja imam. Evo sad se spremam pa cemo na put. Daleko ali sta mozes, mora se. Pozdrav pa se javim sutra.

4.11. '13 beta 6,58

(odgovor članu harmonika)
Neposredna veza do poruke: 7407
8.3.2015 11:08:32   
ringer
An Nur čekamo dobre vijesti

(odgovor članu An Nur)
Neposredna veza do poruke: 7408
8.3.2015 11:23:36   
ringer
Drage moje sretan vam 8.mart.
Do sledećeg da budemo sa trudničkim stomacima user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ringer)
Neposredna veza do poruke: 7409
8.3.2015 11:29:35   
An Nur
Cisto sumnjam.
Evo sad ih vise nista ne osjetim na desnoj strani.
Samo da nisu popucali prije vremena.

4.11. '13 beta 6,58

(odgovor članu ringer)
Neposredna veza do poruke: 7410
8.3.2015 12:07:39   
nikitan
sretan 8. mart svima ovdje,i da nam ova godina bude sretnija,veselija,i puno trudnoca i bebica.

(odgovor članu An Nur)
Neposredna veza do poruke: 7411
8.3.2015 12:39:22   
ringer
Ma ja ih uopšte nisam osjećala,a koliko ih je bilo.Ne brini An Nur biće ih

(odgovor članu An Nur)
Neposredna veza do poruke: 7412
8.3.2015 13:16:00   
okana
Drage moje sretan nam 8 martuser posted image user posted image
An Nur mila ni mene nije stomak bolio a bilo 20 folikula oni su tu vjeruj mi ništa ne brini. Navijam za veliku betuuser posted image
Esma onda nismo bile kod istog dr,
Harmonika slažem se sa tvojim postom mislim da bi i njima i nama lakše bilo da prečekiraju sve kako bi stekli kompletan uvid šta je to što koči, ovako razvlačiti po 2, 3, 4 postupka može rezultirati da polako izgubimo povjerenje u dr i kliniku.

JA OK, MM OAS
07/13 Inseminacija Beta 0 :(
06/14 ICSI odgođen transfer :(
08/2014 FET vraćene dvije blastociste Beta 0 :(

(odgovor članu ringer)
Neposredna veza do poruke: 7413
8.3.2015 13:43:19   
nikitan
artist kako si prosla danas na uzv,jel sve uredu?

(odgovor članu okana)
Neposredna veza do poruke: 7414
8.3.2015 13:57:06   
artist
evo mene danas me primila dr.Sanja(opet svaki puta druga doktorica) i samo jedan folikul od 11,5 mm.Znači samo jedan folikul od početka sad koliko će to uspjeti neznam ,prije da neće nego da hoće.Što se tiče ciste tu je mrvicu je manja nego sto je bila.I dalje nastavljam sa menopurom i sad su mi jos uveli neke cetrotide sve do srijede pa u srijedu opet njim.Eto to je to, kako samo jedan folikul nije mi jasno ali barem raste

(odgovor članu nikitan)
Neposredna veza do poruke: 7415
8.3.2015 14:37:43   
esma1
Heparin nije uopste stetan...vise koristi utice cak i na sam proces implantacije...zato ga i propisuju preventivno da se ne trosimo na dodatne pretrage koje nekad ne pokazu nista posebno....daju ga i kod cestih spontanih iako su nalazi trombof. uredni ...tako si barem meni objasnili...

(odgovor članu artist)
Neposredna veza do poruke: 7416
8.3.2015 15:30:56   
esma1
Za uspjeh vto je vrlo vazna oprema ,laboratorija koju odredena klinika ima ...znaci ako je oprema zastarila dzaba i vrhunski mpo ljekari ako oprema nije savremena...e sad ne znam kako je u ostalim klinikama u koje idete ali ove dvije bahceci i new life to sigurno imaju...

(odgovor članu esma1)
Neposredna veza do poruke: 7417
8.3.2015 23:30:47   
An Nur
Iz 4 folikula 3 js. Dobro.
Sto se opreme tice sa tim se slazem,a i Balici imaju dobru. Punkciju rade sa 4D uzv. Cak ni gazica koju je sestra iz mene izvadila nije bila krvava, a bol mi je manja nego sto je u ciklusu ponekad imam. Sad cekamo da se oplode. Sretan vam 8. Martuser posted image user posted image user posted image user posted image

4.11. '13 beta 6,58

(odgovor članu esma1)
Neposredna veza do poruke: 7418
9.3.2015 9:55:18   
nina 79
An Nur i tebi srecan 8.mart i svim ostalim zenicama.user posted image user posted image user posted image .An Nur imas pp.

(odgovor članu An Nur)
Neposredna veza do poruke: 7419
9.3.2015 11:50:50   
harmonika
An Nur u redu je to,neka se samo oplode,nije bitan broj,bitno e da uspije,zar ne? kada je transfer?
BraMar i Nina,Mionab ima li kakvim simptomčića?

(odgovor članu nina 79)
Neposredna veza do poruke: 7420
9.3.2015 12:05:45   
An Nur
I prosli put u Medikosu su mi izvadili 3 i oplodilo se 3, samo je jedna bila malo slabija ali sve smo vratili. Nije se primilo.
Kad je transfer, javice mi tek u srijedu. Jest dugo cekati ali hB imam posla. Dok sve obavim, proci ce i ta tri dana. Nista me ne boli od punkcije. Tek kao da imam user posted image . Dali su mi i antibiotik hiramicin i medrol i utrogestan vec sad da stavljam dole. I to mi je drugacije nego prosli put. Nesmijem puno da se nadam ali jesu posveceniji i odgovirniji. Niko nista ne tepa i ne daje nadu, vec korak po korak. Za `krizne momente` protiv stresa dibila sam i lexaurin 1,5 mg da po potrebi popijem. Lijep dan vam zeli i ds nam je bar jedna pozitivna beta ovdje na forumima svaki dan da nas podigne i obraduje.

4.11. '13 beta 6,58

Neposredna veza do poruke: 7421
9.3.2015 12:08:18   
ringer
An Nur vidiš da će biti jć.Brzo će i transfer.Samo naprijed

(odgovor članu An Nur)
Neposredna veza do poruke: 7422
9.3.2015 16:00:12   
tina15
Drage moje, ja evo pauziram dva dana ne pijem mikroginon, cekam user posted image nadam joj se svaki dan. Da hoce vise krenuti, muci me pms, bljak neki osjecaj. Eto, svim srcem sam uz sve vas, ne javljam se toliko cesto, jer nemam nesto pametno da napisem, ali vas pratim... Sve vas ljuser posted image ubim

(odgovor članu ringer)
Neposredna veza do poruke: 7423
9.3.2015 16:08:23   
artist
Tina eto vještice sutra ili prekosutra

(odgovor članu tina15)
Neposredna veza do poruke: 7424
9.3.2015 17:00:31   
BraMar
Ja imam PMS bolove od samog postupka! Budemo vidjeli sta ce biti od svega. Zavrsavam sa poslom, bjezim kuci na uredjivanje, pa sa zenama iz firme u kafanu - povod 8.mart.
Bice zanimljivo bez alkohola i bez djipanja - ne znam sta cu da radim cijelo vece user posted image

Neposredna veza do poruke: 7425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  295 296 [297] 298 299   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  295 296 [297] 298 299   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Preparati za imunitet
bebacha

Znam da ima cjela tema o ovome al nemogu se odlucit:)pa da vidim koji je po vama najbolji preparat za imunitet.za djecu,naravno,

Natura mx (64%)

Rojay Jelly (10%)

Imunoglukan (26%)

Broj svih glasova: 86

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *