Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 2.12.2014 12:26:15
kolač
Draga Biljka,ja sam uvijek bila na kratkom protokolu.Nije to tako strašno, a brže ćeš završiti.Prvi utz je 6,7 dan posle ideš skoro svaki dan.Ma ti si do kraja sed.gotova sa aspiracijom,vidjećeš.Sretno!Uz tebe smo i ovaj put.Nemoj slučajno da se pojavi opet koji miš,pa da se traumiraš. Neka ti muž sve opet pregleda. Ostalim ženicama veliki pozdrav!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 2.12.2014 18:13:01
nina 79
Evo i mene napokon.Danas sam ih zvala,pa kazu da danas moraju pogledati sve nalaze pa ce me zvati sutra.Imala sam zanimljiv vikend.Muza sam ispratila za BL i ostaje tamo do petka.Taman da sredim celu kucu,a da me niko ne prekida.Biljka jel treba maca ima ja...Koju sam slucajno otrovala,pa sam je vodila i veterinaru i spasila se.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 4.12.2014 17:50:59
biljka
Heee heej, evo mene crko mi laptop, pa se zato ne javljam. Folikulici su super, rastu ima ih i 17,5 mm, 16 komada. Sutra idem opet na folikumetriju, rekla mi je da je u nedelju aspiracija. I da odgovorom ovoj nasoj saborki sa k. Kokouli ili tako nekako, kod muzica je slaba pokretljivost. cujemo se sutra.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 4.12.2014 20:21:44
kolač
pa i meni je kao naučna fantastika,kod mene bude jedva dvije,uglavnom jedna ćelija.samo na prvom postupku 4. ali ja imam jedan jajnik koji je na izmaku snage,nije ni čudo. biljka,tebi želim svu sreću,da uspije ovaj put.obraduj nas!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 4.12.2014 22:02:01
nina 79
O Biljka svaka cast 16 folikula super.Mene danas zvali iz fonda da mi kazu da su mi odobrili vto sto je super.Zvala sam ja BL odma i naravno moje nalaze nisu ni procitali i nisu me ni upisali za mart.Kazu kad krene ciklus vi obavezno nam javite da se dogovorimo...Sta da vam kazem izludili su me.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 4.12.2014 22:23:10
kokouli
IZVORNA PORUKA: kolač
pa i meni je kao naučna fantastika,kod mene bude jedva dvije,uglavnom jedna ćelija.samo na prvom postupku 4. ali ja imam jedan jajnik koji je na izmaku snage,nije ni čudo. biljka,tebi želim svu sreću,da uspije ovaj put.obraduj nas!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.12.2014 12:14:30
harmonika
Biljka,draga,od srca ti želim sreću,sve smo uz tebe,znaš i sama. za folikule,kako bi super bilo da sve budu jajne ćelije pa da imaš materijala za zamrzavanje. Nema tu pravila žene moje. ja sam imala stalno 14-15 folikula ali su 3 bila vodeća a na osnovu njih se vrši punkcija. na kraju od pretpostavke da ću ući u heprstimulaciju dobih samo 4 jć,ali kako se može desiti i to je dobar rezultat. nego,meni nije jasno čemu silna terapija (koja je by the way skupa) ako se 2 ili 3 puta desi da i pored nje dobiješ samo 1 folikul. zar se ne može taj vid vto raditi iz prirodnog ciklusa? ne mučiš se sa hormonima pa ako uspije uspije. nina draga moja samo zovi,vidiš da te još prave ludom,nisu te zapisali za mart mislim helouuuuuu!? ja nisam imala problem u komunikaciji ali znam da su žene koje su inače slale mailom ili faksom čekale i čekale na odgovor. zato sam ja svaki put zapalila u bli lično nosila dr nalaze. ali dobro,meni je blizu. zna li neko za koji period se trenutno naručuju vto? menoi su rekli da zovem u januaru pa da dodjem na konsultacije. s obzirom na stanje i gužvu koju imaju neću doći na red do jeseni garant!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.12.2014 12:42:38
ringer
Biljka odlični rezultati.Još malo pa i aspiracija.Samo ne radi ništa teško. Kad kažu da će zvati uglavnom ne zovu,a niti ih možeš dobiti jer se ne javljaju,a BL daleko
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.12.2014 13:53:24
biljka
Dobar dancic zenice, hvala vam sto me bodrite. U nedelju je aspiracija, veceras STOP. Prosli put sam isto tako imala, 8 ih je bilo zrelih, a 4 oplodjena i dva vracena. Necu ja zamrzavati em nemam kesa, em ne vjerujem u smrzlice....ipak sam i ja bosandjeros...hahaha
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.12.2014 14:03:07
harmonika
Ma samo naprijed ja mislim da od maja nema pozitivne bete na forumu,pa krajnje je vrijeme! biljka to tvoje meni nekako brzo prođe. koliko dana si se bockala? meni je onaj moj dugi + produženo vrijeme protokol baš bio dosadio,nikad kraja.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.12.2014 14:22:12
biljka
9 dana sam se bockala. Harmoniko, kada sam imala inseminaciju nisam reakovala uopste, bio samo jedan folikul. Isto mi je bila inseminacija 20 dan, pa da se covjek ukoka, znam kako ti je bilo. Valjda se zato zove kratki protokol. Ali meni je bolji dugi nekako sam se bolje osjecala, sada sam puno losija. Jedva cekam da se zavrsi.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.12.2014 16:10:25
kolač
harmonika,može to da se radi i iz prirodnog ciklusa u ovakvim slučajevima,kao što je moj ili kokulin.tako mi rekla jedna dr iz bg.nešto mi jednom spominjala i brankica,ali smo išli na varijantu da počnemo sa klomifenom,tabletama,pa onda menopur i cetrodite.naravno nisu to neke velike količine.ovaj put 10 jednih i 5 drugih.a prvi put sam primila preko 40 kom.od klomif.rastu folikuli,ali brzo pucaju,pa ih onda čuvaju drugim injekcijama.da te ne davim.biljka sretno.opusti se koliko možeš.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.12.2014 16:23:12
harmonika
Ne znam nisam pametna. Taj dugi protokol nazivaju i zlatni,vjerovatno je bolji i "zdraviji"od kratkog. Ja sam njega dobro podnosila u smislu da nisam imala nikakve nuspojave od boca ali mi je bas bio dosadio,mjesec dana sam se bockala,nikad završiti. što ti biljka reče jedva sam čekala da sve prođe. ne znam na koji će me sada staviti,neka rade šta hoće,sve će se izdržati. artist gdje si nam ti? kakvo je stanje kod tebe? mionab reci mi jesu li ti dr iz medica predložili da radiš trombofilije i taj nalaz na insulin (ne znam tačno kako se zove) ili si ti to samoinicijalno radila? i ja sam ih planirala uraditi na svoju ruku i ako mi ne kažu
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.12.2014 17:41:35
biljka
Harmoniko, kada dodjes na druge konsultacije rece ti sta ces sve uraditi. Ja nisam htjela raditi stecenu trombofiliju, zato sto su mi svi drugi nalazi ok. Nisam je radila ni prvi put. A i kosta 285 km, fond refundira.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.12.2014 18:59:41
biljka
Harmoniko, a nalaz na stecenu trombofuliju se radi na paprikovcu i to mi je ok. Mislim da sa tim nalazima izmisljaju toplu vodu. Doktorica mi je rekla ako dodje do trudnoce da onda uradim. Pa cu vidjeti sta cu raditi. Kao ako imas trombofiliju nije bitno koju dodje do spontanog, a sta ako nemam pa dodje do spontanog. Mislim da ako je nesto sudjeno onda je sudjeno sa ili bez dodatnih nalaza i dijagnoza
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.12.2014 21:26:58
mionab
Biljka sretno na aspiraciji.Da sve prođe ok Harmoniko, meni je dr napisala pred treći postupak da uradim trombofilije sve (urođene i stečene) i insulinemije.U principu je to dobro uraditi ako dođe do trudnoće , da se uzima terapija kod lošeg nalaza. Inzulinemija je bitna.Ima žena koje prirodno ne mogu zatrudniti zbog tog ali budu tu i simptomi-debljina... Ja sam dobila upalu mokraćnih kanala, radila urinokulturu, imam eserihiju.Kud sad i to.Od juče primam garamicin injekcije 7 dana.Katastrofa. Imam tonu čajeva, prolom vodu i ostalo.Moraću i bris ponoviti poslije terapije.Haos.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 5.12.2014 22:56:18
kokouli
IZVORNA PORUKA: mionab
Biljka sretno na aspiraciji.Da sve prođe ok Harmoniko, meni je dr napisala pred treći postupak da uradim trombofilije sve (urođene i stečene) i insulinemije.U principu je to dobro uraditi ako dođe do trudnoće , da se uzima terapija kod lošeg nalaza. Inzulinemija je bitna.Ima žena koje prirodno ne mogu zatrudniti zbog tog ali budu tu i simptomi-debljina... Ja sam dobila upalu mokraćnih kanala, radila urinokulturu, imam eserihiju.Kud sad i to.Od juče primam garamicin injekcije 7 dana.Katastrofa. Imam tonu čajeva, prolom vodu i ostalo.Moraću i bris ponoviti poslije terapije.Haos.
Mionab ,probaj ovaj recept ,100g meda ,100 grama korijena persuna,100g maslinovog ulja ,1 limun od 100 geama cio ,sve pomijesati i izblendati ,stavis u frizider i jedes po kasikicu prije jela .Ovo je mjera za 7 dana .Vrlo jednostavno a ucinkovito protiv eserihije . Pij brusnicu umjesto vode ....
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 6.12.2014 8:16:35
harmonika
Mionab koliko te koštalo to zadovoljstvo (trombofilije i inzul.)? sve je bolje od tih silnih antibiotika. ima i onaj čaj protiv urinarnih infekcija za odrasle (baš tako se zove) moj muž je brzinom munje izliječio ednterokoku a kažu da se teško istjera. on nije mogao primati injekcije jer je alergičan na pencilin a jedino je na njega bakterija bila osjetljiva. ja sam već mislila da će sve propasti ali mi drugarica inače farmaceut predloži taj čaj i stvarno je učinkovit.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 6.12.2014 10:37:46
artist
tu sam ja pratim ja vas svaki dan ali vam nemam nista novo javiti, uglavnom večeras mi je zadnja tableta cyclo-progynove pa onda čekam da dobijem pa onda drugi dan ciklusa opet u BL pa ću vidjeti šta će mi reći.Uglavnom nema nade puno.Biljka tebi želim puno sreće i nadam se da će da bude sve ok.Ja već nešto razmišljam bože da li uopšte nekom uspijeva da dođe do trudnoće ili nas samo tretiraju ko pokusne kuniće.Pozdrav za sve cure