majuša
|
Evo i mene konačno.Moja priča ide otprilike ovako: Odlučila sam , zajedno sa suprugom, da je najbolje da pred ET i tokom njega budem kod svojih u Derventi, Tako sam i učinila. Po cijeli dan igrala karte sa ocem , zezala se, jednostavno uzivala.Punkcija mi je bila 12.05.2014. u ponedeljka.Obzirom da noć prije toga nisam oka sklopila jer mi je muž hrkao ona anestezija mi je došla kao kec na desetku. Ja se lijepo naspavah tj kad su me probudili , znam odlično, usta su mi bila otvorena kao kod PEŠA. Oni oko mene , polako , samo polako odmori se a ja sam kao manijak zapitkujem koliko ih ima, koliko ih ima.Poslw minut mi dovedoše embriloga i čovjek kaže ima 11 , ja odmah kažem njemu pola u vodu bacimo i super. On se nasmija i ode. Ostadoh sama , kao da odmaram, ali ja se obukoh i hocu da idem. Oni ne vjeruju svojim očima i mužu da me pridrži ali ja pičim, Jedino što sam tražila je nešto protiv bolova jert je bio nesnosan.Odlazim svojima, on odlazi kući i čekam da me zovu .Prođe dan ništa.Tek drugi dan posle 4 mi javljaju da se sedam oplodilo i da idu na 4-5 blasti te da će mi javiti kada će biti transfer , najvjerovatnije u subotu.Ja sva bitna zovem muza, on sretan.Dogovorimo se da dođe sutra naveče kod mojih i da prespavamo ( u četvrtak) jer sutra( petak ) moram i na klinički da im predam uputnicu i preuzmem injekcije fragmina.U petak ujutro mi zvoni mi telefon i muž kaže;Dušo ovde će sve poplaviti, ja moram na nasip na Savu a obzirom da je svugdje katastrofa ti se spremi za BL ODMAH I IDI SAMA. OK.Prekidam vezu i hvata me napad panike.Šta da radim?Imama 400 km, platu sam trebala dobiti a nema je zbog poplava, 500 km je zaleđivanje embrija, dan boravka u BL 30 KM, TREBAM JESTI , PLATITI INJEKCIJE, KAKO ĆU SAMA, nemam uputnicu.Otac me smiruje , ide da podigne novac i ja se pakujem za BL.Brat me odvozi za BL I VRAĆA SE NAZAD.Gledam vijesti-zatvoren put BL- Prnjavor.Divno.Sutradan ujutro( petak) odem na klinički , preuzmem boce i rekoh sebi odoh do klinike.Tamo haos :sestre, Sibinčićka i neka dva momka nose velike pakete iz onog podruma i nosu u kliniku, ja se hvatam kutija i zajedno sa njima nosim, Sibinčićka ne da, embrilog izlazi i kaže mi da ne znaju šta će , da zovu cure( napomenula je Doboj prije svega) da ne mogu doći, da se boje polave jer je ulica niže na ivici plavljenja i isključena je struja te da ja dođem sutra( subota ) u pola jedan.Odlazim da jedem i nisam ni prvu kašku stavila u usta i zvoni mi telefon( posle 15 minuta).Embrilog me zove i ubjeđuje me da dođem kad sam već tu i daje Dr Sibinčićku a i ona isto kaže.Ja se kroz pola sata vraćam i izvinavam se što se nisam izdepilirala ali uz obrazloženje dam se kupala( možete misliti), vraćaju mi , po njihovoj preporuci 2 bolja i jedan lošji a dva ostavljaju za zamrzvanje ako budu bili dobri.Mislim a u sebi pa šta bi sa ona ekstra četiri i jednim lošim al prešutih.Znači četvrti dan vraćene neke polublaste.Vraćam se kći i liježem, naveče mi sestra , kojoj sam platila da dođe, daje injekciju fragmina.Ujutro ustajem i 9 otprilike sebi kažem moraš sama sebi dati.Imaš devet mjeseci( ako ostaneš trudna dva puta dneno da se bodeš , moraš sama , nema para više).nA INTERNETU SAM STO PUTA PREGLEDALA VIDEO SAMODAVANJA INJEKCIJA I KRENULA. 9 H , PEREM RUKE , 9 i 10 min, uzimam alkohol, 9 i 15 trljam alkoholom nogu, čekam da se malo osuši, 90 i 30 h opet trljam alkoholom , 9 i 40 pripremam injekciju , 10 i 5 konačno ubodoh i istisnuh, izvadih je i počinje nagon za povraćanje.Bojim se injekcije, neka daju , sijeku ruku ali da ne gledam, 20 minuta sam sjedila i onda ustala.SLEDEĆIH DANA SAM 2NON STOP SLUŠALA VIJESTI I GLEDALA PATNJU NARODA CIJELE BIVŠE JUGOSLAVIJE A NAJVIŠE NA SAVKOM NASIPU VISOČ KOJI AKO PROBIJE POPLAVI I MOJU KUĆU. MUŽ JE DEŽURAO TAMO 24 H.Tek danas je sigurno, ako se može vjerovati , i ja posle odlaska na klinički da uradim krvnu sliku ponovo dolazim kod svojih u Derventu jer kući ne mogu.Juče a pogotovo danas me RASTURA, BEZ DA IZVINITE, stomak kao da ću svaki tren dobiti i plače mi se zbog toga.Znam da sam bila duga i preduga ali činilo mi se da će me malo stomak proći zbog toga, i ,mogu vam reći da jeste.Hvala što me ne mrzite zbog ovako velikog posta a oni moji misle da sam pretjerala ko ih šiša treba brate ovo pretrpit. P.S. Zvala sam Tonči dobro su ona i beba i pozdravila vas puno sve , nema strije i fiksnog pa se zato ne javlja. I da , ako slučajno ostanem trudna vjerovatno ću se poroditi u vodi ,Sve vas lijepo pozdravljam i čuvajte mi se.
|