Anushka -> RE: Torte (5.8.2010 17:09:27)
|
kad sam ovdje prvi put trazila visp grädde uzmem kiselu pavlaku[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ja sam se dosta igrala sa ovim ganache kremom pa evo iskustva: za glazuru koja bude fantasticna omjer ide 1:1 100ml vrhnja na 100g cokolade i ne muti se, samo se napola ohladjena krema premaze preko torte ili kolaca i bude super, ja sam ovakvu kremu koristila i za ukrase po torti za ganache kremu ide omjer 1:2 i ni ona se ne muti, bude jaka krema, okusa cokolade koju koristis, ona obicno ide na kolace jer je intenzivna krema pa da torta ne bude prejaka ako se ova krema umuti izgubi sjaj, izblijedi ali je bude malo vise i laganija je, kao slag krema okusa cokolade koju koristis za glazuru su bolje one sa vise kakaa ili za kuhanje, a meni su ljepse kreme od mlijecnih cokolada.. i moze se koristiti i bijela cokolada:) ovo je slika torte mom tati za rodjendan (ima 6 mjeseci da je slikana:), sa ganache glazurom, prvu sam umutila al mi je bila blijeda i nije bila sjajna pa sam tom izravnala rubove torte a ovom neumucenom zalila i napravila ove tufnice, a bijelom cokoladom pisala i pravila ukrase [image]http://img193.imageshack.us/img193/2760/dsc00062bx.jpg[/image] na temi recepti recepti sam isto tako davno stavila neke kombinacije koje su super ispale
|
|
|
|