leli§ -> RE: Gradite li kucu? (16.2.2010 8:49:15)
|
IZVORNA PORUKA: milenium IZVORNA PORUKA: balooon a jel to iz iskustva ili onako 100000 jer i ja pretpostavljam neke cifre ali ne znam sa sigurnoscu inace i ja mislim da je u sarajevu gdje se ja nalazim i skuplje graditi ne znam odakle je millenium to ti je onako okvirno,dok sve bude gotovo,namještaj itd iziđe i 200.tu u sarajevu je ja vjerujem jeftinije,jer je i inače tu kod vas sve jeftino. a sve ovisi kakvu ćeš kuću,koliko prostorija,oće li to biti prizemnica ili ona na kat,kakvi će ti biti otvori na kući(drveni,aluminij ili pvc)itd,razvođenje struje dođe samo oko 20 000.(ja sam iz herc.) još samo da nadodam da ti sve ovisi kako se nagodiš s majstorima. (ako budeš stavljala alu.otvore javi mi se,sredim ti popust).[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] vala milenium i ti ga znas lupiti ko maksim po diviziji ponekad... ti znas da si ti meni draga i sve to stoji, ali mila sarajevo nije kiseljak (u kiseljaku je sve jeftino malo si se preracunala)... znas da ti sad na ljeto trebas da nam dodjes u sa u posjetu [sm=smiley1.gif] sto se gradnje kuce tice---jedan prijateljki savjet--gradite ali uselite tek kada gradnje bude zavrsena...ja znam par ljudi koji su uselili u kucu koja recimo nije bila omaltana s vana ili gornji sprat nije bio skroz zavrsen i svi su se pokajali[sm=smiley13.gif] a sto se cijena tice---sve ti to zavisi na koje i kakve majstore naletis, i kakav i odakle materijal nabavljas... tako da i nema bas neke formule. neko ko je nedavno zavrsio kucu ti mozda moze reci kojim su redoslijedom oni, kako i sta pa da vi sami isplanirate i vrijeme i etape gradnje i onda u potragu za materijalom, za majstorima itd...
|
|
|
|