Lulu_08 -> RE: Gradite li kucu (uređujete stan)? (4.3.2011 14:38:02)
|
IZVORNA PORUKA: Nedi Evo i mi se bavimo mišlju zvanom kuća poslije problema sa svim mogućim u našem stanu od struje, vode, poplave itd. Večeras idem kod arh. da napravimo projektić naše kućice i da vidimo kako bi to izgledalo. Nestrpljiva sam, i ne mogu čekati do večeras, zna li neko šta mogu uraditi za 50.000 KM? Samo gradnja kuće bez plaćanja papirologije, prizemna kuća, oko 120m2, znači 10x12+garaža. Prilikom kupovine imam popust na: cigle -40%, PVC stolarija 15%, grijanje 15%, poneki besplatni majstor, ostali građevinski materijal 10%. Kamion besplatno 1-2 dana u sedmici. I mogu li završiti za 6 mjeseci? Nedi bravo za pravljenje kucice, i mi cemo ako Bog da sljedece godine! IZVORNA PORUKA: palachinken Nedi, ako ti zatreba koja cijena za predračun, ja baratam nekim okvirnim, projektantskim, pa bih ti mogla pomoći :) Ovo bi trebalo meni hihi. Mi planiramo ako Bog da sljedeće godine praviti kućicu, bio je plan za ovu godinu ali odgođen jer mm još uvjek nije tu a ja se ne usuđujem sama! Zemlju, građevinsku, priključke imamo, treba nam cijena projekta (i u našem slučaju 120 kvadrata, sa potkrovljem + garaža) kao i cijene materijala, naravno okvirno ako ništa.
|
|
|
|