sweet insanity -> RE: Trudnice i trudnicki dani proljece/ ljeto 2019 (8.8.2019 20:27:40)
|
IZVORNA PORUKA: Visnja RR IZVORNA PORUKA: sweet insanity Pokusat cu na dvije teme pa ko prije dodje. :D Nije da sam u ocekivanju ali zelim da budem. [sm=smiley36.gif] Unaprijed se izvinjavam na dugom postu. Imam kcerku, a pocetkom ove godine imala sam medicinski indiciran pobacaj. Ciklusi su bilo sasvim normalni. Kod mene je skracen ciklus, 25 dana. No, u julu sam dobila 10.7. pa prokrvarim 21.7. (ne mnogo nego onako tackasto). 22.7. idem ginekologu, trebali smo planirati trudnocu no nalazi cistu od oko 4cm i daje Diane 35 sa pocetkom ciklusa. Ciklus je trebao doci 3. avgusta (obje prethodne bebe su pokazale pozitivan test 26 dan:D), no opet je krenulo samo tackasto krvarenje koje je trajalo sasvim malo nekoliko dana. Testovi negativni, ne znam dal da pijem Diane 35 i javljam se ginekologu. On radi betu koja je negativna. [sm=smiley19.gif] Odnos koji je mogao biti kritican bio je 27.7. (ginicu sam rekla 25.7. jer sam pobrkala datume). Nakon negativne bete dovila sma poruku da trudnoce nema i da pocnem sa Diane 35 bez obzira na to sto jos nisam dobila. Kolika je vjerovatnoca da je krvarenje 21.7. poremetilo ciklus, da sam ostala trudna 27.7. a da 6.7. beta bude negativna? Imali smo i dva odnosa 3.8. mada tu su sanse slabe. Uglavnom, ja se nisam jos usudila piti Diane 35 jer sam radi lijekova i izgubila drugu bebu. Moguce je da kasni radi ciste ali ja razmisljam da cekam jos malo prije lijekova i radim test. Ako neko ima slicnog iskustva, bit cu sretna da ga podijeli. jesi i mislila da si radila 6.7. ili 6.8. betu? možda da pričekaš još koji dan pa uradišopet test...ili da ipak potražiš savjet ginekeologa opet cista svakako može da poremeti ciklus.... Mislila sam na 6.8. Danas je test bio negativan, a beta prekjucer. Doktor mi je jucer reko da krenem sa Diane 35 bez obzira na menstruaciju ne bi li izregulisalo cisti i sve pa da za 3 mjeseca radimo na bebi. Nisam mu spominjala odnose 3.8. ali sve mi je nekako poremeceno u ciklusu da ne znam kad je sta. Pocela sam danas Diane 35 iako je rekao jucer ali cu za svaki slucaj uraditi test oko 15.8. Kako se sjecam da je rekao da mali broj tableta ako se i popije nije neki aman problem za trudnocu...mada je mene strah ali valjda zna. Generalno ne volim piti hormone jer imam ciste i na dojkama kao i fobroadenome ali ajde....valjda bude sve OK.
|
|
|
|