Anoniman -> RE: Trudnice i trudnicki dani 2020 - chat (30.10.2020 20:24:37)
|
Pozdrav, ne znam kakvo je stanje u Sarajevu što se toga tiče, kod nas u Mostaru nije uopšte potrebna štela, doktori, sestrice, babice svi su stvarno fini, susretljivi, paze na sve, ja sam prezadovoljna njihovim odnosom prema porodiljama..Pukao mi je vodenjak 3.10. Poslije ponoći (Visokoprsnuce bez kontrakcija), tu večer me ostavili pratili stanje, 24h nakon toga krenule kontrakcije, rodila 5.10. Poslije ponoći, prirodno, porod ko porod bio pravo lagan (prva beba), nekih pola sata malo jače, dječak zdrav hvala Bogu 3400g 54 cm dug.. Kontrakcije i iščekivanje me jesu smorile i pred sami porod sam bila ubjeđena neću moći, al doktor i babica su mi tako pomogli, ohrabrili me, da je sve to na kraju lagano prošlo.. Mislim da ti je najbitnije da cijelo vrijeme surađuješ s njima, da ih slušaš, uzdaš u Boga, i nemaš se čega bojati sve će proći dobro aBd. IZVORNA PORUKA: linea223 Iskrene cestitke i od nas novim mamama i drugarima da budete zivi zdravi i sretni 😊😊😊 zanima me jeste li trazili stelu za porodjaj, kako mi se blizi termin sve me vise strah a ljudi oko mene mi stvaraju dodatni pritisak kako bih trebala naci nekog da me "pripazi" u bolnici. Tako da ne znam o cemu da razmisljam i kako da se ponasam. Porod planiran za Opcu bolnicu Sarajevo
|
|
|
|