vortex RR -> RE: Chat djeca 2019 :) (31.3.2019 9:54:08)
|
IZVORNA PORUKA: ziel Cao zeneDa vas sve pozdravimNisam stvarno dugo ulazila na RR pa samo sam vidjela da Lejla80 ima novi posao. Pa neka je sa srecom.Ijaa samo sabur , doci ce sve na svoje, nisu sva djeca ista tako da ne mozes porediti svoju djevojcicu sa drugom djecom. Bejbibi š Moji su hvala Bogu dobro. Djevojcica je aktivnija nego sto je R bio. On je mali pametnjakovic, a ona maza, zeli paznju, ljubi nas, pa hoce od R igracke, pa place ako joj ne da nesto. I tako. Kod mene ima jedna novost pa da podijelim sa vama. A to je rastava braka. Od jucer. Frisko. Svasta se izdesavalo da ne duljim. Na kraju je kap koja je prelila casu sipala svekrva kad mi je djeci i meni priredila jedan veliki stres koji nikad necu zaboraviti u svom zivotu. Ali je to moj bivsi dragi dozvolio. A ja vise ni dana nisam mogla provesti u onoj kuci sa onakvim osobama. Za djecu smo se dogovorili po 2 dana da su kod njega, 2 dana kod mene. Vidjecemo kako ce ici to sve.... trenutno sam u fazi pronalaska stana da se mogu smjestiti . Bicu do tad kod roditelja u stanu. Tijesno nam je sada alice dugo trajati... Eto pozz za sve . Ljubim vas Draga Ziel, prije svega da te jako zagrlim. Hvala mnogo sto si se vratila. Sigurno nemas bas mnogo vremena za RR u tom svom haosu, ali kad stignes javi nam se, bice nam bas drago, a i ti olaksas dusu.Masalice velike, bas su porasli, samo nek su zdravi i nek napreduju.Sto se tice razvoda ne znam vasu proslost, a i da znam tesko je biti pametan i dati savjet u takvoj situaciji. Na kraju svi savjeti "s vama" nisu objektivni i nekulturno se mijesati u tudji brsk. Ono sto je sigurno je bolje dobar razvod nego los brak. Ako vise nema zajednistva, srece, podrzavanja, postovanja i ljubavi, cemu zivot zajedno. Ako je zbog djece, bas tada bolje da se razidjete. Djeci, ma koliki stres to sada bio, bice lakse kasnije u zivotu da vide i cuju sretne i zadovoljne roditelje, nego da cuju uvrede, osjete napetu situaciju i uce sta ljubav i zajednisto u principu ne trebaju biti. Dok god vas 2 ne budete koristili njih za vasa prepucavanja i omalovazavanja jedno drugog, bice sve ok. Bice trenutaka kada ce ti biti mnogo tesko i fizicki i psihicki, kada ces preispitivati odluku, ali i onih kada ces znati da si apsolutno ispravno postupila kada se sjetis svega sto te mucilo.Sve je to normalno i dopusti sebi i uspone i padove. Samo vas 2 znate kako vam je bilo u braku i sta je tacno bilo u vasa 4 zida. Misljenja drugih vas ne smiju zanimati. Glavu gore i hrabro ako je to tvoja/vasa konacna odluka.Svi zasluzujemo biti sretni i to jedino ima smisla. Izvini ako sam te necim uvrijedila, ali sam osjetila potrebu da ti odgovorim. Dan po dan, sve bude lakse.
|
|
|
|