vortex RR -> RE: Razgovori u očekivanju beba -septembar 2018 (1.9.2018 11:47:15)
|
Da zapocnem septembarske postove, nisam odavno smorila dugim postom [sm=smiley1.gif] 29 sedmica tece fino, osjecam se mnogo bolje, ne osjecam kontrakcije i napokon uzivam u trudnoci. Cak se i spavanje stabilizovalo. Jedino me muce nesnosni grcevi u listovima koji ni uz svakodnevno uzimanje magnezija ni masiranje ni vjezbice ne popustaju. Obicno naizmjenicno jednu noc jedna noga, drugu noc druga, bol koja me probudi i vrisnem u snu koliko je jako... Nekad tek oko podne iduci dan popusti... Trtica i donja ledja me mnogo manje bole, trudim se da ne hodam u ravnom jer mislim da mi je to pogorsavalo simptome, trudim se da sto manje sjedim i radim lagane vjezbice. A mozda se i tijelo prilagodjava samo od sebe. Kazu da je treci trimestar najgori, ali eto meni bar prva sedmica najbolja ikada. Prvi trimestar me je mucila mucnina, drugi kontrakcije i bolna trtica i ledja i sada napokon uzivam. Nadam se da ce tako i ostati, jer se svi zale da je treci trimestar zapravo najgori. Iduce sedmice planiram poceti ici na psihofizicke pripreme trudnica. Ako neko ima iskustva neka nam pise, ali je svakako sigurno korisno, upoznas nove [sm=nosecka.gif], razmjenite iskustva, a cula sam da su i predavanja i vjezbice jako korisni. Pisat cu o utiscima svakako. Sta ima kod vas? Kakvi su simptomi, tegobe, uzivanja? Spremaju li se skolarci za ponedjeljak? Kako vi podnosite pocetak skole?
|
|
|
|