amised -> RE: Razgovori u očekivanju beba -septembar 2018 (14.9.2018 16:58:14)
|
Pozdrav svim dragim trudnicama, evo malo smo izgleda aktivnije ovih dana, što mi je baš drago. Vortex pitala si me za željezo, koristila sam ampule tothema (jednu dnevno sa C vitaminom) neka dva i po mjeseca, a uz to sam se trudila jesti namirnice bogate željezom, borovnice, kupine, svako drugi dan rendala sam po jednu cveklu, mrkvu i jabuku tako da sam uspjela željezo sa 4,5 podići na 16,3. Sad mi je doktorica umjesto tothema preporučila Ferroguna (u kesicama kao onaj magnezij direkt koji uzimamo), jako se dobro podnose, ne izazivaju mučninu. Spominjale ste dr. Abadžić, ja idem kod nje redovno, doktorica je super, jako je detaljna i posvećena. Obzirom da idem kod nje redovno na kontrole ja plaćam uvijek 70 KM, a mislim kad se prvi put javljaš za 4D da je 150 KM. Miimii nemoj da brineš, sigurno si rano otišla na pregled, biće to sve ok ne brini se, samo budi strpljiva do sljedećeg pregleda. Ja se osjećam dobro uglavnom, malo mi je sad već teže disati i teže naći udoban položaj za spavanje. Počela sam ustajati navečer do wc-a pa nekad ne mogu odmah zaspati, a nekad zaspim odmah. Ali sve su to čari trudnoće [sm=smiley36.gif] Kako ste mi vi?
|
|
|
|