LieToMe RR -> RE: Brak u velikoj krizi (17.3.2018 12:38:34)
|
Draga ziel, Galicija i ja smo s tobom pricale jednom i to detaljno i to bas dok si bila trudna sa malenom. Nemas ti puno izbora. Ili mozes ostati u braku sa covjekom koji te ne postuje, koji te vrijedja, koji se dere, ponizava... Mozes otvoreno sjest s njim i da bude tvoj otac i svekar pa karte na sto...ili ce se promijeniti ili razlaz. Ili mozes lijepo pokupit djecu, stvari i otici svojima prije nego se on vrati. Ovaj treci korak je znam, uzasan, ali i to je varijanta. Ti moras prvo sama sa sobom da rijesis sta ti zelis od svog braka, kakav brak zelis. Ali moras da znas da je brak dvosmjerna ulica a ne jednosmjerna. Da je najlakse ocekivat od drugog da se promjeni i da da sebe 100% a cesto zaboravimo da taj neko i od nas ocekuje isto. Ne kazem da se ne dajes, da si losa majka, supruga...ali sve ide u 2 smjera. Ne mozes ocekivati da neko tebe postuje ako ti njega ne postujes. A kod vas je inat problem. Inatite jedno drugom umjesto da se nadjete na pola puta. U braku nema mjesta inatu i da svako vuce na svoju stranu. Bez kompromisa necete daleko dogurati Nijedan brak ziel nije idealan, svi mi imamo uspona i padova i kriza samo je pitanje kako se supruznici u takvim situacijama ophode jedni prema drugima, kakvi izadju iz svega toga. Ne mogu ja na daljinu analizirati tvoj brak, ti najbolje znas koliko ulazes a sta dobijas. Moras prvo sama sa sobom odluciti sta i kako. Mi ti ovdje mozemo biti samo mornla podrska. I da znas, razvod, ako do njega dodje, nije kraj svijeta, nije kraj puta, ima zivota i poslije toga.
|
|
|
|