LieToMe RR -> RE: Brak u velikoj krizi (18.3.2018 17:00:44)
|
IZVORNA PORUKA: bejbibi IZVORNA PORUKA: ziel Od starta smo imali prepirke zbog njegovog drskog ponasanja. Lupanje vratima jako i deranje jer sam potrosila svu vodu iz bojlera pa nije on imao da se okupa, radila ja do 15:00 a on nije radio prvih 6 mj.braka, dodjem s posla malo ispruzim noge na trosjed, on se dere kako sam bezobrazna odmah hvatam telefon umjesto da sta kuham i pospremam po kuci. Ja tad bila jos i trudna. Niie htio pomagati nista u kuci apsolutno. Kad su nam gosti jedne prilike bili, ja se zapricala nesto nisam vidjela da je njegov dajdza popio kafu da mu naspem jos a on pred gostima meni drsko kaze STA SI TU RASPRICALA GLEDAJ MALO KO JE POPIO KAFU. [sm=hudicek1.gif] tad sam mu i ja zaprijetila da ako to ponovi da cu i ja njega osramotiti. Govorio kako nece da radi zenski posao. Nije mi htio zavjese okaciti danima i danima.... jer je to zenski posao.... na kraju kad bi pukla onda ili ih okaci pa ne prica po par dana ili kaze ZZOVI S NEKA OKACI. to mu je sestra. Nije htio nikad presvuci R kad je nosio pempas. Jednom se ukakio a ja u poslu do guse. Niti mi je htio pomoci , niti je htio presvuci dijete. Jednom smo se toliko posvadjali da sam ja zvala svog oca da dodje da rijesi. Medjutim moj otac nekakav nije direktan covjek, nece nikog da povrijedi pa je pricao nekako opsirno, i da kazem da je dzaba dolazio... bolje je da je mama dosla , ona je direktna i nju bi razumio bolje. Znaci od samog starta to traje. Sad u ovoj trudnoci kad je majstor krecio, sama sam TRUDNA pomjerala namjestaj, usisavala, prala, brisala, generalka.... na kraju dana pala od umora ima da se zavjesa okaci, a visoko meni, ja niska, kazem njemu da on okaci. Odbije to da uradi i ode. Pa milion takvih "sitnica"je nacinilo casu za trunku punu, kap treba da prelije.... Mi nismo dugo u braku. 3.5 godine. [sm=smiley13.gif] zalosno Ziel ja iskreno sumnjam da ce se promijeniti on :( treba stvarno jaku volju da ima da sve na dobro krene a po prici vidim da on nije na toj strani uopste ..bas mi je zao sto citam ovo Ako ista mrzim onda je to ponizavanje supruznika pred nekim drugim [sm=hudicek1.gif]bio muz bila zena.meni je to dno ..ima se brate 4 zida pa se raspravlja ... Mene huja uhvati neka kad ovo citam pa bi se mozda i pokupila sa djecom pa nek se misli E tacno ovo! Potpisujem! A imam primjera vjeruj oko sebe da nekad ostanem bez teksta. Ima i presutit, pa kad dodjes kuci lijepo porazgovaras, nekad neko nesto kaze bez da razmisli a onda odgovor samo dodatno pogorsa. Ali namjerno prepucavanje i ponizavanje je najgore a vrlo cesta pojava. Meni je ziel jako zao sto sve ovo prolazis, nisi zasluzila a djeca jos manje. Ali si (nemoj se sad naljutiti) kriva i sama sto u korjenu nisi sasjekla. A vuk dlaku mjenja a cud nikad. Pa nama su prvih par godina najsladje bile. Ako se ljudi tad ne postuju i ne vole godinama se samo gubi taj osjecaj. Brak je kao i cvijece, moras ga njegovat, odrzavat...
|
|
|
|