vortex RR -> RE: Razgovori u oÄekivanju beba - mart 2018 (30.3.2018 22:08:18)
|
IZVORNA PORUKA: me lady Cestitke Mino i od mene[sm=bravo.gif], eh ovako da se javim i ja, danas mi je punih 13. sedmica, jos uvijek sam u agoniji, ne znam a nadam sw da cete slozit sa mnom, zasto se sad toliko trudnice testiraju, te aTORCH, hepatitis stitna kazu sad moraju slati sve. Uradim TORCH cytomegalo viris mi na granici morala ponovit privatno kao i hepatitis jer nemaju reagense, jos cekam Nifty koji sam uradila na preporuku svog privatnog gin zbpg lijekova koje sam pila ako se sjecate. Prvo tromjesece mi je cijelo proslo u strahu i to velikomm samo radi i cekaj nalaze. Kakva su Vasa iskustva? Usput dr je zadovoljan uvz beba je nemirna al kaze da je njemu sve Ok. Pozz za sve [sm=smiley1.gif] Nazalost, nemam licno iskustvo sa drugim tromjesjecjem, ali dok ne dobijes konkretne nalaze jedini pametan savjet (za dati, ne za poslusati i na sebi realizovati) je da mislis pozitivno i opustis se. Shvati da sve sto se desava ima neku svrhu i nosi sa sobom lekciju. To je najtezi dio. Prepustiti se i nadati najboljem. Ali objektivno to jedino i mozes. Cuvas se koliko mozes, jedes sto zdravije, klonis se sada lijekova... ali ako ce nesto lose biti, moze biti i da apsolutno nista lose ti ne uradis... Npr ja sam u prvoj trudnoci samo zdravo jela, sve domace i probrano, nikakvi lijekovi,.puna doktorska paznja i kontrole, pa se opet desio spontani... Slusaj doktora, ako kaze da je beba ok, vjeruj i uzivaj u 2 tromjesjecju, kazu da je to najdivniji period.
|
|
|
|