vortex RR -> RE: Razgovori u očekivanju beba - mart 2018 (28.3.2018 16:54:30)
|
[sm=bravo.gif] joj sto volim kad se tako fino raspisete, milina mi citati. Meni ovaj forum ko najbolja drugarica i porodica i razbibriga. Ziel- i ja ti jedva cekam da prodje dojenje i da se vise kreces sa djecicom, mada pokusaj da se oslobadjas i prije kraja dojenja i nadjes razlog i nacin da izadjes bar na pola sata. Znam da je tesko popakovat i sebe i djecu i da ti se ne da sve to organizovati radi pola sata, sat ali nekad i to mnogo znaci i da ti neku finu energiju i volju. Pa bar 1 mjesecno pretrpi zarad svog cejfa i mentalnog zdravlja. A super ima i marama i coskova.da se sakrijes i podojis, cak i super ideja koju neko spomenu R u igraonicu, a ti kafica i dodjenje ispred. Boombar- moja seka je bila na granici sa gestacijskim dijabetesom i dobila siofor da pije, bebi hvala Bogu nista nije bilo navodno je to siguran lijek za trudnice, a i ona je bila time zasticena. Iskreno s obzirom na sedmicu u kojoj si mislim da je panika bezveze i da je to dobijanje kilaze sasvim normalno. Moras uzeti u obzir i svoj metabolizam i prethodnu kilazu i kretanje i svasta nesto... sto se tice slabosti i.mantanja, nije to od secera, mada moze biti u trenutku naglog pada secera da ti se zamanta i trnes sva dok ne pojedes nesto slatko, ali je to vjerovatnije od zeljeza. Pij terapiju i vidi na internetu dozvoljene dodatne pripravke za trudnice. Znam da smo ovdje vec pisale da med i nije bas preporucljiv u trudnoci, ali meni ni ferumlek ni tothema nisu digli zeljezo kao sjemenke zare(koprive) u medu... doduse, nisam tada bila trudna pa sam to jela. Mamulina, hvala puno za savjet. Prosli put sam bila sva na 7 nebu, non stop sretna, nasmijana, cim mi nesto krene pokvariti dan sjetim se da sam ostala trudna nakon toliko godina pokusavanja i nista me ne moze rastuziti ili iznervirati.... sada valjda od straha zbog tog prethodnog spontanog ignorisem da sam trudna, strah me i radovati se i ispitivati simptome... nisam u grcu, vec prosto ignorisem. Sjecam se isto prosli put bi mi ruke stalno letile na stomak nesvjesno, sada se dotaknem samo kad se mazem kremom za tijelo.... cudna psiha bas
|
|
|
|