vortex RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - OKTOBAR (17.10.2017 7:05:59)
|
IZVORNA PORUKA: vortex Ziel, jel to prva fino prosanjana noc za R u duze vremena? Mozda mu podsvjesno pripreme za prinovu cine nelagodu, a kod tvojih je ipak broj 1 za paznju... polako, doci ce to na svoje (ako je to u pitanju). Moje seke imaju djecu, kad su bile trudne s drugim djetetom prvo je sizilo, stalno temperature, nesanica, divlje ponasanje i sve je krenulo nabolje kad su ih pocele "aktivno" ukljucivati u trudnocu tipa: ajde mami pomozi da pripremi krevetic za bebu, ja to bez tebe ne mogu, sad ce mama tebi citati pricu, pa ces ti tako braci itd... e sad, da li je bilo do toga ili nesto drugo, ne znam, ali su obje pokusale isti trik i bas je upalilo. Misle da su starija djeca mislila da hube svu ljubav i paznju i htjeli su to vratiti pod svaku cijenu.. Izvini ako mislis da ti pametujem, nadam se da te nisam uvrijedila.. Cauchy, ako se ti osjecas super, nemas tegobe, doktor se slaze pokusaj izdrzati jos malo. Ako ti je imalo napor ili se bojis da ce bebici nesto biti, platu sigurnu imas itd, ma samo uzivaj i idi na bolovanje. Jednom u zivotu uradi nesto bas bas za sebe. Trudnicko i porodiljno je (u normalnim firmama) jedino vrijeme u karijeri kad se mozes opustiti i.posvetiti vaznim stvarima u zivotu... Vilo, ma samo jedi i uzivaj. Pokusaj da ne jedes za w, vec za 1,5 :) i bice sve super. Kad dodju bebane valja nam trcati za njima i dojiti, moze se to zacas skinuti. Cuvaj se samo mnogo secera, ali sve ostalo uzivaj! Almasa, pokusaj da odmaras izmedju 2 posla lezeci bar 20ak minuta i pij sto vise tecnosti. I meni su gosti najavljeni i danas i sutra, pa ide red kuhanja, red odmora, red ciscenja i vec me krsta bole, a muz na putu pa nema ko uskociti... najradije bi sve odgodila, bas sam se ulijenila hahaha. Ja simptome vise apsolutno nikakve nemam. Cak i stomak ne raste onom nenormalnim tempom kao na pocetku. A ova bol u krstima mislim da je od rada po kuci... jedva cekam 12 sedmicu uz i double. Slijede mi sl.put jedni za drugima, pa cekam da putam da li uzmem bolovanje ili sam sigurna. Ne bojim se toliko puta koliko sakrivanja mucnine i stomaka i hrane ciju ni kolicinu ni kvalitet ne mogu organizovati po svom... vidjet cemo... Joj zenice moje, stalno sanjam male nogice mirisne, najljepse i tako sam sretna i ispunjena. Najdivniji period mog zivota sigurno. Eto, esej od mene Sad se vratih na ovaj post i molim vas, preklinjem vas, cim osjetite zenskom intuicijom da nesto nije ok, idite doktoru, nista google, pozitivno razmisljanje i nada da ce biti bolje... naravno da moramo.uvijek biti pozitivne i vjerovati da se sve desava s razlogom i za nase najvece dobro, ali nemojte se forsirati da tako mislite ako osjecate da nesto nije ok. Bolje da vas ginekolog smatra ludom, paranoicnom ili da vam se smije nego da se pitate da li ste nesto mogle uraditi. Slusajte svoje tijelo i pratite simptome. I vjerujte unutrasnjem osjecaju koji kod nas nikada ne grijesi.. Budite mi dobro i zdravo, opustajte se sto vise, ne morite se crnim mislima vec istinski vjerujte i molite se za najbolje. Ljubim vas i hvala vam sto ste tu i pruzate podrsku. Sada brisemo suze, idemo hrabro dalje i nema tuznih misli i prica. Tugu pakujemo u jednu.kutijicu za rijetku upotrebu. Zelim vam divan i bezbrizan dan i ljubim pupe bembele :*
|
|
|
|