ziel -> RE: Rad partnera u inostranstvu (20.7.2017 14:44:21)
|
Da podignem temu a i da se izjadam. Pa ako neko ima savjete- dobrodosli. Samo bez dodatnih kritika, molicu, nisam bas najraspolozenija za to. Mm je radio nekih 20 dana u Afg.desila se neka nesreca. Da ne duljim... Uglavnom dosao je kuci na bolovanje koje ce trajati mjesec dana. Od prvog dana njegovog dolaska opet nastupaju tenzije. Ne znam otkud toika negativna energija prema meni.[sm=zmeden.gif] i to konstantno. U svakom momentu me gleda sa neg.vibracijama i s ciljem da bilo sta pogrijesim da mi nesto prigovori. Postaje tako tesko... Ja ponovo trudna... Nisam to nikako sada htjela, nije me slusao. Sad nema povratka. Ostaje da se rodi jos jedno dijete, koje ce biti mladje samo 2 god. od prvog. U meni samo kuha. Nikad nisam imala problem sa zelucem, i to je pocelo od svih tih negativnosti. Uvrede na sve stranem u svakom momentu, ne propusta priliku za to. Danas upravo bili na bazenu. Dijete se igra oko onih rucki pomocu kojih se silazi u bazen. Ja sam tu pored njega, pripravna. A mm povisenim tonom: PAZI GA RAZBICE SE TU VIDIS STA RADI DRZI GA. Ja: Pa vidis gdje su mi ruke spremne ako podje pasti da ga uhvatim. On: DRZI GA DOK GA TI UHVATIS ON CE PASTI . Ja: JOJ BOZE DRAGI PA NE MOZEMO NIGDJE DOCI DA SE NE NERVIRAMO. On: PA ZATO STO NEMAS MOZGA. Tako iz bazena govori povisenim tonom. Nismo naravno bili sami na bazenu........ Idemo kuci, u autu mu govorim : moras prestati da me vrijedas skroz, pogotovo u javnosti, jesma li ja tebe ikad uvrijedila prva onakvim rijecima , jesam li ikad presla tu granicu??? on: PA KAD POCNES SLUSATI ONDA TE NECU NI VRIJEDJATI. Sta pricati s takvim covjekom? Svaki pokusaj razgovora zavrsi jos jednom svadjom i nizom uvreda. Na kraju kaze: PA NECES TI MENE NERVIRATI. SAMO KAD MI DODJE ODVUCI CU TE KO ONU KUJU STO SAM ODVUKO. (kuja- pas odvukao je prije neki dan u sumu negdje jer je pravila probleme oko kuce i po dvoristu) . Ja, vidno IZVAN SEBE: Odvuci svoju mater ko kuju. Meni govoris da ces me odvuci ko kuju. Pa otici cu ja sama. Ne moras me ti vuci. On: IDI SVOJOJ MATERI ,TVOJA JE MATI KUJA. MOJA NIJE. I to ide tako do besvjesti... Svaki dan neka nova svadja koja ide istim tim tempom , istim tonom... Ujede me. Onda i ja pocnem ujedati. Pitam se dokle ce ovaj brak ici Bgm... Samo cekam da pukne. Da nemam djeteta otisla bih jos prosle godine. Sad su stvari promjenjene. I to nije zbog novca apsolutno. Mogu ja hraniti oboje djece. Moji me u svakom momentu primaju nazad i sa djecom. Ali problem je sto kad se tako neka rasprava odvija , on pocne da govori kako je on sud, kako njemu ne moze sud odrediti da ne vidja dijete, nego ce dijete biti kod njega. Sve mi je to previse stresno, i previse mi muka od tog razmisljanja o sudu o razdvajanju od djeteta. Ne bih mogla to podnijeti... Znam da bi ga sud meni odredio, ali problemi bi i dalje postojali jer mu je otac takav kakav jest, napravio bi nam probleme velike, u to nikako ne sumnjam, njegove prijetnje nisu bezazlene. Covjek je odavno vec sazrio za terapiju za smirenje. LJUBAV??? A sta je to?
|
|
|
|